fbpx

Nordiske Hits // Uge 33

Foto: José González // Olle Kirchmeier (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

.Blomster – “Forbilde”

De fleste af os på kontoret havde faktisk ikke hørt om .Blomster før vi stødte på denne sang, men da vi gjorde, var det kærlighed ved første lyt. “Forbilde” begynder som en intim popballade, der med omkvædets storslåede instrumental tilføjes en ekstra dimension. Efter omkvædet skiftes tempoet, akkorderne, instrumentalen og melodien. Man præsenteres kortvarigt for en nærmest helt ny sang, der stadig unægteligt føles forbundet med resten af sangen, for derefter at vende elegant tilbage til det oprindelige udtryk. “Forbilde” vender op og ned på forventningerne hele vejen igennem, men formår stadig at være et fængende popnummer.

Iris Gold – “Girl Pick Up Your Drum”

Iris Gold, der voksede op på Christiania, har selv beskrevet “Girl Pick Up Your Drum” som “hippie hop” og det er egentlig meget rammende. Musikken er produceret af Dave Stewart, også kendt som den ene halvdel af Eurythmics, der i 80’erne var en verdenssensation med hits som “Sweet Dreams (Are Made Of This)”. Sangens titel er et opråb til at kæmpe for forandring og med sangens folksy (nærmest country) lyd er det svært ikke at tænke på 60’ernes hippiebevægelse. Dette kommer især til udtryk, når Iris synger >>Hey policeman leave me alone // I didn’t hurt nobody, didn’t throw no stones<<, med vokaleffekter, der får det til at lyde som om Gold holder tale på et anlæg fra 60’erne foran tusindvis af mennesker. “Girl Pick Up Your Drum” er et festligt opråb for forandring og fredelig protest gennem dans og musik.

José González – “Swing”

Hvis du mangler den helt rigtige sang at danse til i stuen derhjemme med din udkårne (eller din kat) på en dag som i dag, kan svenske José González levere det og mere til. “Swing” er et blidt nummer med behagelige rytmer, en let guitar og en legende bas. Musikken er inspireret af genren highlife, der har sin oprindelse i Ghana og som er udbredt i Caribien. Singlen er ment som den første smagsprøve på José González’ fjerde album Local Valley, der forventes at udkomme den 17. september. “Swing” lyder som en dans på en sandstrand i godt humør, mens González’ blide stemme byder dig op til dans.

Ellers tilføjet:

Amanda Bøg – “Månen”
Andreas Odbjerg & Tobias Rahim – “Stor Mand”
Benji & Banden – “Plutselig virkelig”
carrie white – “Good Enough”
Eiken – “Gi Meg Mer”
Emil Bror – “Mon Det Er Mig, Hun Tænker På?”
Fagernes Yacht Klubb – “Gotta Go Back”
Filuka – “Lever Os Ihjel”
Hau High – “i know exactly why”
HORRSE – “Queen of Roses”
Høker – “James Dean”
Iben – “I MADE YOU”
Judas Milan – “Dreams”
Julia Lov – “Frank Ocean”
Liberty x M.I.L.K – “Playing in the sun”
Markus Krunegård – “Kemtvätten”
Movits! – “Juice”
Murky Munroe – “Granola Sunset”
Mr. Burn – “Where My Rules Apply”
RMK & Toppen – “Läget då?”
UNG-SKAB – “Du Vil Ik Se (Føler Den Ik)”
Velour – “Inden Det For Sent”

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com