Nordiske Hits // Uge 17

Foto: Favor // Gitte Overgaard (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Favor – “Radio Is Company”

“Radio Is Company” er seneste single fra alt-pop indienavnet Favor. Der er tale om en rigtig indiebasker som vi kan li’ den på redaktionen: Lidt guitar, lidt synth, fed vokal, masser af energi fra bassen og de drivende trommer. Jeppe Gade, manden bag kunstnernavnet siger:

Vi havde alle lagt mærke til at vores bedsteforældre altid havde radioen tændt. Her havde min farfar engang sagt, at han aldrig følte sig alene når radioen kørte. Det virkede pludselig som et meget rent billede på hele situationen.

Med på nummeret finder vi Astrid Cordes‘ (Shy Shy Shy/Soloartist) velkendte stemme, der ligger backingvokaler foruden Morten Søgaard (Masasolo), der har produceret nummeret sammen med Favor og desuden spillet klaver.

Kamma – “Summer Blues”

Kamma har netop udgivet sin debut-EP, som er produceret i samarbejde med Sune Rose Wagner (Psyched Up Janis/The Raveonettes). “Summer Blues” er en af sangene fra EP’en, der ikke har været udsendt som singleforløber, men du må endelig ikke risikere at gå glip at det skønne nummer. Kammas stærke vokal flankeret af den melankolske produktion flyder sammen i skøn harmoni, som det er typisk for hendes debut-EP Momentary Emotions. Du kan læse vores anmeldelse af Kammas debut-EP her.

Cham Léon – “Dice :::”

Den norske artist Cham Léon laver farverig musik. De har skabt et kønsneutralt musikalsk univers hvor der er plads til en bred vifte af kunstnerisk udfoldelse. Deres debut-album er dugfrisk og et af numrene derfra er den skønne sang “Dice :::”, som vi har valgt at tage på listen i denne uge. Et dejligt poppet nummer med flot vokal og elektroniske virkemidler der flyder sammen i skøn harmoni.

Derudover har vi tilføjet:
Atúde – “In A Dream”
Atusji – “Silver”
BATHSHEBA – “Run”
Betty Bass – “Young Love”
Birgitte Breitenstein – “Cellophane”
Crowd In Two – “No More”
eve – “Last Walk”
Fangst – “Hundre netter”
Hanne Mjøen – “Hell With You”
iris – “to be mine (is to lose your mind)”
Jada – “Im Back”
Jo Yonderly – “Big Love”
Ju Kaia – “Silky Skin”
KANT – “Butterflies”
Karl Kristian – “Vi Lever Kun Med Blikket Vendt”
Mads Langelund – “To Be Alive”
Mørkeblødt – “Tænker På Dig”
Pony Marshall – “Sorry”
Raghd – “GET GOT”
Siri Neel – “Cotton Wool”
Smerz – “Remember”
såforsatan – “Manerer Hjemmefra”

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com