Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 15

Foto: SKAAR // Martin Bremnes (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til nordisk, akustisk pop, energisk, beatdreven rap eller eksperimenterende syrerock, så er der forhåbentligt noget at hente i vores anbefalinger.

Fenja – Flugtdyr

Danske Fenja har tidligere på året udgivet singlen “Lufthuller”. Nu er hun klar med et fuldlængde album, der med sin dansksprogede lyrik og intime fremførsel kan få alle de små hår på armene til at rejse sig. Med en blid men selvsikker vokal, synger Fenja om livets følsomheder og gør det i et mix af akustisk og elektronisk musik. Om albummets tematik fortæller artisten selv:
Jeg håber, at folk kan bruge sangene til at give sig selv lov til at dvæle og drømme sig lidt væk. Både i det triste og i det glædelige.
Pladens forskelligartede sange rammer i høj grad en følelse af længsel efter at flyde ud i en drømmerisk verden, hvor kun musikken og tankerne behøver at fylde. Vi kan anbefale dig at høre nummeret “Brandmand”, der med sin maleriske lyrik sætter gang i sanserne og lader dig flade helt ud.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

änsendå – änsendå EP

Svenske änsendå er klar med en glimrende EP, som både lyder af garagerock, syrepop og noget, som er helt umuligt at genre-kategorisere. Artisten Nico Chavez, der gemmer sig bag navnet änsendå, har i 12 år boet i London, hvor han har studeret kunst og samarbejdet med store musikere, som blandt andre King Krule og Paul McCartney. Nu har han besluttet sig for at vende hjem til Stockholm og skrive sin musik på svensk. Ud af denne livsdrejning er kommet en fire numres EP, hvis sangtekster flyder over af socialrealisme, og hvis sound er dejligt psyk-poppet. Hvis du kender til Tame Impala, vil man kunne fornemme en lighed i guitarlyden og det syrede men afslappede helhedsbillede. Lyt med, og få øvet dit svenske – det er en dejlig oplevelse.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Daniel Fade – SIN CITY

Med sanger, rapper og sangskriver Daniel Fade, besøger vi en helt anden afkrog af musikkens verden. Talentfulde Daniel Fade skaber hårdtpumpende hiphop, der eksperimenterer med autotune, elektroniske beats og fængende omkvæd. I dag kan han løfte sløret for sin EP, SIN CITY, som for alvor sætter gang i kroppens rytmer – på åbningstracket CREW er det umådeligt svært at stoppe sit hoved fra at nikke med på beatet. Med sit velovervejede lyriske univers, høje energi og de varierede tracks, sender Daniel Fade en EP med seks sange ud i verden, som sætter ham på kortet over interessante, danske rappere, man bør holde øje med.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

SKAAR – Waiting

Norske SKAAR er en af de artister, vi har holdt skarpt øje med i løbet af det seneste års tid. Hun har siden 2018 udgivet en række skønne singler og albummet The Other Side of Waiting, som har modtaget et hav af roser. Nu er hun klar med sit andet album Waiting, der lægger stærkt ud med sangen “Running High”, som er så finmasket og intens, at den vækker associationer til Billie Eilish’ evne til at give alle og enhver gåsehud. På sit nye album illustrerer SKAAR sin unikke vokal til lyden af akustiske instrumenters harmoni. Genremæssigt befinder albummet sig inden for poppens univers, men med en mere organisk klang, end den computerdrevne moderne pop, som fylder kategorien godt ud for tiden. SKAAR er desuden nomineret til to Norske Grammys for henholdsvis ‘Bedste Pop Artist’ og ‘Bedste Nye Artist’. Vi håber, at hun vinder titlerne med hjem og nyder i mellemtiden Waiting i fulde drag.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

KODI – Hope You’re Doing Fine

Den Aarhusianske duo KODI er endelig klar med deres første EP Hope You’re Doing Fine. I begyndelsen af året imponerede de os her på redaktionen med singlen “RUN!” og siden da, har vi set frem til denne udgivelse. De to, unge artister bag KODI gør en dyd ud af at sætte ord på ungdomslivets svære situationer og på den måde lade andre vide, at de ikke er alene med deres tanker og følelser. Den spritnye EP, som rummer hele seks sange, handler ligeledes om en af livets sværeste og dog mest relaterbare følelser: forelskelse. Hører man pladen fra ende til anden, vil man fornemme, hvordan KODI tager dig i hånden og viser dig en rejse fra forelskelse til breakup og til sidst til afklaring og ro. Med deres stramt producerede popunivers, rammer KODI både lytterens dansemuskler, det skrøbelige unge hjerte og trangen til at synge med for sine lungers fulde kraft. EP’en er fuld af fredags-bangers, så der er ingen undskyldning for, ikke at give den et lyt.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Coach Party – After Party
Gameboy_98 – Adultery
Mirja Kippel – Slow Coming Alive
Paul McCartney – McCartney III Imagined

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com