fbpx

Nordiske Hits // Uge 32

Foto: Gabriela Carmel // Gabriela Gärtner (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Gabriela Carmel – “Shit makes a flower grow”

Gabriela Carmel er en konceptuel sangskriver, der laver alternativ pop med en billedskabende skæv lyrik og en nærmest spirituel karakter over sig. Hendes debutsingle “Shit makes a flower grow” starter ud med en virkelig fin guitarfigur, hvorefter Carmels betagende vokal og et langsomt opbyggende trommebeat indtræder. Først og fremmest er det en virkelig god sang, hvilket i sig selv gør Carmel til en interessant debutant, som man bør holde øje med. Derudover er der noget ved både vokalen, det ret innovative arrangement og den gennemtænkte visuelle æstetik, der får den danske DIY-artist til at fremstå som en ret færdig pakke klar til at indtage vækstlagsscenen.

Razika – “Mer crazy enn sexy (2018 Outtake)

Den 20. august udgiver den (desværre opløste) norske indiepop-kvartet Razika en jubilæumsudgave af deres debutplade Program 91 fra 2011, der udover albumsangene også indeholder ikke-udgivne sange og demoer fra hele deres karriere. “Mer crazy en sexy” er en dejlig og energisk popsang, der stammer fra sangskrivningsprocessen bag bandets sidste album Sånn kjennes verden ut fra 2018. Og når en så velskrevet sang som “Mer crazy enn sexy” ikke klarede den til albummet i sin tid, så fremstår det ret tydeligt, hvor stor mængden af solide popsange egentlig har været (ja, sikke et luksusproblem), og vi er derfor glade for, at sangen alligevel har set dagens lys.

Nea & SHY Martin – “No Regrets”

De to talentfulde svenske sangskrivere Nea og SHY Martin har teamet op på sensommersinglen “No Regrets”, der emmer af både dansegulv og eftertænksomhed. De to artister, der i øvrigt er tidligere gymnasieveninder, er blandt Sveriges mest prominente sangskrivere for tiden, og de har også allerede skrevet kommercielle hits for andre artister. Nea og SHY Martin har både håndværket og den kunstneriske nerve helt på plads, så deres nye synthpop-sang har i den grad fortjent en plads på ugens udgave af Nordiske Hits.

Ellers tilføjet:

Asgeir – “On The Edge”

AURORA – “Cure For Me (Acoustic)”

Blind Vej Hjem – “Clean”

Carl Storm – “you were mine, Pt. 2”

CHILI & T. William – “Drive Thru lover”

E. Brown – “New Plate”

Elvstrøm – “Change for you”

Eva + Manu – “Hanami”

Fangst – “Hjertet”

Gustaf – “Young Love”

Hanne Mjøen – “Emotional Fever”

JUNG – “Irreplaceable”

Little Dragon – “Another Lover (Octo Octa’s River Flow Remix)”

MAAD ZEN – “CAST AWAY”

Mason J – “Leave me hanging”

MIA – “Aldrig Nu”

Midnight Machine – “Dizzy Like This”

Rasmus Matthiesen – “Jeg Skulle Ha Været”

Sidste Udkald – “Høje Herrer”

sir Was – “I Wanna Feel Like That”

Thea Paulsrud – “Morning”

Ylva & Stig Brenner – “BLI HER”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com