fbpx

Redaktionen guider: Must sees til Roskilde Festivals Summer Days 2021

Foto: Erika De Casier // Dennis Morton

Roskilde Festival trak en kanin op af hatten, da de annoncerede deres nye koncept ‘Summer Days’, der er festivalens take på den ellers aflyste festival. I ægte Roskildeånd hylder Summer Days det danske vækstlag med over 40 kunstnere inden for både musik, street art aktivisme og performance. Vi guider dig derfor igennem programmets must sees – vi ses på festivalpladsen!

Erika De Casier // 24. juni

Den 4AD-signede artist Erika De Casier er uden tvivl et af de mest spændende og fremadstormende navne vi har på den danske musikscene. De Casier er aktuel med sit andet album Sensational, som udkom her i maj og  som viser hende fra en mere attitudefuld side end vi gjorde på debutalbummet Essentials, men fortsat indkapslet i lyden af 90er/00er R&B og omfanget af hendes sky bløde vokal. Erika De Casier baner vejen for powerfulde kvinder i sit  lydunivers, som er unikt og nærmest eventyrligt i sine  minimalistiske og super catchy produktioner. De Casier spiller på festivalens første dag, den 24. juni og vi glæder os til at opleve den danske R&B-prinsesse, som ikke kun har brudt igennem her i Danmark, men i den grad også internationalt. 

ML Buch // 24. juni

ML Buch bliver din direkte leverandør af behagelig dagdrømmer-musik på Summer Days. Den danske sangskriver, producer og sanger skaber nemlig bløde lyduniverser, der både har lighed med danske CHINAHs eksperimenterende brug af instrumenter, Little Dragons atmosfæriske vokalføring og Tame Impalas melodiske og syrede omkvæd. Og så alligevel er ML Buch jo helt sin egen! Hun har en dejlig evne til at overraske, og lade sine sange udvikle sig gennem uventede og snoede veje. Musikken har en forførende inderlighed, som kan gå hen og blive absolut magisk til et live show. Forbered dig på at blive suget helt ind i sangenes følelser, når ML Buch spiller  på den allerførste af festivaldagene. 

FVN // 25. juni

FVN har slået sig fast som en af de mest interessante navne på den danske hiphop-scene. Hendes attitude er rå, sassy og selvsikker, og så rapper hun med et flow, der får dig til at tabe kæben. Sidste år udkom hun med debut-EP’en Twenty Sexy Playlist, og det var særligt den udgivelse, der gjorde, at hun blev en af de helt store opdagelser på den danske hiphop-scene i 2020. Sidst vi hørte fra FVN, var da hun slog sig sammen med produceren Kongsted, om at lave sommerbangeren “What I Want”.
FVN er helt sin egen, og vi spår, at hendes optræden på Roskilde Summer Days bliver one to remember. Hendes koncert er en klar anbefaling herfra.

FVN // Nikolaj Schwaner

Ganger // 26. juni

Ganger er et dansksproget band, der laver eksperimenterende pop – og så alligevel ikke helt. Det prisvindende band har nemlig en helt særlig lyd, som konstant er i forandring, og som bliver ved med at rykke grænserne for hvad vi kalder genrer. Gruppen har udgivet to roste album, hvoraf det nyeste, Tro, er blevet kåret til at være 2020s bedste danske album af flere musikmedier. Når Ganger indtager en scene, er det for det første med et umådeligt overblik og med en musikalsk præcision, der får de små hår på armene til at rejse sig. Hvad vi ellers kan forvente at opleve, når de spiller til Summer Days, må tiden vise – for med Ganger er der aldrig noget der er helt sikkert. 

GRETA // 26. juni

GRETA slog for alvor igennem da hun sidste år hun sidste år udgav albummet Ardent Spring, som fik både anmeldere og fans til at klappe i hænderne. Hun opererer primært inden for poppens univers, men med inspiration fra 80’ernes disco og funk. På den måde har GRETAs musik ofte et positivt og legende udtryk, der akkompagneres af sjove synthesizers og vilde basgange. GRETA er den type artist, der kommer til at levere et energisk og stilsikkert show, men som samtidig kan forventes at have et par fede tricks i ærmet. 

