fbpx

praytell. – LoL, we’re all gonna die :))

Foto: Paakow Tawiah (pressebillede)
Label: selvudgivet
Udgivelsesdato: 12. marts 2021

I dag har danske praytell. udgivet sin både nøjeren, oprigtige og humoristiske ‘LoL, we’re all gonna die :))’ – den nok mest vanvittige debut-EP, vi nogensinde har fået!

praytell. – LoL, we’re all gonna die :))
5 / 5 Reviewer
Rating5

Det er kun omtrent to måneder siden, at den noisy hiphop/punker – eller hvad pokker, vi skal kalde ham – praytell., i hvert fald, væltede ind på den danske musikscene med sin vilde debutsingle, “LADYKiLLER”. Singlen er et udbrud af foragt til sexistiske mænd, som bruger deres kulturelle magt til at udnytte kvinder på afskyelig og ækel vis. I en tilhørende musikvideo, giver praytell. og hans medkaniner (det giver mening, hvis man har set videoen) en psykotisk, voldelig og drilagtig form for lærestreg til en sådan type. praytell.s univers har en gennemført og helt unik, nøjeren stemning over sig, hvilken også gennemsyrer både musikken, lyrikken og det visuelle aspekt af artisten. Med “LADYKiLLER” satte praytell. barren urimeligt højt for sig selv, og hans debut-EP, LoL, we’re all gonna die :)) kunne næsten kun skuffe. Men fandme nej!

LoL, we’re all gonna die :)) åbner kunstneren helt op for sit vanvidsprojekt. Som man måske kunne forestille sig resultatet af en hiphop-inspireret punker med en computer, er praytell.s musik helt vild og kaotisk. Det til trods, er EP’en præget af en enormt beundringsværdig, musikalsk stilsikkerhed, som er hans helt egen. Lyden er det perfekte akkompagnement til artistens lyrik, som er gennemsyret af foragt, selvhad og dødsfristelser. For eksempel kan man høre linjer som // I’m so ugly – don’t know why my mother loves me // og // maybe I’d be better off, being deadder // i den selvhadske “VOLDEMORT”, og // fuck this, I don’t need it no, I just want to die // i døds-flirtende “FUKiT”. Så tunge emner – og så direkte en fremføring af dem – har den almene psyke som regel svært ved at tage ind. Heldigvis letter praytell. det hele en anelse med sin mørke og legesyge humor, og gør på den måde sit, for at aftabuisere psykisk lidelse – noget, der virkelig også er brug for her i “verdens næst-lykkeligste nation”.

LoL, we’re all gonna die :)) viser tydeligt den nerve, som holder praytell. både i live og i gang – den nerve, som også farver hans mindst 20 forskellige vokaler, hans maniske lydunivers og hans enestående udtryk som kunstner. Vi er nok mange, der konstant hungrer efter noget ærligt, modigt og totalt banebrydende. Nu er praytell. her, endelig, og gud ske tak og lov for det!

Tags:
Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com