fbpx

Den Sorte Skole annoncerer audiovisuel kirketurné

Foto: REFRAKTO // Stefan Dout (Pressebillede)

Den anmelderroste duo Den Sorte Skole har sammen med kunstnerkollektivet Vertigo annonceret turnéen REFRAKTO, der vil byde på en række spektakulære performances i danske kirkerum.

Den Sorte Skole har ikke spillet et headliner-show på dansk jord siden 2018, men nu vender de endelig tilbage. Til efteråret kan du nemlig opleve DJ/komponist-duoen, der består af Martin Højland og Simon Dokkedal, i nogle ret særlige rammer, når de tager på kirketurné i Danmark sammen med kunsterkollektivet Vertigo. Sammen har de skabt det tværkunstneriske koncept REFRAKTO, der vil byde på både lys, lyd og laser.

Konceptet tager udgangspunkt i religiøse og spirituelle traditioner, som duoen har dykket ned i, undersøgt og sammenført i en audiovisuel performance. Den innovative lysinstallation er skabt af kunstnergruppen Vertigo, der har udviklet installationerne specifikt til hver kirke, så hver performance bliver en unik oplevelse. Vertigo består af de tre audiovisuelle kunstnere Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, der blandet andet stod bag lysværket “EKKO”, som kunne opleves på Copenhagen Light Festival tilbage i 2019.

Det bliver med andre ord en række performances med store armbevægelser, tårnhøje ambitioner og en grænsesøgende tilgang til både koncertformatet og lyttekulturen som helhed.

Du kan opleve REFRAKTO i følgende kirker:
1/10 – Klosterkirken, Nykøbing Falster
7/10 – Vor Frue Kirke, København
8/10 – Vor Frue Kirke, København
29/10 – Sankt Lukas Kirke, Århus
18/11 – Roskilde Domkirke, Roskilde

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com