fbpx

Nima flygter fra hverdagen med ny single

Foto: Kasper Søholt & Rigmor Reher (Pressebillede)

Den danske indierock-gruppe Nima udgav i fredags singlen “Plateau”, der drager os ind i et kaotisk musikalsk univers. Samtidig annoncerer de deres debutalbum Pacemaker, som udkommer den 15. oktober.

Med en nostalgisk reference til grunge-sensationen Nirvanas “Plateau” fra 1994 udgiver danske Nima deres nyeste single af samme navn. Som forsmag på deres kommende debutalbum Pacemaker bliver vi på Nimas “Plateau” mødt af en forvrænget rocklyd, der kuliminerer i et kontrolleret kaos af elektriske guitarer og distortion. Singlen er symbol på en hverdagsflugt, en rus, hvor man pludselig kan blive i tvivl om, hvor man er på vej hen. Ligesom “Plateau” bygger hele det kommende album på personlige fortællinger fra forsanger og sangskriver Marcus Nybergs fundamentløse opvækst og den ustabilitet og rodløshed, som han har oplevet i livet. Om den nye single fortæller han:

Det er inspireret af to filosoffer, som har skrevet et værk, der hedder ’1.000 plateauer’. Det handler om, at der ikke er nogen decideret start og slutning, der er ikke noget kronologisk, kausalt forløb. Du er altid på midten. Du er altid på et plateau.

Du kan lytte til “Plateau” lige her.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com