Koncertanbefalinger // Uge 19

Foto: FILIPPA & Kamma // Emma Ishøj & Sofi Hellberg Olsson (pressebilleder)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra jazz til elektropop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder

Copenhagen Jazz Festival presents: The Thunderstrucks


Hvor: Byhaven – København
Hvornår: Onsdag den 12. maj

Copenhagen Jazz Festival vil flere gange i løbet af foråret komme til at overtage Pumpehusets, dejlige, udendørs Byhaven. Dette gør de for eksempel i morgen (den 12. maj), når jazzisterne fra The Thunderstrucks lægger vejen forbi det hyggelige koncertsted. Det er ikke nemt at finde info om orkesteret på Google, da ens søgning drukner i AC/DC og tributebands til samme. Men lad deres spændende lyd tale for sig selv – find dem i stedet på din yndlings streamingstjeneste, og lad dig leve ind i lydens mange dimensioner.
Du er velkommen i den Byhaven allerede fra klokken 15 af, og The Thunderstrucks spiller op til jazz klokken 19.

PLEKTER TOUR


Hvor: Loppen – København
Hvornår: Onsdag den 12. maj

Vores første anbefaling du kan opleve, finder allerede sted i morgen (den 12. maj), hvor ORA og Plekter Tour præsenterer tre, spændende og forskellige singer/songwriters. Første artist er Sasha Adrian – en spændende, ny artist, som i skrivende stund kun har en enkelt single ude ved navn “Birds”. Lytter man til den (og det kan vi anbefale dig at gøre), bliver det helt tydeligt, at Sasha Adrian har sin helt egen musikalske stil med kontrasterende kombinationer af fængende guitarmelodier og skæve synthflader. Med sin fine og lette sangstemme, tager artisten fat i tunge, lyriske tematikker om angst, fortielse og livets modgang.
Aftenens anden artist er Oliver Dengsø, som befinder sig i den mere folk’ede ende af singer/songwriter-stilen. Musikken er imidlertid langt fra ren folk, da artisten blander vokaleffekter, synthflader og meget andet med ind i sit lydunivers, som giver musikken et helt selvstændigt præg.
Sidste artist til arrangementet er produceren KLANG, som dyrker et drømmende og atmosfærisk take på electronica-genren. Det er smukke ord, men det er også smuk musik!
Det hele kommer til at foregå på Christianias Loppen fra klokken 20:30.

UHØRT præsenterer: Blæst + Skt. DeLarge + Leizure + Magnus Tempels + TERESE


Hvor: Amager Bio – København
Hvornår: Torsdag den 13. maj

UHØRT Festival er gået sammen med fire koncertsteder: Studenterhuset i Ålborg, Atlas i Århus, Posten i Odense og Amager Bio i København. På torsdag (den 13. maj) præsenterer festivalen hele fem navne til en koncert i Amager Bio. Navnene er pop-gruppen Blæst, rapper og producer Skt. DeLarge, rockgruppen Leizure, pop-artisten Magnus Tempels og den 80’er-klingende, festlige TERESE.
Du er velkommen i Amager Bio fra klokken 18, og første artist spiller op klokken 19.

Neptun + PIPI


Hvor: Gimle – Roskilde
Hvornår: Torsdag den 13. maj

Der er også koncerter udenfor København! For eksempel inviterer gode, gamle Gimle til en dobbel-koncert af Neptun og PIPI på torsdag (den 13. maj). Den alternative pop-gruppe, Neptun, favner bredt i deres musikalske udtryk, som farves af både pop, rock, synth og en ganske særpræget, spændende og fri vokal. PIPI er en dansksproget kvartet, hvis musik følger i bl.a. Peter Sommers fodspor. Når gruppen spiller live, er det med hele syv personer på scenen, så de kan levere den helt rigtige, lydmæssige gennemslagskraft.
Dørene åbner kl. 19, og musikken går i gang kl. 20.

Bands of Tomorrows Uimodståelige: FILIPPA + Kamma


Hvor: Byhaven – København
Hvornår: Lørdag den 15. maj

Her på redaktionen er vi enormt stolte af at kunne præsentere vores første Uimodståelige koncert i år, med mega seje FILIPPA og Kamma! Filippa bevæger sig i et udsøgt, elektronisk popunivers og præsenterer solide kompositioner såvel som produktioner. Kamma skaber også elektro-pop og arbejder med det smukke og sfæriske, mens hun på ærlig vis åbner op for de inderste følelser i sin lyrik.
Også til denne Byhaven-koncert er du velkommen fra klokken 15 af og kan høre musik fra klokken 19.

Gå heller ikke glip af:
Reveal Party + Brimheim, Lille VEGA – København, Onsdag den 12. maj
Hjalmer, Store VEGA – København, Onsdag den 12. maj
When Saints Go Machine, Store VEGA – København, Torsdag den 13. maj
Tears, Loppen – København, Torsdag den 13. maj
Kalaha, DR koncertsalen – København, lørdag den 15. maj

Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com