fbpx

Nordiske Hits // Uge 16

Foto: Katlah x Miss Puppy // Sebastian Vistisen Toft (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Katlah x Miss Puppy – “Husband”

De to artister Katlah og Miss Puppy er både venner og musikalske kollegaer. Sammen har de netop skabt det ørehængende popnummer “Husband”, som de selv har skrevet, komponeret, produceret og lagt vokal til. Sangen blander elementer af cute 00’er pop med Britney-vibes, hårdtslående elektroniske beats og humoristisk lyrik om hvilken type kæreste, man i hvert fald ikke ønsker at indgå et forhold med. Om den selvironiske tekst og den slags mandetype, som sangen er inspireret af, fortæller de to kvinder:
“Husband” handler om en bestemt type fyr, som vi begge har stiftet bekendtskab med. Den passive, lidt umodne type, der ikke rigtig kan finde ud af, hvad han vil. Det er en doven pizzadreng, som bare er kokset!
Den dovne pizzafyr får sig en ordentlig svingom i “Husband”, der med sin ukuelige energi, lægger op til dans med lækre moves.

Amason – “The Kluski Report”

Fra svenske Amason får vi et skønt, nyt nummer i form af “The Kluski Report”. Det er en sang, der både lyder af indiepop med syrerede elementer og let soulet elektronika med jazzede vibes. Hvis du endnu ikke er nært bekendt med Amason kan vi fortælle dig at, de er et “all-star band”, der er sammensat af musikere fra bands såsom Miike Snow, Little Majorette og Dungen. De har vundet en Grammis (svensk Grammy) for deres debutalbum Sky City, og så er de aktuelle med en ny single og et kommende album. Det nye album, der kommer til at hedde Galaxy II, er skrevet i kølvandet på corona-pandemien og har omdrejningspunkt i den apokalyptiske følelse, som den svære globale situation har medbragt. “The Kluski Report” er altså første singleudspil til den kommende plade, og med sådan en start kan vi ikke andet end at vente spændt på at høre mere.

Olivver – “2 Mod 1”

Olivver laver dansksproget hiphop, der skildrer ungdomstanker med en jordnær udførsel. I dag udkommer han med singlen “2 Mod 1”, og allerede på fredag er han klar med endnu et udspil i form af singlen “Lige nu”. I dag holder vi fokus på førstnævnte sang, “2 Mod 1”, som er et melodisk track, der blander pop med hiphop og catchy rap med energiske beats. Med skarp lyrik, tight vokalpræstation og masser af attitude spiller Olivver sin nye single ind, og skaber en ørehængende perle af et nummer. Med sig på vejen har Olivver fået ros af ingen ringere end Lord Siva, der har peget på den unge artist, som en af dem han har var mest oppe at køre over på daværende tidspunkt. Olivver er uden tvivl en rapper, man bør holde øje med i fremtiden, hvilket han beviser klokkeklart med “2 Mod 1”.

Ellers tilføjet til playlisten:
Aleks Grey – “B.A.B.Y.”
Alexander Granjean x ALEA – “Attraction”
Alva Ravn – “Fall”
Arbirk – “Almost Not Insane”
Blæst – “Kig Op Fra Gulvet”
Bowski Island – “Physical Presence”
Esben Svane – “Det Smukkeste Jeg Har Hørt”
føl som – “Baby Blå”
Hôy La – “Milk And Honey”
Haab – “Here Today”
Jeppe Kamper – “Alle Mine Bekymringer”
Jærv – “Giv Mig Mere”
Lasse Storm – “Ung, fuld og dum”
LINEBUG – “Amusement Park”
Manus Bell – “#TaEtBillede”
Marcus.wav – “Happy Life – Akustisk”
MOODY – “Crashed My Car”
Neptun – “Det Ku’ Blive Til Noget”
OhNothing – “On Repeat”
RUBY SKY – “State of Mind”
Siné – “Older”
änsendå – “dödläge”

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com