Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 34

Foto: ANNÆLIX // Julie Montauk (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til eksperimenterende electronica eller tilbagelænet indiepop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

ANNÆLIX – Bølger & Sand

Producertalentet ANNÆLIX bryder med traditionelle monogame kærlighedsfortællinger på sin nye dansksprogede EP Bølger & Sand. Gennem sin eksperimenterende electronica formidler hun den polyamorøse kærlighed på fineste vis, mens hun forener populærkulturen med de helt store følelser. Udgivelsen består af tre atmosfæriske numre og er den første EP i en række af i alt fire konceptuelle EP’er, der hver tager udgangspunkt i et grundlæggende element. Bølger & Sand knytter sig specifikt til elementet ‘vand’, som for ANNÆLIX symboliserer følelsernes verden, og EP’ens tre sange kredser derfor om de mange komplicerede følelser, hun oplever i sine åbne kærlighedsrelationer. Et virkelig spændende EP-projekt, som vi glæder os til følge med i. Lyt til udgivelsen på Spotify lige her.

Emelie Hollow – Half The Story

Den norsk-newzealandske artist Emelie Hollow er et vaskeægte sangskrivertalent, der allerede har opbygget et enormt publikum i sit norske hjemland, og som nu er ved at indtage den internationale scene med sin modne og kvalitetsbevidste scandipop. På sangen “Careful”, der allerede har været udgivet som single, gæster danske Nicklas Sahl, hvilket er et af albummets klare højdepunkter. De to vokalisters stemmer lyder eminent sammen på det storladne popnummer, og generelt er albummets kvalitet ikke til at tage fejl af. Lyt til udgivelsen på Spotify lige her.

Faunea – No Filter in My Unbreakable Neon Crab Heart

Faunea laver mørk electropop med et nærmest kybernetisk udtryk, der dyrker det maskinelle over for det kødelige. Den følsomme og skrøbelige vokal står i stærk kontrast til de tunge elektroniske beats, hvilket skaber et interessant modsætningsforhold og en mystisk æstetik, der gennemsyrer hendes stærke debut-EP. Generelt er der noget storladent og dystopisk over Fauneas posthumane musik, der passer vildt godt til hendes fortælling om at være opvokset i Nakskov, men føle sig som en alien fra det ydre rum. Lyt til udgivelsen på Spotify lige her.

Mina Okabe – Better Days

Den fremadstormende indiepop-artist Mina Okabe er ude med sit debutalbum Better Days, som vi har det ret vildt over herinde på redaktionen. Vi har allerede rost udgivelsen i vores anmeldelse af albummet, så det er nok ingen overraskelse, at albummet også er med på vores liste over ugens vigtigste albumudgivelser. Lyt til udgivelsen på Spotify lige her.

Palace Winter – 6 Songs (solo piano)

Krautrock-duoen Palace Winter har udgivet seks nedbarberede klaverversioner af sange fra deres tre albums. På de meditative og nærmest søvndyssende pianoarrangementer er sangene skåret ned til deres mest enkle dele, hvilket fremhæver de smukke melodier og skaber et anderledes simpelt udtryk i modsætning til bandets ellers ofte ret storladne synth-univers. Lyt til udgivelsen på Spotify lige her.

Tjek også disse nye albumudgivelser ud:
Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last
E. Brown – Less Go
Halsey – If I Can’t Have Love, I Want Power
Hakami – Polaroid Dreams

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com