fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 25

Foto: Sært Skarn // Capucine Chandon (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til eksperimenterende indie eller festlig pop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Sært Skarn – Farvel

Hvis man slår op i ordbogen under ordet ‘inderlighed’, ville jeg ikke blive overrasket, hvis der bare var et billede af Sært Skarn. Og til billedteksten kunne der meget vel være et lyttelink til debutalbummet Farvel. Allerede fra første nummer, “Når Du Ser Mig I Øjnene”, er alle facader nemlig lagt på hylden og det smitter på en måde, som gør det stort set umulig ikke at blive betaget af. Og så synger forsanger, Mathias Winther, så ærligt og med så meget passion, at det er nærmest overvældende at lytte til. Farvel er et helstøbt og vellykket album, hvor Sært Skarn sætter en tyk streg under der musikalske såvel som lyriske potentiale.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Klaptrae – Changes

Den yderst talentfulde sangskriver Laurits Steinberg er godt i gang med soloprojektet Klaptrae, og som afslutning på en række af flotte singler, er EP’en Changes nu ude. Klaptrae beskriver sig selv som ‘lyden af en båndoptager, der surfer på bølgerne af ambitiøs og storslået indiepop’, og den beskrivelse passer rigtig godt på det indtryk der rammer øregangene, når man sætter Changes på. På EP’en bearbejder Klaptrae nemlig nogle af livets helt tunge emner som tvivl, forandring og kærlighed, og det hele er pakket ind i et elektronisk, storslået univers, som skaber en flot synergi med det støvede, organiske udtryk.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Dejah Makar – HEKA

Den unge, eksperimenterende og nytænkende artist Dejah Makar, har allerede fået os til at spærre øjnene op med singlerne “Bratty” og “Cabo Rojo”. På singlerne beviste Dejah Makar, at hun formår at bruge hendes multikulturelle baggrund til at skabe autentisk og original oplevelse i både det musikalske og poetiske udtryk. Nu er de to singler udkommet i den helhed, de var tiltænkt på EP’en HEKA, hvor Dejah Makar for alvor dyrker sin passion for forskellige kulturer, og alt hvad er dertil hører.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Joshua Shafir – En Endegyldig Sandhed

Den musikalske rejse er først lige begyndt for Joshua Shafir, og han sætter den første store milepæl i karrieren med debut-EP’en En Endegyldig Sandhed. Teksterne og lydbillederne på EP’en udspringer af Shafirs ungdom, som har været præget af turbulens og usikkerhed. Særligt det sidste års tid har været præget af kærester og forelskelser – og den sorg der desværre nogle gange følger med. Alt dette formår Shafir at pakke ind i poppet univers på En Endegyldig Sandhed. Og selvom tekstuniverset bunder i noget trist, er der masser af håb at finde i det lydmæssige udtryk. Og så er det en fornøjelse at lytte til, hver gang han kommer derop, hvor hans stemme bliver lidt hæs. mmm..

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Orions Belte – The Scenic Rute

Det er ikke meget mere end to måneder siden, at Orions Belte sidst var en del af vores ‘Ugens Vigtigste Albumudgivelser’. Da var det med albummet Villa Amorini, som var en så vellykket og helstøbt skive, at vores anmelder valgte at kvittere med intet mindre end fem stjerner. Succesen har kun lige nået at synke ind hos den norske trio, og nu er de allerede klar med endnu en udgivelse. The Scenic Rute er resultatet af en masse koncerter fra pandemiens år, hvor Orions Belte spillede koncerter på både fjeldtoppe, dybe dale, små bodegaer og forladte biografer. Heldigvis blev det hele optaget, og det er det, man nu kan nyde på The Scenic Rute.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Tjek også disse ud:

The Uptights – It is for them that the light twinkle
Isabelle Eberdean – Internal Monologue
Kojaque – Town’s Dead
Hiatus Kaiyote – Mood Valiant

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com