Nordiske Hits // Uge 21

Foto: SOFIA // Christian Zervos (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Calby – “Be That Guy”

I 2019 stormede den danske sanger, sangskriver og producer de danske hitlister og radiostationen med singlen “The Everyday Bit”, som han udgav under kunstnernavnet Calby. Siden da, har han udgivet flere hitsingler og senest sit debutalbum Burnout, som er blevet mødt af stor ros. Som albummets første sang er nummeret “Be That Guy”, som er tro mod Calbys musikalske stil, men samtidig overrasker den. Sangen er både følelsesladet, inderlig, ørehængende og indeholder, udover en skønt lydunivers båret af klaver, kor, trommer og bas, Calbys meget genkendelige og yderst imponerede vokal. Der er altså ingen tvivl om, at Calby efter sit gennembrud i 2019, stadig er klar til at indtage de danske hitlister og radiokanaler med flere sange fra det nye album, heriblandt “Be That Guy”.

mp.oxford – “places”

mp.ooxford er en dansk sanger og sangskriver, der laver musik, du kan drømme dig væk til. Han gør sig i elektroniske lydeffekter, ørehængende omkvæd og dyb lyrik, og hans nyeste single places er ingen undtagelse heraf. Om singlen siger det unge stjerneskud selv:
– Der er steder, hvor minder om gode tider gør, at man ikke længere har lyst til komme der. I alt sin enkelthed er det det, som ‘places’ handler om. Sangen er en fysisk og psykisk flugt væk fra de steder og minder, hvor man har tilbragt allermest tid sammen med den person, man troede, at man skulle tilbringe resten af sit liv med. Det er sket for mig. Men jeg tror på ingen måde, at det er en særegen følelse – faktisk tror jeg lige præcis, det er en af de mest universelle sider af den mørkere kærlighed. Det er den stedlige påmindelse om den anden persons eksistens, der gør det så svært at komme over og i sidste ende komme videre. Og den følelse er enormt frustrerende – for i den periode ved man ikke om, man overhovedet har lyst til at komme videre.

SOFIA – “Firm Foundation”

På trods af sin unge alder har det norske stjerneskud SOFIA opnået stor succes med sin musik.
Hun har netop udgivet singlen “Firm Foundation” som absolut egner sig til at blive lige så stort et hit, som de forrige numre den unge artist har udgivet. Lyduniverset er båret af rytmiske trommer, flydende klaver og legesyge guitarer, alt i imens SOFIA vokal ligger stærkt ovenpå disse musikalske elementer. Lyrikken er som sangtitlen indikerer en reminder til at forblive stærk med en “firm foundation” gennem hårde og svære tider. Som producer på singlen er ingen ringere end star-produceren Coucheron, som også arbejde med blandt andre Nick Jonas, Kehlani og B.o.B.
SOFIA er absolut en artist med skal holde godt øje med – hun er godt på vej mod stjernerne.

Ellers tilføjet:
Adna – “November”
Avind – “Kanskje nokon andre”
Bbybites – “Take Me Hard”
Blind Vej Hjem – ” Lad Noget Gøre Os Levende Igen”
Carla Olsen – “Only Once in a Blue Moon”
Dolly Dolores – “True Love”
iomfro – “danse”
IVA – “Give Back 2 U”
Julia Adams – “Sjuka tankar”
Lukas Claude – “Break of dawn”
LIEBRA – “This Feeling”
Markus.wav – “Det bedste der er sket for mig”
Melby – “Concorde”
MTLDA – “We Got History”
Neptun – “Forbløffet”
Smiling – “Inanimate Friends”
Stilla Havet – “Farsot”
Sval – “Alt vi skulle bli”
The Northern Belle – “Summer’s End”
The Soft Eggs – “Headless Panther”
Victor Sebastian – “Shadow of a Doubt”
WIDE – “Too Real”

Følg playlisten, så du kan holde dig opdateret på den nyeste musik fra Norden, lige her:

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com