Nordiske hits // uge 11

Foto: Late Runner // Anne Sofie Madsen & Anders Christiansen (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

June – “Something to Lose”

JUNE har allerede fået massiv opmærksomhed i udlandet med over 60 milioner afspilninger på Spotify, og en stor del af dem fra USA. Indtil videre har June udgivet tre singler, og to akustiske versioner, og i dag er de ude med endnu en single “Something to Lose”. Ligesom de foregående singler er “Something To Lose” opbygget omkring et animeret univers, som de tre københavnere har skabt. Sangen starter stille ud med forsanger, Celine Svanbecks, vokal i front og lyder mest af alt som introen fra en fin og skrøbelig popsang. Inden omkvædet sker der dog et break i musikken, og pludselig brager en tramperagtig bas ind foran vokalen, og kaster al skrøbelighed til siden.
Sådan fortsætter sangen, og selvom en skrøbelig vokal og tramperbas, måske virker som hinandens modsætninger, fungerer det ganske godt for June. Med sangen følger en musikvideo der hiver dig ind i det animerede univers, og vi anbefaler at du ser den for the full June-experience. Du kan se den på YouTube her
Ellers kan du lytte til “Something To Lose” her:
Spotify
Apple Music

Kodi – “No Good”

Den danske duo Kodi har en helt særlig evne til at beskrive de voldsomme følelser der følger med, når man er ung. Deres nye single kredser om følelserne der opstår, når man er usikker på, om man er god nok, til den person man har forelsket sig i. Og den ambivalente følelse af, at man hverken vil gøre for meget eller for lidt. Typisk er teskten og vokalerne i fokus på den klassiske Kodi-sang, men på “No Good” har tvillingebrødrene vendt opskriften på hovedet. Her er produktionen i fokus, frem for teksten og vokalerne. Det kommer til udtryk ved, at omkvædet står bart, og versene kommer til at fremstå som det centrale. Til gengæld ligger omkvædets velproducerede, dansevenlige beat op til, at gulvene på diverse natklubber sagtens kan åbne igen snart. Sammen med “No Good” annoncerer Kodi også, at deres debut-EP Hope You Are Doing Fine! er på trapperne. Det bliver spændende at høre drengene på en længere udgivelse.
Lyt til “No Good” her:
Spotify
Apple Music

Late Runner – “Spring”

Vi afslutter denne uges nordiske hits i en lidt mere stille og rolig boldgade med den danske kunster Late Runner. Tidligere har Asger Tarpgaard udgivet musik under navnet Souldier, men nu er han klar med ny musik under navnet Late Runner. Den første single hedder “Spring”, og er en let, akustisk, svævende sommersang. Sangens fundament er lavet af akustisk guitar og lapsteel, og den har derfor et nøgen udtryk, der virkelig drager lytteren ind i universet, og giver mulighed for at svæve væk fra tid og sted.
Sangens omkvæd giver følelsen af, at det hele åbner sig op, og det resulterer i positive vibes direkte ind i øregangen. Til sangen følger desuden en video i form af en live-session, hvor vi får fornemmelse af, hvordan det bliver at opleve Late Runner til koncerter, når det engang bliver en mulighed igen. Se live-sessionen her.
Eller lyt til “Spring” her:
Spotify
Apple Music

Ellers tilføjet:
BATHSHEBA – “LALA”
Black Ethics – “Valid”
Blitzkrig – “BBB”
Communions – “Cupid”
Christopher – “Fall So Hard”
iris – “lovemark”
JoeDas$ – “LIEF”
Joykeeper – “Fool”
KAMARA – “Hi, OK :)”
Kristian Grostad – “Blink of an Eye”
K-Phax – “Pretty Lights”
Kryger – “Ha det bra”
Louien – “Better Woman”
Living Alma – “All That You See and Do”
Pastel Youth – “Just Lost It”
Sarah Klang – “Anywhere”
Springer – “Tell Me”
Stent – “Bottom of My High”
Tears – “Never Agian”
Thøger Dixgaard – “Rodehoved”
UR Tajgan – “Reign”
When Saints Go Machine – “A Tomb Without You”

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com