Nordiske Hits // Uge 9

Foto: HUNNID22 // Nicklas Kold Nagel

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

HUNNID22 – “U Got Me”

Fra gode gamle Aarhus udspringer endnu et kunstnerisk kollektiv – denne gang er der tale om hiphop-fællesskabet HUNNID22, som består af de fem talentfulde artister: Gunshot Sammy, Teejay333, U.N.G, Dark Dave, HomeBoySoul, og producerren Tommy Go. Sammen skaber de engelsksproget rap, som på bedste vis ikke lyder som noget andet hiphop, der kommer ud af Danmark for tiden. Hver af de fem musikere tilføjer deres egen lyd og stil til det musikalske projekt, og gennem diversiteten i lyden, fornyer de dansk hiphop med et friskt pust. Lyden af HUNNID22 trækker tråde til både soul, trap og amerikansk vokalfokuseret rap. Sammensmeltningen af genrer og gruppemedlemmernes forskellige forcer, skaber et unikt udtryk, som er HUNNID22s helt eget. Singlen “U Got Me” viser alle de bedste sider af hiphop-kollektivet og kan ærligt talt ikke høres nok.

The Northern Belle feat. Siv Jakobsen & Louien – “No Rush

Endnu et stærkt samarbejde, dog indenfor en helt anden genre, som vi gerne vil fremhæve er The Northern Belle, der sammen med Siv Jakobsen og Louien har skabt nummeret “No Rush”. De tre norske artister er ækvivalenter til OL-atleter inden for det, de betegner som Nordicana. Det er et udtryk, der dækker over nordisk pop, der lyder af folk. Ordet er på den måde en sammentrækning af nordic og americana, og det er en kategorisering, som man kan forbinde direkte til musik fra Sarah Klang og First Aid Kit.
Singlen “No Rush” er en rolig, guitardrevet sang, som trækker på de bedste aspekter fra alle tre artister. Med florlette korstemmer og melankolsk fingerspil på akustisk guitar, opbygges der en ubrydelig melankoli, som sigter direkte efter hjertet. Det er et gennemført smukt nummer, som inviterer lytteren med ind i en drømmende fantasi, hvor bittersøde følelser får plads.

Life of Lola – “Before I Met You”

Fra danske Life of Lola har vi fået æren af at videreformidle nyheden om udgivelsen af hendes spritnye debutsingle “Before I Met You”. Det er en tilbagelænet indie/pop-sang, der på samme tid er svævende og jordnær. Artisten selv kalder sin stil for scrapbook-indie, hvilket i dette tilfælde indebærer poetisk lyrik, pakket ind i en rolig og næsten talende vokalpræstation. “Before I Met You” er en organisk single, der arbejder med få, men veludvalgte instrumentale elementer, som skaber en let tilgængelig lyd. Singlen er en hyldest til at turde rive sig løs og lade sig flyde med livets ukontrollerbare strøm. Når man hører sangen, kan man næsten fornemme, hvordan det ville føles at være et stykke drivtømmer i en dyb flod, der bugter sig i naturen og tager dig med på en lang rejse. Vi vil i hvert fald anbefale at lade sig rive med af “Before I Met You”.

Ellers tilføjet:
Aesther – “Holy Machines”
Alexander Grandjean feat. Maenad “No Words”
Amalie Bryde – “Say What It Is”
Asger Techau – “7-20”
CHINAH – “What I’ve Become”
Glitchi – “WTT20’s”
IAMJJ – “Your Parents House”
IVA – “Bad”
Juhwel – “Days of voodoo”
S.E.Y. – “Richman Narrative”
Julias Moon – “Larger Than Life”
lil cat – “woman up”
Marcus.wav – “Hvad laver du nu?”
mimi bay – “no doubt”
Nápoles – “Know My PLace”
Oliver Dengsø – “Ghost”
Raes – “super sad (song)”
Solen – “Mitt nya liv”
Tessa feat. Jesper Livid – “Set Mer'”
Twins of June – “Hello”
Vacation Forever – “Pop Up In My Head”
Wraae – “Venter længe nok”

Følg playlisten her:

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com