fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 6

Foto: SIGNYR // Mads Christensen

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til nordisk indiepop, akustisk drømmerock eller hårdtslående rap, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

SIGNYR – Too Young to Hold on

Aarhusianske SIGNYR udkommer i dag med sin debut-EP Too Young to Hold on. Det er en veldrejet samling, som eksemplificerer SIGNYRS evne til at skabe storslået indiepop. Med åbningsnummeret “You’ll Leave” bliver EP’ens tema for alvor fastslået, når SIGNYRs varme vokal synger om uforløst kærlighed og om at gå fra hinanden. Men det er ikke blot ulykkelig kærlighed, som er omdrejningspunktet for Too Young to Hold On. Det er snarere den ulyksalighed, der opstår, når man holder fast i en fortabt kærlighed. SIGNYR gør op med idealet om den idylliske tosomhed og gør os bevidste om det skønne i at være alene. Dette formår hun gennem et eftertænksomt og nostalgisk lydunivers, der består af tilbageholdte trommebeats, bløde bastoner, skærende guitar og selvfølgelig SIGNYRs behagelige vokal. EP’en i sin helhed dufter lidt af kolde gåture i skoven, som ganske vist kan nydes helt alene.

Lyt på Spotify
Lyt På Apple Music

briis – 52Hz

Vi skal forbi endnu en debut-udgivelse – denne gang fra norske briis, som netop er udkommet med albummet 52Hz. briis er en ukuelig multiinstrumentalist, som eksperimenter med kontrastfulde genrer og lyde på sit nye album. Med sange som “Time to Run” og “Return to us” skaber briis melankolsk og tilbagelænet alt-pop, der har samme drømmeriske klang som det tidlige Bon Iver. I den anden ende af spektret leverer han med “Oxytocin” et euforisk house/pop-nummer, der lægger an til at danse rundt i cirkler med lukkede øjne. Det vidtfavnende albums titel er inspireret af en helt særlig type hval, kaldet 52Hz-hvalen. Den er eftersigende den eneste hval i verden, som laver lyde med en lydfrekvens så dyb som 52Hz og bliver derfor også kaldt for verdens mest ensomme hval. Historien om hvalen illustrerer den personlige følelse og intime historiefortælling, som briis inviterer os til at deltage i med 52Hz.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music


Billie and The Bell – Billie and The Bell

Trioen Billie and The Bell består af de tre erfarne musikere Billie Koppel, Frank Hasselstroem og Joel Gjærsbøl Pedersen, som medvirker i bands såsom Savage Rose og Catbird. Nu er de gået sammen om at udgive en EP med tre svævende, atmosfæriske og strømlinede covernumre. Billie and The Bell skaber således nye versioner af musik fra Tim Buckley og Antony and The Johnsons, og gør det med fuldt overblik og masser af sprød guitar. EP’en fungerer som en slags forløber for trioens kommende album, som kommer til at bestå af deres eget materiale. Som nysgerrige lyttere får vi altså en forsmag på trioens egen lyd gennem de selvsikre covernumre. Deres kommende album forventes at lande i efteråret sammen en live turné.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

SHRINK – SHRINK

Bag SHRINK er den 22-årige, halvt engelske og halvt tyske musiker Sam Breathwick. Med sin selvbetitlede EP, er han nu ude med en stærk debut-udgivelse. Gennem fem numre leder han os igennem en musikalsk fortælling, som er skrevet ud fra hans brors perspektiv, og som handler om den slags ubetingede kærlighed, man kan være heldig at opleve, selv når man er på et absolut lavpunkt i livet. Med komplekse sangstrukturer, rå guitar og drenget vokal, kreerer SHRINK en udforskningsværdig oplevelse. EP’en giver både plads til akustiske Radiohead-inspirerede numre som “Eraser”, og mere upbeat numre som “Memory Man”, der med skiftende metallisk og klimpende guitar, leger med uventede lydelementer, som ikke lade sig genrebestemme. SHRINK har skabt et spændende musisk katalog, som man trygt kan gå på opdagelse i.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

JNS – PANDEMIVINTER

Efter at udgive en række dugfriske singler i begyndelsen af 2021, er den norske rapper, sanger og producer JNS nu ude med et fuldt album. Bag JNS er Thomas Jones, som er en erfaren og velkendt skikkelse i det norske hiphop- og R&B-miljø. Albummet PANDEMIVINTER er en efterfølger til PANDEMISOMMER, som (ikke overraskende) udkom i sommeren 2020. Med det nye album er der lagt vægt på lyrikken og de mange gæstestjerner som pryder sangene. Blandt gæstenavnene finder man Elcamino, OnklP, Nomad og Nasrii, for blot at nævne nogle favoritter. Og er man endnu ikke nært bekendt med norsk hiphop, så er dette en oplagt mulighed for at komme godt ind under huden på den imponerende rap-kultur, der huserer hos vores skandinaviske venner. PANDEMIVINTER er en lidt mere jazzet plade end sin forgænger, og så handler sangteksterne konkret om pandemiens vilkår, og om de mange ting som verdenstilstanden har bragt med sig – både de gode og de dårlige.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Rita Ora x Imanbek – Bang
Death By Unga Bunga – Heavy Male Insecurity

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com