fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 24

Foto: Meejah // Frej Rosenstjerne (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er i humør til nostalgisk disko eller til at dykke ned i komplekse lyduniverser, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

MeejahQueen of Spring

Meejah debuterer med det gennemførte konceptalbum Queen of Spring, som er skrevet over de otte trigrammer i koreansk filosofi, Heaven ☰, Thunder ☳, Mountain ☶, Earth ☷, Wind ☴, Fire ☲, Water ☵ og Lake ☱. Med albummet fortolker Meejah mødet mellem østen og vesten, og fortæller om nogle af de historier og skæbner, der har fulgt med det møde. Lydbilledet på Queen of Spring er primært bygget op af guitareffekter og synthesizere, der skaber landskaber for ørerne, hvor frontkvinde Mai Young Øvlisens eksperimenterende vokal står forrest. Queen of Spring bærer præg af grundigt og passioneret arbejde, og vi anbefaler helt klart, at dykke ned i de otte sange og trigrammer.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

TomodeSynergy

Med EP’en Synergy forsøger Tomode at give nordisk disco en revolution. Og det står klart fra første synth-akkord på åbningsnummeret “Synergy”, at Tomode har fuldstændigt styr på, hvordan man rammer diskogenren, så det er umuligt at sidde stille. med EP’en forsøger den svenske diskoduo at sparke den storladede diskolyd fra 70’erne ind på de moderne playlister, og derfor forsøger de, at inkorporere nutidige elementer, som har til formål at gøre musikken tidløs. Med førstesinglen “Destiny No. 20” har Tomode allerede fået opmærksom fra diverse medier og radiostationer, og den fulde EP er bare er bevis på, at det ikke var en engangsforestilling.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Vacation Forever – Real Life Sux

Det er efterhånden tre år siden, at Vacation Forever debuterede med den grænseoverskridende, garagerockede “Blank Ocean”. Og nu er soloprojektet endelig klar med et fuldlængde album, der viser, hvad manden bag Vacation Forever, Zachisson, har gået og arbejdet med de seneste tre år – både musikalsk og personligt. Debutalbummet er nemlig en form for dagbog fra Zachrisson og består af ti personlige, intense popsange. Albummet byder både på rørende og dansevenlige sange, og vi er overbeviste om, at du kan finde noget, du kan bruge til hvad end du skal i weekenden.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

This Is The Kit Off Off Oddities

Som opfølger til sidste års EP Off Off On har det succesrige britiske band udgivet den syv numre lange EP Off Off Oddities. Hjernen bag This Is The Kit hedder Kate Staples, og hun bruger This Is The Kit som sin musikalske legeplads, hvor der ikke er nogen regler. Det kan du læse meget mere om i vores dybdegående interview med hende. Den nye EP Off Off Oddities viser lige nøjagtig dette. EP’en er nemlig et eksempel på en stor musikalsk bredde, der indebærer både folk-inspirerede numre, hvor Kate Staples smukke vokal får plads til at folde sig ud, og mere indierockede sange, hvor det instrumentale er i fokus.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Half Moon Run – Inwards & Onwards

Det canadiske indie-folk band, Half Moon Run har netop udgivet deres nyeste EP Inwards & Onwards, og med udgivelsen fortsætter de den ekstremt høje frekvens af album, som de er i gang med. Bandet har nemlig budt på album i både 19′ og 20′ og nu er de altså aktuelle med en EP igen i 21′. Alligevel føles musikken bestemt ikke søgt på Inwards & Onwards, derimod er der masser af detaljer at dykke ned i, særligt i percussionelementerne der giver de tilbagelænede folk-sange et groovy og sommerligt præg.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com