fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 21

Foto: BATHSHEBA // Universal Music (pressefoto)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra stilsikker pop til folkelig rock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

BATHSHEBA + Angående Mig

Hvor: Tivoli – København
Hvornår: Torsdag den 27. maj kl. 19.00

Tivoli har desværre udsat deres ellers traditionsrige fredagsrock på plænen. Til gengæld har de løftet sløret for et helt nyt havefestkoncept, hvor der vil blive spillet musik på tre forskellige scener i den smukke forlystelsespark i hjertet af København. Som en del af havefesten er der hver torsdag ‘Lillefredag’, og på torsdag skyder Bathsheba og Angående Mig sommeren og lillefredagene i gang. Bathsheba har længe været ‘one-to-watch’ og hendes måde at blande elektronisk pop med R&B og traditionelt nigeriansk er helt klart noget, man bør tjekke ud. Angående Mig laver vredt, følsomt og enormt gennemført, elektronisk rock, og så er det altid en oplevelse at se frontkvinde, Laura Lilholt, krænge sine følelser ud over scenekanten.

Verdens Sidste idé + Josa Barck

Hvor: Stairway – Vanløse
Hvornår: Torsdag den 27. maj kl. 19.00

Den århusianske kvintet Verdens Sidste Idé udgav i 2020 det roste album Den Indre By, hvor de jordnære tekster og den folkelige stemning var i fokus. I marts fulgte de op med EP’en Jordiske Chancer, der igennem beskrivelsen af et parforhold i forfald, formidler den uhyggelige verden, vi lever i. Hvis man er til dansksproget pop/rock, der næsten koger over af folkelig varme, så er det en oplagt chance at tage til Vanløse på torsdag. Udover Verdens Sidste Idé spiller også Josa Barck, der igennem sit unikke jeg udfordrer skabelonen for den gængse popsang. Der er masser af farver og positivitet at finde hos Barck, og der er lagt i kakkelovnen til en virkelig helstøbt musikalsk oplevelse.

Leizure + Bedlam Boys

Hvor: Atlas – Århus
Hvornår: Lørdag den 29. maj kl. 20.00

Med skramlende trommer, lækker saxofon og en usædvanlig inderlig vokal, stjal Leizure vores opmærksomhed med debutalbummet Primal Hymns fra 2020. Nu er verden endelig åbnet op igen, og det er muligt at opleve den kraftfulde musik live. Drengene fra Leizure gør en dyd ud af ikke at skjule det uperfekte, men bruger det som et bevidst redskab i deres musik og deres optræden. Og hele det musikalske udtryk står i kontrast til bandets ellers elegante og strømlinede udseende og udstråling. Bedlam Boys befinder sig også et sted mellem orden og kaos, og med inspirationskilder, der spænder bredt fra post-punk til country, er der lagt op til en dramatisk og spændende optræden. Desuden går Bedlam Boys snart i studiet for at indspille debutalbummet, og mon ikke de spiller lidt smagsprøver derfra?

Julie Pavon + kingtommi

Hvor: Byhaven – København
Hvornår: Fredag den 28. maj kl. fra kl. 19.00

Det danske pladeselskab Konkylie er bagmænd for en række koncerter henover sommeren i de hyggelige omgivelser i Pumpehusets Byhave. Formålet med aftenerne er – udover at hygge sig og drikke kolde fadøl – at Konkylie giver plads til nogle af de artister, de synes særligt godt om i øjeblikket. Deraf navnet ‘Konkylie Favorites’. På fredag er det Julie Pavon og kingtommis tur til at gå på scenen. Julie Pavon laver lækre, elektroniske, house-inspirerede sange, og med hendes iørefaldende vokal, er man aldrig i tvivl, når det er hendes sange, der er sat på. kingtommi laver følsom hiphop og lyder lidt, som hvis man lagde et ekstra lag af følelser nedover en klassisk, melankolsk rap.

Yo Johnny (byhaven)

Hvor: Byhaven – København
Hvornår: Lørdag den 29. maj kl. 19.00

Sidst men ikke mindst, spiller techno-rebellen Yo Johnny også i Byhaven i weekenden. Og her kan man nok godt forvente, at energiniveauet stiger til noget, der minder om max. Sidst vi hørte fra Yo Johnny, var da han udgav en dansevenlig festversion af Drew Sycamores megahit “45 Fahrenheit Girl”, og før det havde han lavet musik med energibomber som Ravi Kuma og Pattesutter. Det er heldigt, at Byhaven er under åben himmel, for ellers ville der være god chance for, at taget ville blive blæst af på lørdag.

Tjek også disse ud:
Sjælen + Atusji: Lille VEGA, fredag den 28. maj kl. 19.00
CHINAH: VoxHall, fredag den 28. maj kl. 20.00
Louis Jarto: Rust, onsdag den 26. maj kl. 17.30
Seldorf: Rust, torsdag den 27. maj kl. 20.30

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com