fbpx

De 10 seje kunstnere til KarriereKanonen er udvalgt

Foto: Pil // Natasha Penaguiao (pressebillede)

Så er sløret løftet for hvem de 10 udvalgte til KarriereKanonen er i 2021. 10 super fede artister er klar til at vise hvad de kan i et af Danmarks bedste talentforløb i musikbranchen.

1584 kunstnere har tilmeldt sig med 3973 sange, og nu er der 10 udvalgte artister klar til, at sætte kurs mod stjernerne.

Josie Amadonna

Det første udvalgte navn er den superseje rapper Josie Amadonna. Hun er valgt med sit nummer “Ligesom Donkey Kong” der endnu ikke er udkommet. Indtil den udkommer kan du lytte til hendes nummer “Dyre Vaner” her. “Dyre Vaner” er featuring Jokeren, og var på vores Ugens Uimodståelige playliste.

Marcus.wav

Anden udvalgte er Marcus.wav. Han kalder selv sin musik for »Depressionstechno om alt fra ulykkelig kærlighed, angst og vold til selvmordstanker og euforiserende stoffer« i et interview med DR. Desuden har Marcus.wav været på vores Nordiske Hits og Ugens Uimodståelige playlister med sit nummer “Hvad Du Laver Nu”. Han er udvalgt til KarriereKanonen med sit nummer “Nogen Steder” som du kan lytte til på din yndlingsstreamingtjeneste her.

Pil

På banen er også Pil der laver skøn popmusik med sit eget udtryk. Hun er udvalgt med sin dejlige sang “Gulvet” som du kan streame på din yndlingsstreamingtjeneste her. På redaktionen er vi ret så pjattede med Pil, vi havde hendes sang “Dø Af Kærlighed” som en af Årest 25 bedste danske sange i 2019, og er ret glade for det nummer hun har lavet sammen med Andreas Odbjerg “Omvendt”, hvilket du kan læse om her.

IVER

Næste på listen af udvalgte er multiinstrumentalisten IVER. Han er nomineret med sin sang der hedder “Vildmand”, som du kan høre på KarrieKanonens hjemmeside. Det er et energisk nummer, der genremæssigt lander et sted i poprocken og som bestemt er værd at give et lyt.

Lleoh

Lleoh er udvalgt med sit nummer “Skin” der handler om at føle sig utilstrækkelig og skrøbelig. Det alternative popnummer er super velproduceret og giver masser af plads til at Lleoh kan demonstrere sit vokale talent. Du kan lytte til nummeret her. LLeoh var desuden et af de 19 danske navne vi mente man skulle have øjne på i 2019.

NØX

På listen over udvalgte finder vi også den superseje rapper NØX, der har et vildt flow og rapper over et mega fedt beat på nummeret “Nu”. Du kan lytte til “Nu” på din yndlings streamingtjeneste her. I forbindelse med udvælgelsen til KarriereKanonen har hun i et interview med DR, fortalt om følelsen af at være i tvivl om man er god nok (det der også kendes som Impostor Syndrom):

Jeg tror, de fleste indimellem tvivler på, om de er gode nok. Jeg har en baggrund i det danske undergrunds-hiphop-miljø, hvor jeg har lært, at man skal kunne alting selv, og hvor man ikke måtte stikke for meget ud. Så jeg har arbejdet længe på at finde mig selv og lægge tvivlen bag mig

Magnus Tempels

Elektrosmeden Magnus Tempels er også at finde blandt de dygtige 10. Han er udvalgt med sit nummer “Far To Fall” som du kan streame her. På redaktionen er vi ret glade for Magnus Tempels, og vi var så heldige at opleve Magnus optræde på UHØRT Festival 2020, som du kan læse om her.

veiles

Med en sang udarbejdet ud fra dogmet, at der bare skulle fuld smæk på klichéerne er veiles “you and me” udvalgt til Karrierekanonen 2021. Den kan du lytte til her. Lydbilledet kan bedst beskrives som klassiske popkompositioner, stærk vokal og tunge, elektroniske beats – bestemt værd at tjekke ud, selvom det kun er en demo der er tilgængelig.

Bendetta

Blandt de udvalgte finder vi også tidligere børne-MGP deltager Benedicté Korsgaard, der optræder under kunstnernavnet Bendetta. Efter en tur til Los Angeles, med en pladekontrakt der førte hende i en poppet retning hun ikke var glad for, vendte hun hjem og er nu udvalgt til Karrierekanonen med sit nummer “Just A Man”. Hendes sangskrivning baserer sig på følelser og frustrationer, hun selv har oplevet. Du kan lytte til “Just A Man” her.

BASKE

Sidst men ikke mindst finder vi duoen BASKE. De har kendt hinanden siden de gik i vuggestue og kastede sig allerede i folkeskolen over musikken. Med den mængde erfaring de to unge gutter har skrabet sammen, på trods af deres unge alder, giver det god mening at de skiftede fra at lave musik for hyggens skyld, til at tage det mere seriøst. De er udvalgt med nummeret “UWAW” som du kan lytte til her.

Det bliver super spændende at høre mere fra alle de super seje deltagere – vi følger spændt med i konkurrence

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com