Blikfang // 02. juli

Blikfang er en dansk duo, der med al sandsynlighed kommer til at bringe solskin over dyrskuepladsen – lige meget hvor tykt et skydække, der end måtte være. Blikfang er nemlig både sjovt, originalt og særdeles ørehængende. Det er den slags gruppe, der er næsten umulig at slippe igen, når man først har trykket afspil. Med EP’en Vores rum for altid, cementerede de deres musikalske alsidighed, og viste, at de har en helt ny idé om, hvordan dansk popmusik kan lyde. På EP’en finder man nemlig både numre, med elementer af moderne hiphop og trap, mens man på andre numre får billeder af 80’er pop/rock på nethinden. Hvis du har lyst, kan du læse vores begejstrede anmelders vurdering her
En ting er sikkert, og det er, at de to venner i Blikfang er sprængfyldt med energi, og at det meste af deres musikalske fremtid ligger for fødderne af dem. Vi spår, at deres koncert på Summer Days bliver startskuddet på noget stort.

Blikfang //  Liv Latricia Habel 

Sosa // 02. juli

Direkte ud af Ishøj får vi den fremadstormende rapper, Sosa. Med singlerne “DAT” og “Sosa’s  Drøm” har hun lagt en agenda for dagen, hvor attitude og skarp levering står forrest. Sosa’s lyrik afspejler derudover hendes mission om at gøre en forskel og være det forbillede, som hun selv manglede på den danske musikscene i sin egen opvækst. Til hendes optræden på Summer Days forventer vi intet mindre end et show med ild i. Vi regner med at kunne opleve en Sosa, der stråler af unapologetic selvsikkerhed og badass-vibes. Selvom hun ikke har spillet et hav af koncerter forinden, er vi absolut overbeviste om, at hun leverer et knivskarpt og vigtigt show. Gør jer klar Danmark, for Sosa er kommet for at blive!

Nadia Tehran // 03. juli

Fra vores naboland Sverige, får vi besøg af den dygtige rapper og sanger Nadia Tehran. Tehran er internationalt anerkendt for hendes politiske, aggresive sangskrivning, og hendes live-performances er kendt for at være noget ganske særligt, fordi hendes sceneshows ofte er inspireret af hendes persiske kultur. Dette kommer til udtryk ved hendes smukke påklædning, og benhårde attitude. Tehran fandt musikken i sin barndom, og den blev hendes redning, når hun følte, at hun ikke hørte til nogen steder. Derfor er temaet i Therans musik ofte en søgen efter identitet, med en skarp vinkel af kritiske politiske synspunkter. 
Sidst vi hørte fra Nadia Theran, var da hun udgav det enormt roste album, Dozakh: All Lovers Hell, der gav hende international opmærksomhed, og vi kan næsten ikke vente til, at hun skal synge sangene fra albummet live på vores elskede dyrskueplads i Roskilde.

Brimheim // 04. juli

Brimheim er en dansk/færøsk artist, som laver følelsesladet og ørehængende rock. Hun er bedst kendt for nummeret “Exquisite Bliss”, der er blevet spillet i heftig rotation på diverse radiokanaler i det seneste års tid. Hendes nyeste single “Call it What You Want” er en mere stille af slagsen, hvor Brimheims særlige vokal står inderligt frem. Sangen tematiserer i øvrigt en personlig fortælling fra Brimheims eget liv, omkring hvordan hendes kones forældre ikke just accepterede datterens seksualitet. Brimheim skal opleves fordi hun fornyer dansk pop/rock med sin lyd, og gør det med budskabet om kærlighed. 

Brimheim // Hey Jack

Reveal Party // 04. juli

Reveal Party er nok et af de mest spændende bands på den danske upcoming scene lige pt. Og det er de, på grund af deres helt unikke evne til at lade ærligheden og sårbarheden stå forrest i både tekster og musik. Det er snart et år siden, at kvinteten udgav debut-EP’en You Stole A Year Of My Life, som er en rørende og personlig fortælling om alle de tanker, bekymringer og udfordringer der følger med, når man ikke føler sig til rette i sit biologisk tildelte køn. Tekstuniverset på You Stole My Life handler nemlig om frontpersonen, Emilys, egne erfaringer med netop disse udfordringer. Udover EP’en udgav bandet også en intens livesession, hvor de fremfører intet mindre end alle fem sange, og her får du for alvor muligheden for at opleve, hvor inderligt bandet spiller live. Du kan finde live-sessionen her. Sidst vi hørte fra Reveal Party var det da de gik sammen med en anden Summer Days-aktuel artist, nemlig Brimheim, og fortolkede nummeret “You Skip My Turn”. 

Denne guide repræsenterer naturligvis kun et udpluk af de mange fede artister, der spiller på Summer Days. Du kan dykke ned i det fulde line-up via Roskilde Festivals hjemmeside.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com