fbpx

Kamma – Momentary Emotions

Foto: Sofi Hellberg Olsson (pressebillede)
Label: W.A.S Entertainment
Udgivelsesdato: den 23. april 2021

På sin debut-EP lukker Signe Rønsov, kvinden bag kunstnernavnet Kamma, dig ind i sit inderste og viser med stor kraft sine refleksioner omkring sine egne oplevelser.
[rwp_box id=”0″]

Kamma står stærkt som et inspirerende forbillede og viser, hvordan man på stærk vis kan udtrykke sine inderste følelser, men samtidig gøre det med en enorm styrke. Det er først nu efter at have hørt den mange gange, at jeg virkelig forstår, hvor hjerteskærende en sang “Heartbroken” er. Jeg blev fortryllet af omkvædets catchy melodi, men uden at budskabet reelt stod klart for mig.

Jeg har svært ved at sætte en finger på Kammas lyd, og samtidig svært ved at sammenligne det med noget jeg har hørt før, så det vil jeg undlade. Momentary Emotions er produceret i samarbejde med Sune Rose Wagner (Psyched Up Janis/Raveonettes), og selvom det ikke er til at sige konkret, hvad han har føjet til musikken, kan der ikke herske nogen tvivl om, at EP’en er fyldt med vellyd. Helt konkret oplever man Sune Rose Wagners indflydelse, hvor han ligger vokal på “Heartbroken”.

Det er tydeligt at EP’ens tekstuelle omdrejningspunkt er Kammas oplevelser som datter af en mor med alzheimer. Det er en sorg, som jeg, heldigvis, er så privilegeret ikke at have oplevet, men når man lytter til musikken kan man godt mærke, at det har tynget Kamma. På “Drowning” får man tydeliggjort den styrke, jeg hører i hele EP’ens forløb – en kæmpe kraft, der kommer til udtryk i Kammas selvsikre vokal og de pompøse produktioner. Det kommer til udtryk, at en stor del af budskabet, udover sorgen, handler om Kammas selvforståelse – at det ikke er hendes skyld at hendes mor er syg, og at hun ikke skal føle skyldfølelse over at prioriterer sig selv en gang imellem.

Momentary Emotions er et pragteksempel på, hvordan man på smuk og stærk vis kan blotte sit inderste og mest følsomme på en kraftfuld måde. Kammas stærke vokal leverer den hjerteskærende lyrik, imens den voluminøse og pompøse produktion omslutter sig og forstærker vokalen. Jeg ser frem til at høre mere fra Kamma i fremtiden.

Tags:
,
Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com