fbpx

Redaktionen hylder Pride: Her er 9 artister, som embracer deres seksualitet

Foto: Mykki Blanco // Luca Venter (Pressebillede)

I anledning af Copenhagen Pride 2021 har vi samlet en række beundringsværdige artister, som hylder queerness på hver deres måde.

I Pride-ugen sidste år guidede vi til artister som , Arca, Arlo Parks, Reveal Party og girlcrush, der alle er store forbilleder i LGBTQ-miljøet. Nu er tiden inde til endnu engang at fremhæve nogle af de seje artister derude, som embracer deres seksualitet gennem musikken og ikke mindst deres visuelle udtryk. Og i år er der særligt mange danske navne at finde på listen, hvilket vi er meget stolte over.

Brimheim

Trods COVID-19 har dansk/færøske Brimheim haft et forrygende musikår med koncerter på både VEGA, Summer Days og en velfortjent plads på SPOT 2021. Den dansk-færøske musiker og sangskriver med det borgerlige navn Helena Heinesen Rebensdorff laver mørk popmusik med en dragende mystik og rammende tekstbidder, der sætter sig fast. Omkvædet i kærlighedssinglen “Call It What You Want” fra i år er et fremragende eksempel på Rebensdorffs lyriske guldkorn, når hun konstaterer, at “You can call it what you want, but I call it love”. Ganske simpelt og virkelig fint formuleret. Brimheim har vi tidligere haft på listen over årets 25 bedste opdagelser 2020, og på vores liste over 21 danske navne man skal holde øje med i 2021.

Lil Nas X (US)

I år har Lil Nas X været den måske mest omtalte artist på verdensplan, da han med sin single “MONTERO (Call Me By Your Name)” udgav en musikvideo, der er noget mere kontroversiel, end hvad den amerikanske hip hop scene er vant til. Singlen blev hurtigt et verdensnshit – selvfølgelig på baggrund af hans optræden i videoen, hvor han blandt andet giver djævelen en lapdance – men også på baggrund af det unægteligt catchy nummer, der fusionerer mellem pop og hip hop. Senest har Lil Nas X singlen “INDUSTRY BABY (feat. Jack Harlow)”, der igen forsøger at provokere eller inspirere den kønsnormative tendens i populærmusikkultur.

JEURU 

Den amerikanske JEURU, der nu har base i København, flyder i forskellige genreuniverser, hvor han både finder inspiration fra R&B, soul og elektronisk musik. Hans musik er mørk og moderne, som vi hører det på hans debut EP King of the Cruel fra 2018. JEURU’s musikalske univers adskiller sig på mange måder fra den typiske danske musikscene, hvilket måske kan forklares med den tydelige indflydelse, hans musik har fra den amerikanske soulmusik. Tidligere på året var JEURU en af
VEGAs Udvalgte i 2021, som du kan læse mere om her, hvor vi lavede en reportage i forbindelse med arrangementet. I 2020 havde vi hans sang “King Malik”, på vores liste over de 25 bedste danske sange, og også på listen over artister man skulle holde øje med i 2021.

Mykki Blanco (US)

Artisten Mykki Blanco laver genrefusionerende queer-rap med poetiske tekster og en poppet R&B-lyd. De udfordrer både musikalske og kønsstereotype grænser, og vi har også tidligere erklæret vores kærlighed til albummet Broken Hearts & Beauty Sleep, som vores skribent roste i sin 4-stjernede anmeldelse. Vi ser kun god grund til, at en så vild og spændende kunstner som Mykki Blanco, skal have en ekstra stor hyldest til dette års pride week.

Sander Sanchez

Sander Sanchez kom på andenpladsen i det danske Melodi Grand Prix 2020 og arbejder lige nu på et nyt album. Sanchez er en af de kunstnere, der skal optræde til årets Copenhagen Pride den 21. august, og deler dermed lineup med navne som LGBTQIA+-ikonet Todrick Hall. Sander Sanchez laver storladen og farverig electropop med et opløftende lydunivers og har indtil videre udgivet singlerne “SOLDIER” og “SCREENS”.

Blimes Brixton (US)

Blimes Brixton er en rapper fra San Franciscos legendariske Bay Area, der har udklækket rapstjerner såsom E-40, Mac Dre og G-Eazy. Hun laver soulful rap med ekstra fokus på at levere punchlines, der sætter tankerne i gang. Blimes Brixton er ofte at finde i fællesskab med sin musikalske partner Gifted Gab, der tilsammen danner den dynamiske duo Blimes and Gab. I denne konstellation har de udgivet albummet Talk About It, der med sin selvironi, humor og hårde punchlines underholder fra start til slut. 

O/RIOH

O/RIOH er en queer dansk producer, der laver energisk electro med tung bas og forvrængede autotune-vokaler. Rikke Østergaard, der står bag projektet, er en
grænsesøgende DIY-artist med et kompromisløst udtryk og en charmerende fandenivoldskhed, der leveres med attitude og skarpe lyriske finurligheder. Udover over at lave uforudsigelig og frigørende musik kuraterer Rikke Østergaard også Spotify-playlisten “WE’RE HERE”, der præsenterer LGBTQIA+-artister fra både ind- og udland.

FLOR

FLOR er navnet på et nyt dansk electro-pop act, der med sine historiefortællende tekster ønsker at sætte queer kærlighed på agendaen i Danmark. Bag FLOR står sanger og sangskriver Nanna Mathilde, der skriver sine sange med udgangspunkt i hendes egne oplevelser som queer kvinde. Den 15. august stod FLOR på scenen til Fluid Festival i forbindelse med WorldPride. Det er lige i kølvandet på hendes debut-EP Ligesom for evigt, der udkommer den 20. august.

King Princess (US)

King Princess er en 22-årig amerikansk artist, der laver guitardrevet R&B-pop med en kompromisløs og old-school rock’n’roll-attitude. Hendes mest streamede sang “1950” er en indierocket hyldest til queer kærlighed, der leveres af hendes rå og inderlige vokal. King Princess’ lyd er forfriskende upoleret og viser, at
catchy popmusik sagtens kan forenes med en politisk eftertænksomhed og rammende samfundskritiske tekster. 

Og til sidste, en helt særlig hyldets til SOPHIE, som vi på tragisk vis, mistede tidligere på året:

Som en af de mest veletablerede queer-artister har vi valgt at dedikere en hyldest til SOPHIE, som på tragisk vis gik bort tidligere i år. Den skotske Sophie Xeon var en innovativ og eksperimenterende musiker, sanger, producer og DJ, som bevægede sig i det elektroniske og dance-poppede musikalske landskab. SOPHIE har produceret for mange store verdensstjerner, herunder Madonna, og med den seneste albumudgivelse Oil of Every Pearl’s Un-insides fra 2018 fik SOPHIE også stor anerkendelse på den internationale musikscene.

Vi siger tak for musikken og de vigtige budskaber!

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com