fbpx

Carl Prisen 2021: DOPHA, Joyce og Ganger blandt vinderne til årets prisuddeling

Foto: Joyce // PR (Pressebillede)

For niende gang løb Carl Prisen i går af stablen i Axelborgsalen i København, og igen i år var det en bred palette af musikere og komponister, der kunne gå hjem med årets i alt 14 priser.

I år har om noget været et hårdt år for musikere, komponister og tekstforfattere, som sammen skaber fundamentet i musikken. Og derfor er det så fortjent, at der i går kunne blive hyldet dem, som virkelig har sat sit præg inden for musik og komposition. Igen i år har Carl Prisen uddelt 14 priser med den kære Per Vers som konferencier for tredje år i træk.

Årets nominerede fordelte sig blandt hele 15 kategorier – heriblandt Årets Internationale Succes, Årets Tekstforfatter og Årets Talent. Sidstnævnte gik til fremadstormende DOPHA, som også gav en yderst smuk optræden ved prisuddelingen. Bandet Joyce gik hjem, som de eneste, med hele to priser nemlig for Årets Komponist i kategorien ‘Rock’ og for Årets Sang med “Formskifter”. Til gengæld var der kamp til stregen, hvad angår Årets Mest Spillede Sang, som skulle vælges mellem Jada med “Nudes”, Calby med “Burnout” og til sidst “Til Banken” med Natasja, Karen Mukupa og Tessa. Sidstnævnte sang, blev spillet til showet med Mukupa, Tessa og Pharfar på scenen, til hvad der var en virkelig fin hyldest til vores alle sammens afdøde Natasja. Lyden og vokalerne var desværre var en smule mudret og rodet, men idéen var fin. Prisen gik dog til Calby med nummeret “Burnout”, der altså var årets mest spillede.

Foto: Carl Prisen // DOPHA

Dette års ærespris gik til Jacob Groth, som har skrevet kompositioner til film og tv-serier – heriblandt Taxa, Rejseholdet og Krøniken. Nogle af værkerne blev før Groths takketale spillet på harmonika og obo, hvilket fik publikum med på en lille tur ned af barndommens gade. Jacob Groth videregav checken med de 30.000 til den dygtige sangerinde Bette, som derefter gav et yderst dejligt nummer med sin guitarist, hvilket afsluttede Carl Prisen 2021 på smukkeste vis.

Foto: Carl Prisen // Jacob Groth

ÅRETS INTERNATIONALE SUCCES: Jonas Jeberg
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Stort ensemble: Niels Rønsholdt
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Lille ensemble: Anders Nordentoft
ÅRETS KOMPONIST SCORE: Flemming Nordkrog
ÅRETS TEKSTFORFATTER: Kjartan Arngrim (Folkeklubben)
ÅRETS KOMPONIST BØRN: Malene Kjærgård
ÅRETS KOMPONIST ROOTS: Dreamers’ Circus
ÅRETS KOMPONIST POP: Thomas Bach Skaarup, Anders Tøfting Boll, Niels Christian Sommer (Ganger)
ÅRETS MEST SPILLEDE SANG: “Burnout” af Mik Thybo, Magnus Larsson, Mark Falgren Petersen, Morten Ristorp Jensen (Calby)
ÅRETS TALENT: Sofie Daugaard Andersen (Dopha)
ÅRETS KOMPONIST ROCK: Sebastian Wegener, Oscar Engel Libonati, Albert Louis Mose, Casper Winther Hansen, Søren Bang Hansen (Joyce)
ÅRETS KOMPONIST JAZZ: Jørgen Emborg
ÅRETS SANG: “Formskifter” af Sebastian Wegener, Oscar Engel Libonati, Albert Louis Mose, Casper Winther Hansen, Søren Bang Hansen (Joyce)
MUSIKFORLÆGGERNES ÆRESPRIS: Jacob Groth

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com