fbpx

Fra skøn electropop til 1960’er-inspireret indie pop: 5 franske navne du skal kende til

Foto: Christine and the Queens // Camille Vivier (pressebillede)

Kom med på en musikalsk jordomrejse, når vi i denne artikelserie guider til artister fra nær og fjern. Denne gang går turen til Frankrig, der er hjemland for en masse skønne artister. Du kender uden tvivl Daft Punk, måske har du haft fransk i skolen og hørt om Édith Piaf eller Plastic Bertrand. Men denne gang skal de handle om nogle lidt nyere, men super fede artister.

Christine and the Queens

Første artist på listen er super seje Christine and the Queens. Hendes musik er opbygget af hendes stærke vokal og nogle smukke synthesizerteksturer. Hun kommer fra havnebyen Nantes og har udgivet nogle lækre albums, der er blevet taget godt imod både af fans og anmeldere. Hendes elektropopunivers rummer både opmuntrende udtryk som på nummeret “Girlfriend”, og mere melankolske som på hendes nummer “People, I’ve Been Sad”. Hun udgiver sin musik både i fransk- og engelsksprogede versioner, og det er bestemt sjovt at høre de forskellige udtryk på de forskellige versioner. Der er masser af materiale at stikke snuden i, og vi håber bestemt på snart at høre mere fra den franske stjerne.

Yelle

Vi holder os til electropoppen med den franske gruppe Yelle. Første gang gruppen samlede sig opmærksomhed, var da de udgav en version af “Je veux te voir” på MySpace i 2005. De har til dato udgivet fire albums med skøn musik, og så har de desuden spillet på Coachella hele tre gange. På trods, eller måske i kraft, af deres lyrik er på fransk har de glade fans i udlandet. Tag at lyt til deres sang “Noir” herunder:

Juniore

Næste franske gruppe på listen er Juniore, der med base i Paris udgiver skøn indie pop. De dannede gruppen i 2013 og ledes af sanger og sangskriver Anna Jean. Musikken er kraftigt inspireret af 1960’ernes musik med et overhængende mørkt udtryk foruden twangy surfguitar. Tag at lyt til det hektiske nummer med den passende titel “Panique”:

Barbagallo

Julien Barbagallo er endnu en skøn fransk artist. Barbagallo har netop udgivet sit fjerde album. Lydbillederne er dannet af smukke synthesizerlag og udstråler næsten altid en form for varme. Foruden at arbejde på sit soloprojekt spiller Barbagallo trommer, når Tame Impala giver koncert i hele verden. Barbagellos album Grand Chein fra 2016 blev taget godt imod af fans og kritikere og er bestemt værd at tjekke ud. Derudover vil vi også anbefale den smukke og groovy sang “La Lune”:

Justice

Sidste navn på listen er den franske electro-house duo Justice. Deres debut-album kom ud i 2007 og var meget populært blandt anmelderne og blev nomineret til en Grammy Award. Dykker du ned i diskografien finder du masser af skønne grooves, du nemt kan fyre en konge af til. Tag eksempelvis og lyt til deres kæmpe banger “D.A.N.C.E”:

Tjek også disse fede artister ud: 

Agar Agar
Bleu Toucan
Claire Laffut
Charlotte Gainsbourg
Kaky
L’impératrice
Melody’s Echo Chamber
Pi Ja Ma
Polo Pan
Poom

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com