fbpx

Fra groovy 80’er inspireret elektropop til soulet R&B med følelsesladet lyrik: 5 engelske navne du skal kende til

Foto: Jorja Smith // Mike Excell (pressebillede)

Kom med på en musikalsk jordomrejse, når vi i denne artikelserie guider til artister fra nær og fjern. Denne gang går turen til England, der er hjemland for lang række superstjerner, et enormt mediedækket kongehus og vanvittigt mange populære tv-serier. Hvordan lyder musikken i dag, fra det land hvor bandet, der tog verden med storm i 60’erne, The Beatles, havde hjemme og fik inspiration til nogle af verdens mest populære sange?

Adele, Elton John, The Rolling Stones, Amy Winehouse, Coldplay, The Beatles, David Bowie, Dua Lipa, Led Zeppelin, One Direction, Pink Floyd, Queen, Spice Girls, Arctic Monkeys, Muse, Ed Sheeran er nogle af de verdenskendte superstjerner England har beriget os med. Det er navne, de fleste med stor sandsynlighed kender, som har lavet hit efter hit, som hele verden kan synge med på. I denne artikel vil vi have fokus på nogle upcoming, men mindst lige så dygtige, artister der laver musik, som vi spår at verden også vil synge med på inden længe. Læs med og bliv klogere på nogle af Englands nyere stjerneskud.

Alfie Templeman

Vi lægger ud med den yngste artist på listen. Den blot 18 årige Alfie Templeman har på trods af sine unge alder allerede udgivet en række utrolig gennemførte, ambitiøse, velproducerede og ikke mindst funky singler og EP’er. Den unge artist lader sig inspirere af 80’er pop, og gør brug af elektroniske effekter og mange lækre guitarriffs. Templemans talent, kreativitet og musikalitet er ikke at tage fejl af, og med singlen “Forever Isn’t Long Enough” fik internationale musikscener øjnene op for den unge stjerneskud. Med samme titel som en roste og anerkendte single har Templeman for nyligt annonceret, at han har sit første album klar. Forever Isn’t Long Enough udkommer den 7. maj, og på albummet vil den engelske sangskrivers seneste single “Everybody’s Gonna Love Somebody” også fremgå. Singlen skrev og indspillede Templeman allerede i 2017 i en alder af 14 år, sangen har ligget i gemmerne, indtil han fik den gjort helt færdig og udgav den i starten af dette år. Templeman har selv nævnt, at det er hans egen favoritsang på det kommende album – hvilket er let at forstå, når man lytter til den.

easy life

En energisk, engageret og engelsk gruppe, du ikke skal snydes for i denne omgang er easy life. Gruppen laver musik i et genremix mellem indie pop, hiphop og R&B. Bandet af bestående af de frem venner fra Leicester: Murray Matravers, Oliver Cassidy, Sam Hewitt, Lewis Berry og Jordan Birtles. I det første år af deres karriere, udgav de deres debutsingle “Pockets”, som gik viralt meget hurtigt. Singlen skaffede gruppen en signering hos et pladeselskab, hvor de i dette samarbejde har udgivet de to mixtapes Creature Habits fra 2018 og Spaceships fra 2019, og senere deres officielle debut-EP Junk Food i 2020. For nylig annoncerede gruppen en kommende EP, som har fået titlen life’s a beach, som er sat til at udkomme den 4. juni. I ventetiden kan du nyde singlen “daydreams” som også kommer til at figurere på den kommende EP.


Jorja Smith

Er man ikke allerede bekendt med den unge sangerinde og sangskriver, Jorja Smith, kan man kun gøre sig selv den tjeneste at udforske al den lækre musik, hun har lavet de sidste år. Hun debuterede med sit studiealbum Lost & Found i 2018 og har siden da haft fart på sin musikalske karriere. I 2019 blev hun nomineret til en Grammy Award for Bedste Nye Artist. Smith voksede op med reggae, punk, hiphop og R&B på pladespilleren, hvilket også har præget hendes musik, som kan kategoriseres i et genremix mellem R&B, pop, neosoul og grime. Desuden har hun flere gange haft nogle store stjerner som featuring på sine numre, heriblandt Burna Boy, Stormzy, Rag’n’Bone Man, Popcaan og Sonder. Karateristisk ved den unge sangerinde er hendes sprøde, luftige og utroligt genkendelige klang, når hun synger sine poetiske, personlige og velskrevne lyrik med sin lækre britiske accent. Jorja Smiths seneste single “Addicted” rummer mange af de elementer, som gør hende til den fantastiske artist, hun er. Gør dig selv den tjeneste at tjekke Den engelske engel ud hurtigst muligt.

Jungle

Gruppen fra London, Jungle, laver den lækre elektroniske musik, som befinder sig i neosoul og funk genren. Gruppen så dagens lys i 2013, og blev startet op af de to bandmedlemmer og producere Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, som har været venner siden de begge var ni år gamle. Udover den utroligt lækre, funky, jazzy, humørfyldte og utroligt gennemførte musik er gruppen også kendt for deres one-shot danse musikvideoer, som den ene halvdel af gruppen, Lloyd-Watson har instrueret. I deres musikvideoer bliver det oftest gjort brug af de samme dansere, koreografer og fotografer, hvilket gør Jungles udtryk endnu mere gennemført end man før ville synes, det var, hvis man blot havde lyttet til musikken, uden at pryde sit øje med de fantastiske musikvideoer. Indtil videre har Jungle udgivet to studiealbums. Et fra 2014 med bandnavnet som albumtitel, Jungle, og et fra 2018 med titlen For Ever. Deres tredje studiealbum er planlagt til at udkomme til sommer – den 13. august. I ventetiden på det tredje album, kan du roligt nyde gruppens seneste single “Keep Moving”.

Olivia Dean

Olivia Dean er et ungt stjerneskud som har et talent, der absolut ikke er at tage fejl af. Hun begyndte i en ung alder at skrive og lave musik. Hun skriver og synger om dybt relaterbare, personlige emner, som bunder i Olivia Deans egne personlige følelser, oplevelser og erfaringer. Alle der har elsket og mistet kan spejle sig selv i den poetiske lyrik hun leverer gang på gang i sin musik. Hun har en åbenlys modenhed i både sin stemme og lyrik på trods af sin unge alder. Singlen “The Hardest Part” har en sjælfuld stemning og rummer genkendelige, klassiske Motown-elementer, hvilket er en genre, den unge sangerinde elsker at dyrke. Selvom sangen er en breakup-sang, vil den ikke kunne sættes i boks med den klassiske, sørgmodige og melankolske breakup-sang. “The Hardest Part” har en mere vittig og positiv stemning, som kan gøre de store og hårde følelser lettere at håndtere, så man kan ende med at synge med sangen og måske endda danse imens og blive i godt humør, selvom man har et broken heart.


Andre artister fra England som laver skøn musik:
Barbarossa
Ben Howard
Celeste
George Ezra
Michael Kiwanuka
Oh Wonder
Sam Fender
Teleman
Toin Waye

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com