Ugens Uimodståelige // Uge 8

Foto: Trope // Stine Drejer

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

IVA – “Bad”

IVA er ude med sin nye single “Bad”, hvor det elektroniske lydbillede giver plads til hendes stærke vokal. Resultatet er en sang, der handler om giftige relationer – i sidste ende er budskabet velkendt og enkelt; husk at behandle andre, som du gerne selv vil behandles. “Bad” handler om IVAs egne oplevelser, hun fortæller:

Da jeg skrev “Bad” var det med en selvterapeutisk tilgang. Jeg havde virkelig ekstrem meget brug for at fortælle denne her historie-få den ud af mit system. Jeg kan stadig lytte til sangen så lang tid efter og blive hevet tilbage tilde dårlige minder om daglig manipulation og gaslighting. Det er en sang, som gør fysisk og psykisk ondt. Den handler om en relation, som viste sig at være giftig for mig. Og jeg ønsker at andre skal vide, at de ikke er alene om at sidde med følelsen eller oplevelsen at have været i kløerne på en narcissist. De findes overalt og i mange afskygninger.

Huron John – “Trapped In A Lava Lamp”

Huron John er ude med anden single forud for hans anden udgivelse. En lækker og kaotisk sang. Begyndelsesakkorderne giver hurtigt en association til “Year 3000” af Busted. Lydbilledet er sjovt og atypisk med mange interessante percussion og synthesizer lyde. Om sin seneste single siger Huron John:

“Trapped In A Lava Lamp” handler om kontraster. Jeg ville lave en klaustrofopisk lyrisk udtryk, at det miljø du har været i altid ikke længere gør noget godt for dig. Jeg ville sætte den melankolske følelse op imod nogle lyse guitarlyde og en pop-rap agtigt rytme.

Trope – “Jeg Vågner”

På deres anden singlen formår Trope at ramme et lækkert køligt udtryk. Den uhåndgribelige nordiske melankoli strømmer ud af denne skønne single. Bløde synthesizere og de drivende trommer, danner med sanger Andrea Klausens vokal, et super fedt lydunivers. Lydbilledet intensiveres mod slutning og ender i et lækkert forløsende klimaks. Sangen skildrer ifølge Trope » en underbevidst vrangside af en god fed, hvor en drømmedis slører dit blik, og du pludselig ser dig selv udefra. Vrangsiden viser os alt det, vi fortrænger, når vi drikker, og den dionysiske rus afslører dermed nogle af tilværelsens grumme vilkår. «
Trope har en EP på vej, der kommer til verdenen den 26. marts, den glæder vi os meget til.

 

Ud over vores tre favoritter har vi også tilføjet disse fede sange:

Amalie Bryde – “Say What It Is”
Coach Party – “Everybody Hates Me”
DAYYANI – “Oh Boii”
Elliphant – “Drunk and Angry”
HUNNID22 Feat. U.N.G, HomeboySoul, GunShot Sammy, TEEJAY333 – “U Got Me”
Joshua Shafir – “Alting”
Julias Moon – “Larger Than Life”
Julie Pavon – “Jealous”
JuWehl – “Days of Voodoo”
Kid Hastings – “Backwards”
lil cat – “woman up”
Maggie Szabo & Barkley – “Afterglow”
Marcus.wav – “Hvad Du Laver Nu?”
Roosevelt – “See you Again”
Rural Tapes – “Pardon My French”
Patina – “Omvendt Forsvar”
Specktors – “Hardenbar”
Tessa x Jesper Livid – “Set Mer”
Tilflugt – “Dalens Bund”
Vacation Forever – “Pop Up In My Head”
Vola Tila – “I Need My Girl”
Wraae – “Venter længe nok”

 

Følg playlisten her:

 

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com