fbpx

Til fans af John Mayer: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: John Mayer // Sony Music (pressebillede)

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelig til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – om end det er et nostalgisk tilbageblik til barndommens helte, eller om du bare gerne vil høre dit favorit 10’er act i en ny opdateret udgave.

Synes du også Continuum er det bedste album i musikhistorien? Får du gåsehud af rockede beats, dyb lyrik og lækre guitarsoloer? Eller bliver du vanvittigt glad af funky og poppede rytmer, sjove musikvideoer og dance- og singable numre? Eller elsker du bare at høre musik med John Mayer, så er denne en artikel skabt til dig. John Mayer har efterhånden en lang og imponerede musikalsk karriere bag sig, hvor han har formået at komme omkring den både rockede, funkede og poppede verden. For nogle år siden gav han sig i kast med en klar country-inspiration, for så at finde tilbage til en mere poppet lyd i 2017 på et seneste album The Search For Everything. Er man trofast fan, har man måske set John Mayer tease for, at der muligvis er et nyt album på vej på sin Instagramprofil, og kan du heller ikke vente med at høre nyt fra guitarkongen, kan du i mellemtiden dykke ned i denne artikel og finde dit nye musikalske crush, så ventetiden forhåbentlig føles mindre lang.

Ben Howard (UK)

Er du fan af de sange, hvor det virkelig skinner igennem at John Mayer er sangskriver helt ind til benet, så er Ben Howard et god bud på en artist at lægge ud med. Han udgav i 2011 albummet Every Kingdom, som består af 10 musikalske perler, man ikke kan andet end at blive i godt humør af. Albummet rummer både en rolig, positiv og dyb stemning, og det er enormt let at drømme sig væk, når man hører Ben Howards unikke vokal og hans genkendelige britiske accent. Siden Every Kingdoms positive stemning, har Howard også leget med den mørkere side af sin musik. I 2014 udgav han albummet 1 Forget Where We Were, som har en melankoli og mørk stemning over sig, hvilket også klæder hans stemme utrolig godt. Man er ikke i tvivl om, at han er en dygtig musiker, når han både kan få dig til at drømme om solskin på ét album, og give dig tårer i øjnene på sit næste. For få dage siden var han igen på banen med EP’en Sorry Kid, som er det bedste af begge verdener. Her er både solskinsstrejf og melankoli – alt det vi elsker fra Ben Howard, samlet ét sted. Selvom der er få artister, som kan hamle op med John Mayers sangskriverekspertise er Ben Howard et godt bud, og det vil du ikke være i tvivl om, når du hører nummeret “Only Love”, som er fra Howards første album Every Kingdom.

Maggie Rogers (US)

Margraret Debay Rogers er bedre kendt under sit kunsternavn Maggie Rogers. Hun er en ung sanger, sangskriver og producer fra Easton, Maryland og har været aktiv i musikbranchen siden 2012. I 2019 udgav hun sit debutalbum Heard In It A Past Life, som blev mødt af stor ros i både hjemlandet og det store udland. Siden da har der været fart på hendes karriere, hvilket udmundede sig i en Grammy nominering for ‘Bedste Nye Artist’ i 2020. Foruden den smukkeste vokal mestrer Rogers guitaren, banjo, klaver og harpe. Hun er et lysende musikalsk talent, hvilket slet ikke er at tage fejl af, når man hører hendes musik. Hun laver primært indiepop, folkpop, artpop og helt ‘almindelig’ pop. Hendes musik rummer både god stemning, dybe tekster, velproducerede og detaljerede beats og en unik og letgenkendelig vokal med den lækreste klang. Er du John Mayer fan, og nyder noget af hans nyeste musik, heriblandt albummet The Search For Everything, som hører sig mest til den poppede side, i forhold til den country og softrockede side, han også har bevæget sig i, er Maggie Rogers et glimrende bud på dit nye musikalske crush. Få en forsmag på det dejlige musik Rogers har at byde, ved at høre nummeret “Love You For A Long Time”, som er en ægte popbasker, med både korstemmer, et fedt guitarriff og et omkvæd du garanteret hurtigt vil kunne synge med på.

Patrick Droney (US)

Lytter du mere til den musik, som kom ud af John Mayers softrockede periode, vil sanger, sangskriver, producer og guitarist Patrick Droney med sikkerhed falde i din smag. I 2019 udgav han sin debut-EP i eget navn Patrick Droney. Og lytter man til EP’ens første nummer “Stand and Deliver” vil den hurtigt lede tankerne på “I Don’t Trust Myself (With Loving You)” og andet af den musik John Mayer udgav i midten af 00’erne. I 2020 fortsætte Droney i samme stil, med lækre guitarsoloer, sin imponerede vokal og relaterbare og personlige tekster på EP’en State of the Heart. Ligesom John Mayer og tidligere nævnte Ben Howard, er også Droney dygtig, når det kommer til sangskrivning. Han skriver tekster, som rummer følelser, de fleste kan sætte sig ind i, samtidig med at han leverer dem med den lækreste rå vokal, som man ikke vil andet end at kunne nyde at lytte til. Man er ikke i tvivl om det musikalske talent Droney har, når man hører hans musik og især på den seneste single fra februar i år, vil du med sikkerhed blive tryllebundet af Droneys rå klang, en lækker guitarsolo og personlige tekst, så du kan få dit John Mayer fix, og holde ventetiden på et (forhåbentligt snart) kommende album ud.

Hvis du er fan af John Mayer, skal du også tjekke disse artister ud:
Alfie Templeman (UK)
Allan Rayman (US)
Blake Rose (AUS)
Gabrielle Aplin (UK)
HONNE (UK)
LANY (US)
Matt Corby (AUS)
Michael Kiwanuka (UK)
joan (US)
Olivia Rodrigo (US)
Phoebe Bridgers (US)
Troye Sivan (AUS)

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com