fbpx

ML Buch – Summer Days

Foto: Sofie Vitalis
Venue: Summer Days
Dato: Torsdag den 24. juni 2021

Den eksperimenterende kunstner ML Buch havde fået den fornemme opgave at være Summer Days’ første liveact! De festivalhungrende gæster havde dog lige sat sig med en velfortjent Tuborg Øko, da hun gik på scenen.

[rwp_box id=”0″]

På førstedagen af Roskilde FestivalsSummer Days‘, satte vi os til rette i de alt for savnede festivalomgivelser, med et velkendt orangescene-formet øltelt, og graffitimalede vægge, som vi kender det fra festivalpladsen. De første gæster kom løbende ind med julelys i øjnene og der var fra start af en helt unik stemning.

Marie Louise Buch som har aliasset ML Buch var første kvinde på scenen og altså også første act på en Summer Days, hvilket i mine øjne er en ret så vild opgave. Allerede tre kvarter efter gæsternes ankomst til festivalpladsen, gik koncerten i gang uden nærmere introduktion eller anden form for indikator på, at nu var der musik. Folk havde derfor slet ikke fået drukket deres øl færdig eller snuset duften af dyrskuegræs ind, før koncerten gik i gang – hvilket var en smule ærgerligt. ML Buch kom ind på scenen, en smule tilbageholdende, og spilled de første dybe, legende toner, som vi kender dem bedst fra hendes lydunivers. Hurtigt kom der heldigvis flere mennesker til, og det samme gjorde der på scenen, hvor Buch fik selskab af to seje kvinder på henholdsvis keys og bas.

Som publikum blev man med det samme suget ind i det musikalske univers, som balancerer mellem det eksperimenterende og poppede. Settet var netop en blanding af dette, i et minimalistisk set-up, hvor musikken virkelig var i fokus. Mellem sangene skiftede hendes bandmedlemmer mellem instrumenterne, og der blev skiftet fra bas til guitar og fra keys til trommer. Disse skift gav helt klart en fed dynamik til den ellers lille bandkonstellation, og de tre kvinder var en fornøjelse at se spille sammen, og især de små charmerende smil, som jeg kunne skimte fra artisten bag hendes monitor og keys.

Efter et par velkendte numre med vokal, som “Touching Screens” og “I’m A Girl You Can Hold IRL” fra det anmelderroste album Skinned, stillede Buch og hendes bassist/guitarist foran hinanden midt på scenen, i hvad der desværre blev en lidt ligegyldig og lang session. Og om det var nervøsitet, som fik Buch til at miste kontrollen en smule over sit basspil og derfor måtte starte forfra, ved jeg ikke, men det blev en smule langtrukkent at se og høre på. Dog var det som om, at det både gav publikum og frontkvinde ekstra energi, og bagefter fik vi det sidste nummer, som var mere rocket, hvilket var super fedt og helt klart bandets bedste præstation sammen.

ML Buch havde stort potentiale til at brillere med sit unikke lydunivers til en sen roskildekoncert med et måske længere set end dette, for som den første artist på en tidlig torsdag aften, var folk ikke helt landet endnu, og det gik ikke op i en højere enhed.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com