10 hurtige til Uimodståelige Camelo

Foto: Shilo Duffy (pressebillede)

Snart kan du opleve eksperimenterende Camelo, når han spiller koncert med lil cat og HAAB i Byhaven. I den forbindelse har vi stillet ham 10 hurtige spørgsmål.

Camelo har allerede etableret sig som et af de mest legesyge navne i den danske undergrund, der med sin eksperimenterende indiepop demonstrerer en villighed til at omfavne det særprægede. I musikken kan man fornemme en tydelig inspiration fra 80’ernes synthpop, men den er dog langt fra den polerede lyd, man fandt dengang, for der tilføjes også mere rå og rockede elementer. Denne sidestilling af det polerede og det mere rug kom især til udtryk på Camelos debut-album Schizophrenia fra marts 2021, der som navnet antyder er en genre- og stilhoppende kavalkade af sange, der stadig formår at beholde en rød tråd i form af Camelos unikke lyd.
Vi har stillet Camelo 10 hurtige spørgsmål, så du kan lære ham bedre at kende inden koncerten i Byhaven den 18. august.

1. Min musik er…

– legende, skizofren og storslået

2. Jeg begyndte at lave musik fordi…

det var der jeg følte mig hjemme og tryg, et safe space, hvor ingen kunne rette på mig eller forstyre mig.

3. Jeg finder inspiration i…

jeg finder vildt meget inspiration i min fortid og hvordan jeg via den er som menneske idag. Jeg arbejder meget med at forstå mig selv og hvem jeg er. Dette giver mig flavor til at skrive sange.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Coldplay på Orange i 2009.

5. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er…

verdens største koncert på 25 marker, et sted hvor bandet og jeg kan blive fløjet ind med en helikopter! Så er det selvfølgelig vigtigt at alle kan synge med under hele koncerten.

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Performance Coach

7. Jeg drømmer om…

– at lave noget musik, som folket kan bruge og spejle sig i.

8. Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

– at mærke mit publikum, være der for dem og ikke for mig selv. Det tror jeg på at alle får en meget bedre og energisk koncert af.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– lade sig rive med af alle de forskellige genrer man får kastet i hovedet. De skal give slip på det forudsigelige og nyde at alt kan ske.

10. Til min koncert i Byhaven kan man forvente…

– et stadionshow, hvor man kan stå op, have hænderne i vejret, klappe med og ikke mindst synge med, hvis man kan. Det bliver ligesom festival i de gode gamle dage!

Hvis du også savner festivalstemningen, kan du finde begivenheden på Facebook her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com