fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 33

Foto: Konni Kass // Beinta á Torkilsheyggi (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til pop med nordiske undertoner eller eksperimenterende irsk indiefolk, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Konni Kass – Diplopia

Færøske Konni Kass er ude med sit andet studiealbum Diplopia, der meget smukt og metaforisk betyder “dobbeltsyn”. For netop den metafor lyser igennem på hendes nye album, hvor hver enkel sang afspejler forskellige sindsstemninger i spændet mellem det dystre og det opmuntrende. Selvom albummet er fyldt med musikalske og metaforiske kontraster, omsvøbes hvert nummer af Konni Kass’ nordiske klang, der sætter en lige linje mellem de forskellige numre. Præcis som hendes anmelderroste debutalbum er Diplopia et poppet og soul-inspireret album med nordiske undertoner – og helt sikkert et lyt værd!

Lyt på Spotify.

Von August – Blåøyd

Det nye album fra Von August drager os ind i et atmosfærisk elektronisk univers, hvor lydsiden domineres af melodisk synthpop. Blåøyd er debutalbummet fra den oslobaserede trio, hvor vi hører tydelige inspirationer til blandt andet James Blake og FKA Twigs. Trioen eksperimenterer med et elektronisk lydbillede, mens den norske lyrik centrerer sig om tematikker som kærlighed og ensomhed. Åbningsnummeret “Codex” indleder en drømmende sfære, som er at finde på hele albummet, men som til tider brydes af mere tempofyldte numre som “Fastmode/Hurtmode”. På albummet hører vi også mere fragmenterede numre som eksempelvis “Just Another”, der varer blot 18 sekunder, og som netop understreger Blåøyd-albummets eksperimenterende natur.

Lyt på Spotify.

Lorde – Solar Power

Den newzealandske popdronning Lorde har allerede teaset med singler fra hendes nye album Solar Power, men nu er udgivelsen endelig landet i sin fulde længde. Den 24-årige newzealænder er en af de helt store navne på den aktuelle internationale popscene, og det er ikke uden grund. Hun skriver nemlig virkelig fængende popsange, der er spændende at lytte til, og så har hun sit helt eget udtryk, der er både hypermoderne og super originalt. Gennem albummet balancerer hun på fornemste vis mellem svævende vokalharmonier og stærke melodier som eksempelvis på den mesterlige andensingle ”Stoned at the Nail Salon”, der nok er én af hendes stærkeste sange nogensinde. På den 90’er-inspirerede R&B-basker ”Secrets from a Girl (Who’s Seen it All)” stiger dynamikken, mens tørre og groovy trommebeats sætter kroppen i bevægelse. Alt i alt et solidt og alsidigt album, som godt kunne gå hen og blive et af årets bedste internationale albums.

Lyt på Spotify.

Villagers – Fever Dreams

Det irske indiefolk-band Villagers har efterhånden et flot bagkatalog af succesfulde albums, og nu er de altså ude med deres seneste studiealbum Fever Dreams. Her bliver vi budt på indiefolk med et eksperimenterende elektronisk twist, som vi hører allerede på det første nummer “Something Bigger”. Albummet er mystisk og nærmest hypnotiserende, og som albumtitlen antyder, kan den følelse, som musikken har til hensigt at fremprovokere, måske associeres til en feberdrøm. I hvert fald kan albummet høres som en form for virkelighedsflugt, som har en tilsigtet digital lydside, der skaber en musikalsk uforudsigelighed. Fever Dreams er uden tvivl et interessant album, og derfor synes vi, at du skal give det et lyt.

Lyt på Spotify.

Tjek også disse nye EP- og albumudgivelser ud:
Angel Olsen – Aisles
Jake Bugg – Saturday Night, Sunday Morning
Late Runner – Nothing’s Real Anymore
Molly Burman – Fool Me With Flattery EP
Razika – Program 91 – 10 Year Anniversary Edition
Sidste Udkald – Midt I Ingenting

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com