Roskilde Festival præsenterer Summer Days

Foto: Simon Frøsig Christensen / Roskilde Festival (Pressebillede)

Selvom vi måtte acceptere den triste udmelding, da Roskilde Festival 2021 blev aflyst, bliver festivalpladsen nu alligevel vækket til live i form af Summer Days, som løber af stablen over otte dage henover sommeren.

Roskilde Festival har netop udmeldt at trods aflysningen af selve festivalen, kommer der alligevel til at være musik og glade dage på den velkendte festivalplads i Roskilde. Fra 24-27 juli og 1-4 juli, kan man nemlig hver dag opleve tre koncerter og spændende talks, som både hylder vækstlaget og kunst med aller bedste Roskilde Festival manér. Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén udtaler om projektet:

Med Summer Days vækker vi en central bid af festivalsitet til live i en række begivenheder, der i en helt særlig ramme præsenterer den aktuelle musik- og kunstscene. Ambitionen er at skabe en samling af dage, der tager kernen af Roskilde Festival og peger frem – fokus på vækstlaget, de unge stemmer og holdninger og det stærke fællesskab – samtidig med, at det giver os mest muligt af alt det, vi savner og har savnet så længe: at mødes og opleve kunsten og musikken foran scenen og i græsset sammen med vennerne.  

Summer Days er ikke – og skal ikke være – Roskilde Festival. For den kan vi ikke lave med alle de begrænsninger, vi skal navigere i. Det er er ny type begivenhed, skabt særligt til tiden, både hvad angår programmet, rummet, og den måde vi kan samles på nu. Men selvfølgelig baseret på vores viden og  erfaringer fra Roskilde Festival.

De forskellige koncerter og talks finder sted foran et stående publikum, inddelt i sektioner af 200 personer i juni og 500 personer i juli. Gyldigt corona-pas er et krav for at opnå adgang, og det er valgfrit om man vil bære mundbind. Vi kan ikke vente med at kunne opleve en lille del af festivalens magi i form af dette nye tiltag henover sommeren. Programmet kan du se her:

24. juni 
ML Buch 
Erika De Casier 
Taler: Anna Juul 
Smerz 

25. juni 
Amina 
FVN 
Talere: Bianca Bernardo Alcarez, Marek Azoulay Jørgensen
Branco 

26. juni  
Ganger 
GRETA 
Taler: Anna Bjerre Johansen 
Joyce 

27. juni (dagsprogram) 
SULKA 
Víík 
Taler: Caspar Eric 
Bremer/McCoy 

27. juni (aftenprogram) 
Orm 
Xenoblight 
Baest 

1. juli 
Slim0 
Selma Judith 
Talere: Emily Olander Christiansen, Nicolaj Laue Juhl & Olivia Koefoed Olesen
Iceage 

2. juli  
Sosa 
Blikfang 
Taler: Karen Dich 
Suspekt 

3. juli 
Nadia Tehran 
Larry44 
Talere: Jawaher Mohammed & Rahima Abdullah 
Tessa 

4. juli  
Reveal Party 
Brimheim 
Taler: Moeisha Ali Aden 
Jung

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com