fbpx

Til fans af Aksglæde: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Christian Torp (pressebillede)

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelig til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – om end det er et nostalgisk tilbageblik til barndommens helte, eller om du bare gerne vil høre dit favorit 10’er act i en ny opdateret udgave.

Aksglæde er om nogen en historiefortæller, som formår at ramme plet i forhold til alle de følelser, man som ungt menneske kan gå rundt med. Han pakker den smukke, danske lyrik ind i stemningsfyldte melodier og catchy omkvæd, så alle meget hurtigt kan synge med. Med numre som “Promilleromantikken”, “Fantomfølelser”, “Søerne” og “Halvgud” kan man meget hurtigt få skabt en start på soundtracket til livet som ung i København. Siden 2016 har den unge sanger og sangskriver haft en plads på mange danske hitlister, radiokanaler og helt sikkert også i mange pigehjerter. Vi har samlet en liste over nogle danske artister, som du måske vil kunne falde for, ligesom du faldt for Aksglæde.

Blæst

Hvis du, ligesom jeg, elsker at danse til Aksglæde uptempo, stemningsfyldte og humørboostende musik, er Blæst et band du skal tjekke ud med det samme. Med enormt velproduceret dansksproget popmusik har Blæst, på trods af at deres musikalske karriere lige er startet, skabt ørehængere. Musikken er groovy, funky, laid back og samtidig virkelig poetisk, kreativ, detaljeret og attraktiv. Fernanda Rosa er forsangerinden, der med sin karismatiske vokal vil lede dine tanker tilbage på 80’ernes og 90’ernes danske popstjerner. Lauge Kjærluf og Valenting Buchwald står for de vanvittigt lækre popproduktioner, som kan få enhver tømmermændsramt Roskilde-mus op ad festivalstolene og ud på ‘neddanset’ græsplene i bagende sol med en varm dåseøl i hånden. Popproduktionerne bliver underbygget af Anders Bondos melodiske og stilfulde guitarspil. Kort sagt: Blæst vil tage dig med storm!

Louis Lønsted

På trods af blot én enkelt udgivelse har Louis Lønsted ramt plet i forhold til at lave musik, som falder i manges smag – særlig i fans af Aksglædes smag. Debutsinglen fra det unge stjerneskud “En” handler om en generation som er vokset op med en konstant eksponering af urealistiske og usunde idealer på de sociale medier. Lyrikken bunder altså i en problematik, men er pakket ind i legesyg musik med cathy og humørfyldte melodier. Man bliver i kæmpe godt humør af “En” og i mindst lige så godt humør af at se den tilhørende musikvideo, som er filmet i en af verdens største indendørs minigolf-parker. Som det også fremgår i sangens tekst, prøver den unge artist at gøre op med den perfekthedskultur, som har overtaget både den virtuelle og virkelig verden de seneste år, hvilket musikvideoen viser humoristiske og selvironiske klip af.

Marcus.wav

Marcus.wav har gjort sig særligt bemærket for sin akustiske udgave af sit nummer “Happy Life” som prydede DR3 serien 99% forelsket. Efter en kæmpe efterspørgsel udgav den akustiske version, af det ellers velproducerede popnummer med elektroniske effekter og et uptempo beat – begge versioner fungerer enormt godt, og tager, lige Marcus.wavs andet musik, udgangspunkt i relaterbare hverdagssituationer. Den dansksprogede lyrik bliver let tilgængeligt men samtidig poetisk og dyb. Udover et håndfuld hits er Marcus.wav en KarriereKanon-artist, hvilket er meget forståeligt, når man stifter bekendtskab med hans fantastiske sange. Nogle af den unge artist numre kan have en form for melankoli over sig, dog stadig pakket ind i lækre popproduktioner, så man får lyst til både at synge og danse med – præcis ligesom man gør, når man hører Aksglædes musik.

Hvis du er fan af Aksglæde, vil du måske også kunne lide disse danske artister:
andreas odbjerg
Angående Mig
Barselona
Bette
Dusin
FRAADS
Guldimund
Pil
Søn
Tobias Rahim
Thøger Dixgaard
TÅRN
Undertekst
URO
USSEL

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com