IAMJJ: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Petra Kleis

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

IAMJJ har netop udgivet singlen “Your Parents House”, som er et nummer fyldt med håb om lysere og tider og sommerstemning. Singlen handler om en tur tilbage til sit barndomskvarter, hvor der hurtigt bliver sat gang i tankerne om og minderne fra fortiden. Vi er vilde med IAMJJs musik og personlige tekster, og man får lyst til at høre hans numre på repeat. Vi har været nysgerrige på, hvilke numre IAMJJ selv ikke kan lade være at høre på repeat, og du kan læse hans svar lige her.

Grimes – “Delete Forever”

Det var en sang jeg shazam’ede, og jeg synes, at den der Bon Iver-agtige guitar og melodi, mindede mig om noget familiært. Jeg blev på en eller anden måde sendt tilbage til en tid i mit liv, og det er altid fedt, når musik kan sådan noget. Banjoen og de der blæserting, der ligger og ulmer lidt i baggrunden, synes jeg er med til at beskrive det lidt kaotiske tankemylder, som jeg nogle gange selv kan føle.

Feist – “One Evening”

Jeg synes, at den rykker på en rigtig fed måde, og starten er utrolig stemningfuld. Jeg kan godt lide guitaren og pad-akkorderne, som stiller spørgsmål og svarer hinanden. Nogle gange skal der ikke så meget mere til end en fed stemme og et simpelt beat, og så kører den. Feist minder mig lidt om Goldfrapp med “Tales Of Us”-pladen, hvilket er en rigtig fed ting. Den type musik synes jeg cool. 

Calcutta – “Gaetano”

Min kæreste er fra Italien, så der bliver lyttet en del til Italiensk musik derhjemme. Af de kunstnere hun har spillet for mig, kan jeg helt klart bedst lide kunstneren Calcutta og nummeret “Gaetano”. Mit italienske er virkelig kun til husbehov, så det er begrænset, hvor meget jeg fatter. Men jeg har ladet mig fortælle, at han blandt andet synger: “Jeg maler et hagekors i central bologna, fordi jeg har lyst til at komme op at slås” og at “mor synes, jeg skal stoppe med se Youporn”. Jeg synes at ærligheden er total fed, men også skør og absurd på samme måde. De er meget poetiske og til tider vildt direkte, og det inspirerer mig meget. 

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com