Ugens Uimodståelige // Uge 22

Foto: Cathrine Brix (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

Dusin – “Havneby”

Som opfølger til successangen “Fucking Fantastisk” udsender fremadstormende Dusin nu den energiske single “Havneby”. Singlen er endnu et resultat af det såkaldte ‘Dusin 2.0’, som blev skudt i gang af “Fucking Fantastisk”, og hvis man er til 00’er-inspireret pop-rock med farverige tekster og finurlige rim, så er man også vild med “Havneby”. Lydbilledet er energisk og larmende, og omkvædet lægger både op til headbang og fællessang. Med “Havneby” øverst på playlisten har du en undskyldning for at gå lige på og hårdt med fredagsfestlighederne.

Elias Boussnina – “bread+butter”

Den danske radiodarling Elias Boussnina startede sin musikalske karriere som undergrundsrapper på soundcloud. Men efterhånden er han begyndt at få hul igennem til de kommercielle spillelister og sågar masser af spilletid i radioen. I denne uge er hans nye single “bread+butter” fremhævet på vores fredagsplayliste, fordi den viser et nyt bud på, hvordan dansk pop kan lyde. Lyden er en blanding af funk og R&B og omkvædet er domineret af en imponerende falset-vokal, der nok får de fleste til lige at lytte en ekstra gang.

URO – “Havernes Duft”

Den spændende danske artist URO er også ude med en ny single, og den følger i samme spor som megahittet “Når Jeg Bli’r Til Jord” og forgængeren “Værd At Vente På”. Lyden er blød, kærlig og ørehængende. For selvom URO var at finde på vores liste over 12 danske hiphop- og rapnavne, der er værd at holde øje med, så fastslår URO med “Havernes Duft”, at han er ligeså tryllebindende i poppens univers som i hiphoppens. “Havernes Duft” passer perfekt til den tid vi går igennem lige nu. Den er nemlig en fortælling om nyforelskelse og den der helt særlige duft, der breder sig i Danmark, når sommeren melder sin ankomst.

Ellers tilføjet:
Andreyun – “Bloc Party”, Arthur Lear – “Sunshine Lovers”
BATHSHEBA – “Fighting for Your Love”
Caius – “In the Sun”
Daniel Joy – “How to Talk To Girls”
Debbie Sings – “Satanizer”
Goss – “Adrenaline”
Hakami – “bS”
Jungle – “Talk About It”
Mensch – “Melancholy Sunday”
MADDY – “Thank You But Fuck You”
Mp.Oxford – “why’d you never teach me to dance?”
MØ – “Live to Survive”
Oliver Malone – “Bare Bliv”
Porridge Radio – “Happy In A Crowd”
Remi wolff – “Liz”
Rigmor – “Hvad Med Dig Selv”
Søren Manscher – “Det Gode Menneske”
Trentemøller – “Shaded Moon”
Velour – “Kan Ik’ Komme Ned”
Violet Days – “Shut The World Up”
Zueva – “over the edge”

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com