fbpx

Redaktionen guider: Dem her glæder vi os særligt meget til at høre på UHØRT Festival 2021

Foto: Roseelu // Petra Kleis (Pressebillede)

Efter endnu en festivalløs sommer er vi nok langt fra de eneste, som hungrer efter bare en smule festivalstemning. Men vi skal heldigvis ikke holde ud så meget længere, for lige rundt om hjørnet kan vi nyde livetonerne fra 42 nye spændende kunstnere, som vil strømme ud af højtalerne til UHØRT Festival i København.

Vi skal på UHØRT Festival og vi ser virkelig frem til tre dage fyldt med musik, fra spændende upcoming kunstnere. UHØRTs lytteudvalget har haft travlt, men fundet frem til 42 virkelig stærke artister fra det danske vækstlag. Mange af artisterne har vi allerede haft fornøjelsen af at have fulgt inden denne debut på festivalen, og nu glæder vi os til at kunne opleve dem live. Skal du også på dette års UHØRT Festival, og har brug for et sted at starte i det store program, så frygt ej. Vi har nemlig lavet en guide til de koncerter vi kun kan anbefale nok, at man tager hen og oplever.

Torsdag den 19. august

Astrid Cordes

Sangerinden Astrid Cordes er måske mest kendt som den ene halvdel af indiepop-duoen Shy shy shy, men sidste år blev året hvor hun sprang ud som soloartist. Efter Cordes er gået solo, er musikken bliver mere dyster og udtrykket mere modent, mens det lyriske univers er smukt og reflekterende. Her på redaktionen har vi fulgt nøje med i hendes musikalske solorejse, som altså ikke har skuffet. Vi har både haft fornøjelsen af at have premiere på en smuk livesession og forpremiere på singlen “Ivy ( I Can’t Move)” med dertilhørende musikvideo. I marts udgave hun sin debut-EP Beautiful Mess, som vi kun kan anbefale at dykke ned i. Vi ser et stort potentiale i Astrid Cordes og vi ser meget frem til at opleve live.

iomfro

Kunstneren iomfro, skriver poetiske dansksprogede popsange med udgangspunkt i de komplekse følelser, der fylder hos Generation Z. iomfro er et anti-ekstremt kunstneralias, som mener sine ord og udtryk med både alvor og sarkasme. Vi har tidligere lavet en Q&A med hende i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, hvor hun også udgav sin betagende debut-single “ægte kvinde”. Udover det, havde vi fornøjelsen af at have hende på scenen, på Dexter i Odense, som en del af Bands of Tomorrows Uimodståelige. iomfro er uperfekt på den helt perfekte måde, og derfor bør du naturligvis lægge et visit forbi hendes koncert på UHØRT.

RoseeLu 

RoseeLu laver energisk pop/rock, som ganske fortjent har fået stor rotation på P3. Hendes lyd er international og med partybaskeren “L.A. Traffic”, som hun har lavet med producer-duoen Littgloss, har fået over tre millioner streams på Spotify. Den kun 19-årige artist har skabt et guitardrevet lydunivers med referencer til både grunge, pop og hiphop. Et nostalgisk lydunivers, der passer perfekt til hendes ærlige og sårbare tekster. Vi har hørt rygter om at hun skulle være en kæmpe energibombe på en scene, hvilket vi virkelig glæder os til at opleve med egne øjne og ører, og det synes vi selvfølgelig også at du skal.

Gå heller ikke glip af:

ALEA
Junior Brown
Kaizer
Kollapse
Lifesick
Lucky Lo
SIMEÕN
såforsatan

Fredag den. 20 august

Ethics 

Ethics er et postpunk-inspireret nyt act på den danske rockscene. Duoen består af Casper Blond og Mathias Risager, der gennem store forvrængede guitarklange og en følelsesladet weltsmerz opvækker 90ernes emo-tendenser. De forstår om nogen at balancere det rå med det genkendelige, med et tekstunivers, der tager
udgangspunkt i den forvirrende og rodløse tilstand, mange rammer i midt 20’erne. Men frygt ej, for med en koncert oplevelse med Etchis, kan helt sikkert sende dig tilbage fortidens stemninger og vi glæder os helt vildt.

JASMIN

JASMIN er et færøsk band, der trækker på både nordisk folkemusik og soulet hiphop. Kvartetten med Jasmin Mote i front, laver virkelig interessante genrefusioneringer, der gør deres EP not that surprised fra sidste år til en virkelig spændende udgivelse. JASMIN er en artist, vi har fulgt nøje, og hun har endda
været at finde på scenen til vores Uimodståelige koncert i Byhaven, Denne kvartet er et perfekt svar på nutidens soul-pop og vi var ekstra begejstrede da vi så dem på dette års festivalplakat.

JuWehl

Juwehl laver dyster, melankolsk og soulet RnB i et dansevenligt tempo. De følelsesladede sange er fyldt med nerve og sårbarhed, og lytteren bliver inviteret med helt derind, hvor det gør allermest ondt. Musikvideoen til “Days of Voodoo”, havde vi premiere på,  som sætter dansegulvet i slowmotion, med den lækre og underspillede funk. Er du til kunstnere som Chet Faker, så vil du helt klart elske dette band og deres helt igennem lækre lyd. Vi glæder os derfor meget til at opleve JuWehl, når han indtræder UHØRT med sit liveband.

