Nordiske hits // uge 12

Foto: CHIVVY // Emil Daniel (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

CHIVVY – “Deeper Blue”

Den svenske pop-trio CHIVVY er klar med deres tredje single “Deeper Blue”. Sangen er nostalgisk, blød og organisk, og handler om at se tilbage på noget man savner og har forladt.
Medlemmerne i CHIVVY har spillet sammen i mange år og startede ud med at kalde sig The Tape. Under deres forrige navn har de både udgivet en EP og spillet på et hav af scener i Europa. Nu er gruppen signet hos et nyt label, og under det nye navn CHIVVY, er de klar til at omfavne et mere dynamisk lydunivers. Deres nye lyd skaber associationer til håb og melankoli, og man kan fornemme at bandet er vokset ind i en rolle, der passer dem rigtig godt. Dele af deres nye musikalske katalog sender tankerne imod indie-acts som Warpaint og Beach House. Hvis det lyder som noget for dig, kan du subscribe til vores playliste i bunden af artiklen, og høre singlen “Deeper Blue”. God fornøjelse!

Goss – “Mad man”

Goss er en af Danmarks mest interessante pop-artister for tiden. Nogle kender ham måske fra duoen Reptile Youth, som skabte det geniale smadre-dansenummer “Speeddance” tilbage i 2012.
De seneste år har Goss skabt en lyd, som drejer væk fra det støjrockede, vi kender fra Reptile Youth, og udarbejdet et mere tilbagelænet og poppet udtryk. Han skriver melodiske tracks med sjove twists og rockede elementer. Nu er Goss ude med singlen “Mad Man”, der er et klassisk feel-good popnummer, som illustrerer Goss’ imponerende vokal og ukuelige sangskriverevner. Disse evner er tidligere blevet anvendt til at medvirke i sangskrivningen af MØs superhit “Kamikaze”, som blev verdenskendt på rekordtid. Goss har også selv turneret internationalt sammen med Mura Masa i 2017 og SOHN i 2018. Senest har han udgivet albummet Group Therapy i 2020, som modtog en fremragende anmeldelse fra os – den kan du læse lige her. Goss skal spille koncert på Hotel Cecil den 8. oktober 2021, og vi glæder os til at nyde hans musik blandt andre glade Goss-fans.

Vola Tila – “Sadman Madman”

Svenske Vola Tila er en af vores favoritter her på redaktionen, når det kommer til alternativ rock. Vi har tidligere haft dem med på vores liste over bands, du skal høre, hvis du er fan af Tame Impala, og du kan læse bevæggrundene til dette lige her. I fredags udkom Vola Tila med albummet Soon, hvorfra vi i dag fremhæver sangen “Sadman Madman”. Det er et roligt rocknummer, som blander syrede elektroniske effekter med gennemgribende bas og udstrakt vokal i bedste Kevin Parker-stil. Men tag ikke fejl af vores trang til at sammenligne den svenske duo med Tame Impala; Vola Tila har absolut deres helt egen særskilte lyd, som vi nyder at udforske igen og igen. Deres nye album rummer eksempelvis en række alsidige numre, der hver især skaber enkeltstående stemninger og lydbilleder. Vi håber på snart at kunne se Vola Tila på dansk koncert-grund, og indtil da kan vi i stor stil anbefale alle, at smide Soon på pladespilleren med det samme.

Ellers tilføjet:
Aiida – “No Label”
Carl Knast – “Hold Din Kæft”
Anna Leone – Still I Wait”
Anton Walter – “Charlottenlund”
Benjamin Ingrosso x Cherrie – “VHS”
Bilton Marten – “Open Road”
Death Machine – “Papercuts”
Fareway – “Poltergeist”
Flora Cash – “The Bright Lights”
FOZZA x U.N.G – “Da Gilangs”
Gaardens – “Walk Where You Want”
Harry Eucrow – “Nothing Will Mean Anything”
Helena Gao – “Dreaming of a Cabaret”
Jimmy Smash – “August”
Jin Deluca – “Wrong Side of Me”
Jærv – “Når Byen Sover”
Neon Kytes – “Steal a Day”
Neon Priest – “Send Me Ammo”
Ponette – “wtf”
Roxy Jules – “As White As The White In White Noise”
Ruben – “All This”
STAINWASHER “nine”


Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com