fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // uge 8

Foto: DAYYANI // Synkron (Asbjørn Kragh)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk univers-musik eller folk-inspireret pop, så er der forhåbentligt noget at hente i vores anbefalinger.

DAYYANI – All The Things I’m Learning

Vi har længe haft drøndygtige DAYYANI i kikkerten, og i dag er hun endelig ude med sin første længere udgivelse. EP’en hedder All The Things I’m Learning, og gennem seks sange tager det unge stjerneskud lytteren gennem et hav af sindsstemninger, alt sammen i en elektronisk indpakning med fantasifulde beats.
DAYYANI skiller sig ud fra popmængden, fordi hun inddrager elementer, man sjældent hører i den sammenhæng. Et eksempel er “Someone Else”, der både har en tydelig inspiration fra orientalsk musik, og samtidig har en basgang, som leder tanker hen på rockmusik. DAYYANI forklarer selv, at EP’en er en fortælling om en ung kvindes komplicerede rejse gennem kærlighed, klimakrise, frustration og håb. Og på trods af sin korte længde, kommer EP’en faktisk virkelig godt omkring de ellers tunge emner. Du kan lytte til All The Things I’m Learning her:
Spotify
Apple Music

hauman – Illusionary Urge

Med sine to singler “icy eyes” og “wolf woman” fangede hauman vores opmærksomhed i starten af året. På den nye EP Illusionary Urge går det dystre, elektroniske univers op i en højere enhed. hauman laver popsange med en helt speciel lyd, og det er svært at sætte en finger på, hvad det lyder som. Måske er det fordi, hauman integrerer lyddesign i sine sange eller også er det skabt af den inspiration, der hentes fra vesterhavet og bølgernes brusen. Lyden er i hvert fald unik, og selvom universet er udpræget elektronisk, får man stadig fornemmelsen af storslåethed fra barsk natur. Med EP’en kommer hauman med et originalt bud på, hvordan popmusik også kan lyde, og vi anbefaler helt klart at give det et skud. Du kan finde Illusionary Urge her:
Spotify
Apple Music

Nana Jacobi – Magnet Sky

Nana Jacobi er efterhånden rutineret indenfor mange ting. Udover 15 år som udøvende sangskriver, kan hun også skrive filmkomponist og iværksætter på sit imponerende CV. Tidligere i dag udgav hun sit fjerde studiealbum, og med Magnet Sky viser hun, at hun stadig har fingeren på pulsen i musikbranchen. Magnet Sky er bygget op omkring poetiske tekster på dansk, der i en benhård, elektronisk produktion afspejler forskellige aspekter af menneskelighedens udfordringer. Og netop det udprægede elektroniske univers er et nyt skridt i Jacobis musikkarriere. Det er dog virkelig vellykket, og hun formår at skabe rum til både det skrøbelige, det storslåede og det, som man næsten ikke kan sidde stille til. Selvom albummet er nye omgivelser for den folkekære sangerinde, så er det stadig den stædige, kompromisløse vokal, der bærer det tunge læs. Og den får man altså aldrig nok af. Du kan lytte til det flotte album her:
Spotify
Apple Music

Patina – Drømmefanger

Den sydfynske trio Patina havde et gennembrudsår i 2020. Selvom sommeren skulle have stået på koncerter og festivaller, fik de tre drenge alligevel meget ud af sæsonen. Specielt deres pop-hit “Flammer Rammer” blev med et hav af afspilninger på P3 springbrættet til en flot start på karrieren. Som gevinst af, at sommeren blev aflyst, fik trioen masser af tid til at være i studiet. I dag kan de så løfte sløret for debutalbummet Drømmefanger. Albummets 11 sange er kompromisløse og bevæger sig i mange forskellige retninger. Det har været vigtigt for Patina ikke at cementere sig som et genreband, og debutalbummet har været deres mulighed for at prøve ting af. Både musik og tekst bunder alt sammen i én af de tre drenges liv, og albummet fremstår på den måde som resultatet af et fællesskab. Du kan lytte til de talentfulde fyre her:
Spotify
Apple Music

Sydney Sprague – maybe i will see you at the end of the world

28-årige Sydney Sprague blev, fra hun var helt ung, presset af sine forældre til at skrive sange. Og det resulterede ofte i, at hun sad på sit barndomsværelse og dagdrømte, mens hun øvede sig. Siden da har forældrenes pres forvandlet sig til en dyb passion for sangskrivning, og hun er overbevist om, at talentet er opstået på baggrund af forældrenes tilgang til musik. Hendes debutalbum maybe i will see you at the end of the world er et mix af folk, pop og rock, og blandingen trækker tråde til stjerner som Britney Spears og Avril Lavigne. Hver en detalje har Sprague selv været inde over – hun ville være sikker på, at debutalbummet var en autentisk spejling af hende selv. Du kan lytte til den stærke debut her:
Spotify
Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Balthazar – Sand
Carpool Tunnel – Bloom
Deap Vally – Digital Dream
H.B Nielsen – It’s Okay Again
Jetty Bones – Push Back
Julien Baker – Little Oblivions
Roosevelt – Polydans
Smerz – Believer
The Entreprenuers – Wrestler
We are among storms – The I in We

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com