Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 23

Foto: Cindy Chiche // David Robertson (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til melodisk rap eller festlig pop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Olivver – Vågen

Olivver er en ny ung artist, som lige nu baner sin vej ind på den danske musikscene med sin nærværende lyrik og særlige lyd. Hans debutalbum, Vågen, rummer ni dansksprogede sange, der bevæger sig i et lydbillede af både pop, hiphop og melodisk rap. Med et fundament af trap-beats og hjerteskærende ærlig lyrik, fremfører Olivver sine vokal-skills, som ofte bliver mixet med lidt autotune. Om debutpladen fortæller Olivver selv, at den er hans første livsværk, og at den handler om at vågne op og få klarsyn. Du kan i øvrigt læse mere om Olivver i vores guide over 12 danske hiphop navne du skal kende til.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Nymalet – Syv Lag

Artistsamlingen i det musikalske kollektive projekt, Nymalet, behøver egentlig ikke den store introduktion. Men skulle det alligevel være nogen forbigået, at en samling af Danmarks mest ikoniske musikere for tiden hygger sig med dette fælles projekt, tager vi den da gerne én gang til: Nymalet består af Katinka Bjerregaard, Trine Jørck, Torben Guldager, Asger Techau, Johan Olsen, Christian Hjelm og Daniel Buchwald. Sammen er de klar med den humoristiske, dejlige og skæve EP, Syv Lag, som både lyder lidt af hver artists individuelle lyd men også af noget helt nyt og lokkende.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Cindy Chiche – Diary

Dansk-franske Cindy Chiche ser sine sange, som sine personlige dagbøger. Derfor er det helt oplagt, at hendes debut-EP har fået titlen Diary. På udgivelsen finder man fire fremragende singler, der hver især fortæller en personlig og ærlig historie fra artistens eget liv. To af singlerne har allerede set solens lys, og det er meget muligt at du kender melodierne fra “Lose Control” og “Like The Boys”, som er blevet spillet flittigt på blandt andet DR P3. Hvis du er super hurtig, kan du måske også nå at se med, fra da Cindy Chiche havde Instagram-takeover på vores profil i går – det var mega fedt (hvis vi selv må sige det)!
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

MALMØ – The Inevitable End

Aarhusianske MALMØ er klar med EP’en The Inevitable End, som modsat sin tilbøjeligt dystre titel, ifølge bandet selv, ikke er en dommedagsplade. Tværtimod tematiserer den over livskraft og håbefulde kald til omtanke. Som fejring af udgivelsen spiller bandet på Spillestedet Stengade i selskab af indiepoppede Klaptrae. Og skulle man være så heldig at have billetter til aftenens arrangement, kan man godt begynde at glæde sig til at opleve MALMØ live, som over flere omgange er blevet sammenlignet med Agnes Obel, Eivør og Oh Land på en scene. Derudover annoncerer MALMØ at der er en kunstudstilling i vente til efteråret, som Maria Malmø har skabt ud fra musikken på den nye EP. Dette kan opleves på Heart Museet i Herning den 30. oktober.
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

døssi – bluebirds

Fra Bergen udsender producer og sangskriver døssi aka. Ingrid Døssland sin debut-EP bluebirds. Hendes musikalske univers består af flydende guitar, behagelige synthesizers og flotte vokalføringer. Hendes tekster er melankolske og har evne til at tage lytteren med til en drømmende indre verden. EP’ens forskelligartede sange reflekterer over store emner som sorg, ensomhed, et blødende hjerte og omsorg for andre. Du kan høre bluebirds lige her:
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Annsofie Salomon
Only Space and Time Can Tell How to Breathe in an Ocean Shell
Undret Första Undret
K. FlayInside Voices
Lukas ClaudeMayfly Trilogy

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com