Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 16

Foto: Statisk // Daniel Hjort (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til nordisk synthesizerpop, der sætter gang i hofterne, eller mere har lyst til lækker indie, der inviterer på solbriller og iskaffe, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter..

Statisk – Statisk

Den sprængfarlige duo Statisk havde en drømmestart på deres musikalske karriere. Både i karrierekanonen og som P3’s uundgåelige har de odenseanske drenge allerede optrådt, og kvaliteten i de to singler, der kom forud for debut-EP’en “Højhus” og “Sprængstof”, var ikke til at tage fejl af. Nu er den selvbetitlede EP landet, og selvom det var en stort set umulig opgave at opretholde energien fra singleforløberne, er det lykkedes. Med Statisk markerer duoen, at de er på vej et smukt sted hen, hvor der både er tænkt over lyrik og musik. Det tekstlige univers kredser om de problemstillinger, drengene selv står i som unge, grænsesøgende mennesker. Og musikken kredser om den rastløshed og de frustrationer der følger med. Samtidig med at EP’ens seks sange giver dig lyst til at danse, er de også rørende – inderligheden i forsanger Mathias Ranch Skovs vokal står nemlig forrest, og går rent ind.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Cham Léon – I (don’t feel like myself today)

Norske Cham Léon er ude med en skarp popproduktion af en debut-EP. På pladen med den sjove og ambivalente titel, tager Cham Léon os med tur i hens barndom og opvækst, som på mange måder handler om ikke at ville tilpasse sig samfundets normer. Gennem energiske tracks med blid vokal og masser af dansepotentiale, tages lytteren med ind i artistens musikalske univers. Selv fortæller den EP-debuterende musiker:
– Jeg vil have at alle skal føle sig hjemme, uanset hvem du er eller hvordan du definerer dig.
Vi mærker varmen fra Cham Léon, og vil absolut anbefale dig at høre I (don’t feel like myself today) – den går både til fredagens fest og søndagens gåtur.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Elba – Speak

Elba er allerede begyndt at kravle ind under huden på de danske musikelskere, og med singlerne “700 Angels” og “Sirens” er hun allerede blevet grundigt spillet i på diverse radiostationer. Nu får vi så endelig lov at høre de to singler i den fulde sammenhæng på EP’en Speak. Udgivelsen binder en flot sløjfe på de attitudefyldte singler, og formår på de fem sange at levere en både helstøbt og varieret samling sange. Den starter ud med de to førnævnte singleforløbere der sætter stilen, og opbygger den attitude, der skal til. Men herefter er det som om, at lytteren kan slappe lidt mere af med det groovy titel-nummer “Sirens” og den helt afslappede “One for the Crew”. Kvinden bag Elba, Ellen Bathum, formår på den relativt korte udgivelse både at lade sangene udvikle sig, og vise hvem hun er, og det er helt klart et lyt værd.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Joykeeper – Pass Me The Feeling Stick

Ny nordisk indie er vi vilde med! Og et af de bands der skiller sig ud herhjemme, er gruppen Joykeeper. Nu er de ude med debutalbummet Pass Me The Feeling Stick og her formår de at lade den vibrerende, fjerne, synthpop-lyd virke både nærværende og nytænkende. Gruppen fortæller selv, at albummet opfordrer til åbenhed mellem mennesker, og her på redaktionen føler vi, at albummet er et symbol på, at man altid kommer længst med et smil. Lyduniverset er en blandet skare, der består af alt godt fra det store instrumentale hav. Dogmet fra albummet var nemlig, at sige ‘ja’ til alt. Og efter en uges fri leg i et studie med både strygere, synthesizere og gamle memo-optagelser, lå der pludselig en skitse til det album som i dag fremstår både personligt, kærligt og inkluderende. Ud i solen med dig, og nyd de lækre toner fra Joykeeper.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Kamma – Momentary Emotions

I dag udkommer danske Kamma med EP’en Momentary Emotions, der er produceret i samarbejde med Sune Wagner (The Raveonettes, Psyched up Janis). EP’en indeholder hele syv numre, som med alsidige musikalske udtryk, formidler nogle af de sværeste og mest skrøbelige følelser. Udover at være en sanger og sangskriver, med talent for at skabe ørehængende melodier, er hun også en artist, der ikke er bange for at tage nogle af sine inderste følelser og vende dem på vrangen ud mod verden. På denne fremragende debutplade, lærer vi Kamma, hendes fortid og udvikling bedre at kende. Hun lægger eksempelvis ikke skjul på, at hun har været igennem en svær personlig rejse, som følge af at vokse op med sygdom i den nære familie. Kamma har lært at sige fra, tage plads og stå ved sig selv – og vi er vilde med det, læs bare vores anmeldelse!
For øvrigt er Kamma også en af de dygtige artister der skal spille til Bands Of Tomorrows uimodståelige i Pumpehusets Byhave den 15. maj, og efter debutalbummet er der endnu mere grund til at møde op.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Alfa Mist – Bring Backs
Basker Hval – II
Communions – Pure Fabrication
Childe – Childe
Gaardens – Walk Where You Want
HEATHAZE – Into The Blue
Jo Yonderly – Greatest Hits 1.0
Katrine Stochholm – Verden Består af Samlinger af Stykker
Kristian Grostad – Toxic Sea
Lazy Queen – Get Home Or Die Trying
Life of Lola – Chapter I
Mr. Koifish – Danser Som En Drøm
Sam Eagle – She’s So Nice
Siri Neel – Vernissage
White Ascot – Pink Blood / False Memor

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com