SZIM

Szim laver klubbet poprap, der slår virkelig hårdt og oser af en frisk og selvsikker attitude. Hun har tidligere optrådt til vores Uimodståelige-koncert på Posten i Odense, og du kan desuden læse vores interview med hiphop-stjerneskuddet om, hvor hun blandt andet snakker om, hvordan det er, at være en kvindelig rapper i en hiphop-branche, der længe har været domineret af mænd. Hun er altså en sej artist, og vi glæder os til at opleve hende på scenen iført badass attitude og en beats, der får os op og stå.

Xabski 

Rapperen Xabski er en upcoming hiphop-artist fra dansk raps uofficielle hovedstad Århus. Han etablerede sig først som en del af rapgruppen I$WAAL, men har med co-signs fra flere sværvægtere i det danske hip hop-miljø allerede positioneret sig som én, man skal holde øje med. Med sine kun 19 år har han allerede fået 1,5 million afspilninger på Spotify med singlen “Flower (feat. Papito)” og mere end 3,5 millioner afspilninger med “Masterchef”, som er lavet i samarbejde med PAY. Alt peger på, at Xabski vil blive en stor spiller i det danske rap-game.

Gå heller ikke glip af:

Athina
Avarice
Demersal
ELYSS
hun_sagde
Johan Kolstrup

Lørdag den. 21. august

Beinir 

Beinir er en færøsk artist, der i den grad har vind i sejlene for tiden. Han har tidligere medvirket som featuring på Dophas hit “I’m Not Crying, You Are” og lægger i år et visit forbi UHØRT med sit drømmende lydunivers og sine personlige fortællinger, der emmer af en dragende ungdommelighed og knuste hjerter. Vi glæder os meget til at se, hvad fremtiden bringer for denne spændende artist, og det er dejligt at se endnu en repræsentant fra Færøerne.

IVA 

IVA er en stærk dansk popartist, der er aktuel med singlen “Misunderstanding”, hvor hun hylder musik og tegnsprog. Vi har tidligere lavet et portrætinterview med Linnea Dam Bendiks, der står bag projektet, og som tilbage i 2014 vandt konkurrencen Popstars, hvor hun også mødte bagsiden af branchen. Bendiks måtte dengang trække stikket, men er heldigvis vendt tilbage og spiller nu på UHØRT som et af vækstlagets nye pophåb.

Kamma

Kamma er også en af de artister, som vi glæder os rigtig meget til at opleve på UHØRT. Hun har tidligere spillet til vores Uimodståelige-koncert i Pumpehusets Byhave, og hendes debut-EP Momentary Emotions har fået rosende ord fra vores anmelder. Signe Rønsov, der står bag projektet, synger om sine inderste usikkerheder og laver storladne popproduktioner, der leder tankerne hen mod Lana Del Reys melankolske lydbilleder.

Oliver Dengsø 

Oliver Dengsø har allerede teaset, at han kommer til at spille musik fra sit kommende album til sine koncerter, og hvis man skal dømme ud fra dobbeltsinglen “Casanova/Alone”, så er der virkelig noget at se frem til. Dengsø leverer en veludført og intim poprock-lyd med et melankolsk tvist, som leder tankerne hen til indie-helte som Bon Iver og Kurt Vile. Det er musik, der svinger, men som man også kan sætte sig ned og virkelig lytte til.

Reveal Party 

Reveal Party er et af de mest spændende og aktuelle acts på den danske musikscene. Med forsanger Emily Nyhuus i front sætter bandet lyd til de mest kaotiske og komplicerede følelser. Nyhuus’ personlige fortællinger går rent ind hos lytteren og fremstår hudløst ærlige, når hun skildrer livet som transkønnet gennem sine eftertænksomme lyriske manifestationer, der understøttes af drømmende synthflader og støjende emo-guitarer. Vi har længe haft øje på dette band, og vi er derfor glade for at se dette navn på dette års UHØRT plakat.

USSEL 

USSEL er en sønderjysk rapper, der laver grænsesøgende og drømmende hiphop. Han var blandt andet at finde til dette års Carpark Festival og har netop spillet headliner koncert på RUST  USSELs melankolske lydunivers og længselsfulde tekster er i fokus på debut-EP’en “KYSSER KINDER PAA DINE TAARE”, og USSEL er i den grad et frisk pust på den danske hiphop-scene og derfor er han også at finde på vores guide over 12 danske hiphop og-rapnavne du skal kende til.  

Yör 

Gruppen Yör laver atmosfærisk og sanselig synthpop, der skrøbeligt kravler helt ind under huden på lytteren. Tidligere på året udgav de deres debut-EP I Virkeligheden, som vi skrev om i vores Ugens Vigtigste Albumudgivelser. Kvartetten har lige spillet på Carpark Festival, og nu er det så UHØRTs tur til at blive tryllebundet af forsanger Marie Kildebæks inderlige vokal, når Yör tager fat i de helt skrøbelige følelser.

Gå heller ikke glip af:

Basker Hval
GRO
JOSVA
Josie Amadonna
KALASET
lil cat
LINN
praytell.
Roselyn
Selma Higgins
Soels
Terrorpy
Writhe

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com