Nordiske Hits // Uge 13

Foto: andreas odbjerg // Sarah Buthmann (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

andreas odbjerg – “i morgen er der også en dag”

Vi starter ud med en dansk artist, som de fleste nok allerede har stiftet bekendtskab med. andreas odbjerg laver den lækreste pop med dansk lyrik, når det er aller bedst. Hans nyeste single “i morgen er der også en dag” er den smukkeste sang med et vigtigt budskab, som alle har brug for at høre i denne corona-tid. Vi kender nok alle den følelse, hvor det hele ikke går som planlagt og ens verden går i sort. odbjergs nummer er en kærlig reminder om, at vi alle gennemgår tider, som ikke er de sjoveste, men at det hele nok skal blive okay igen. Samtidig med den vigtige, poetiske og kærlige tekst rammer melodikken, om muligt, lytteren med endnu flere kærtegn end teksten. Man bliver gang på gang bekræftet i odbjergs sangskrivertalent og øre for gode melodier. “i morgen er der også en dag” er absolut et nummer der er værd at sætte på højtaleren med det samme.

Ruben Dawnson – “Sunflower”

Den norske artist og producer Ruben Dawnson har fået international opmærksomhed på sin bedroompop-stil. Han holder af at skabe sit eget urbane indiepop univers og bliver inspireret af kæmpestjerner som Pharell, Frank Ocean, The Beatles, Justin Timberlake og Tame Impala, hvilket også er at høre i hans musik. Det er lækkert, stilet og så kan man ikke undgå at blive i godt humør, når man lytter til hans seneste single “Sunflower”. Det er en sang som rummer en dualitet mellem melankoli og eufori, som Dawnson, mener er et godt billede på mennesker. Derfor er teksten både aktuel og genkendelig for lytteren, samtidig med at beatet er uptempo og omkvædet er sangbart. Alt i alt en rigtig forårssang du ikke må snyde dig selv for.

SKAAR – “Say Something Now”

SKAAR laver lækker, organisk pop, og kan med sin fløjlsbløde stemme tryllebinde sin lytter fra første tone. I 2020 udgav hun sin roste debut-EP The Other Side Of Waiting, og den unge nordmand har siden da udgivet singler, som også er blevet taget godt imod. Seneste skud på stammen er singlen “Say Something Now”, der er en utrolig smuk sang, med en diskret instrumental baggrund bestående af guitar, så SKAARs smukke stemme virkelig bliver sat i fokus og kommer til sin ret. Man er ikke i tvivl om, at det unge stjerneskud er fuld at kreativitet og talent, når man lytter til hendes musik. Og den nyeste single “Say Something Now” er ingen undtagelse.

Ellers tilføjet:
Alexander Grandjean x Maenad – “On My Mind” 
Angående Mig – “BLOMSTER I LAKKEN”
B-boy Myhre – “Action Man”
Beharie – “Wont you let me go”
Faunea – “Addicted” 
føl som – “Følsom”
Greta Svabo Bech – “Breathe”
Louis Lønsted – “En”
mimi bay – “keep it”
Mina Okabe – “Walk Away”
Nille Nyc – “Someone Else”
SASO x ALSACE – “You Don’t Look Like Him”
Silje Rós – “Reality”
SIMEÔN – “DANS”
Soleima – “If The House Is Gonna Burn” 
SULKA – “KALDER DEN”
SUNDAYS – “Salt of the Earth”
Sært Skarn – “Når Du Ser Mig I Øjnene”
Tilde – “Pink Moon”
WIDE – “Move”
Wraee – “Lander ved siden af”
Zupermaria – “Fakket Opp”

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com