Nordiske Hits // Uge 36

Foto: Tenderloud // Simon Birk (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

brenn. – “Jeg blir så dum”

Vi åbner i denne uge med norske brenn., der med sin højenergiske poprock virker opkvikkende på en grå dag som i dag, og den nye single “Jeg blir så dum” er helt perfekt til dette formål. Med en festlig stemning, uptempo trommerytmer og guitar for fuld smadder, kan man ikke sidde stille til denne energibombe af fest, farver og fandenivoldskhed. Duoen bestående af barndomsvennerne Rémy Malchère og Edvard Smith lukkede Rising-scenen på Roskilde Festival 2019, og med deres perfekte blading af punk-attitude og mainstream lyd, er det ikke svært at forestille sig, at de to herrer går en stor fremtid i møde.

Nøx – “Mer vil ha mere”

Nøx er lige nu en af bedste neo soul-rappere i Danmark, og vi mener generelt, at hun fortjener mere opmærksomhed, end hun lige nu får. “Mer vil ha mere” er en artikulering af, hvordan Nøx ser samfundet sat til et old school el-klaver, legende percussion samt moderne produktionselementer og vocal-chops. På nummeret demonstrerer Nøx sin evne til at male ordbilleder, der manifesterer sig på nethinden, og som man ikke helt kan give slip på igen – og ironisk nok får man lyst til mere (for som omkvædet antyder: mere vil have mere). Det er svært at gøre sangen retfærdighed i en kort beskrivelse som denne, så man kan blot anbefale, at man tager et lyt på playlisten forneden, lukker øjnene og mærker Nøx’ blide stemme og hårdtslående tekster.

Tenderloud – “Papa’s Liqour Tore”

Efter et årtis pause fra musikken, er Tenderloud tilbage med det særprægede og melankolske nummer “Papa’s Liqour Tore”. Sangen starter ud med klaver, mandolin og bas, der lyder som østeuropæisk folkemusik, hvilket siden kombineres med en mere grovkornet rocklyd. Nummeret har en tydelig indflydelse fra klezmermusikken, hvilket især kan mærkes i rytmen og i guitarerne, der forvrænges i et forsøg på at lyde som en skrålende klarinet. Klezmer har en helt særlig evne til at få det triste og dystre til at lyde festligt uden at fratage alvoren, hvilket Tenderloud har opfanget og valgt at bruge aktivt i deres musik. “Papa’s Liqour Tore” er på samme tid deprimerende og opløftende, den er trist og samtidig festlig. Når man efter så lang tid melder sin tilbagekomst på den danske musikscene, er dette uden tvivl sangen at gøre det med.

Ellers tilføjet:

Abekejser – “Primate Time”
AICK – “Glide”
Daniel Joy – “Gone Girl”
Elvstrøm – “Endless Night”
everBear – “End of the Line”
Helven – “u my homie”
Highasakite – “Tell her yourself”
HORRSE – “Who Are You”
Jin DeLuca – “Y U Lying”
Johanna Denning – “Blå og Violet”
JOYLESS – “Dream”
mags – “as long as we’re both breathing”
Marianne Engebretsen – “Strange to You”
Nadia Mimi – “Nutella”
Pasha – “Bad Trips”
Rigmor – “Det er lige meget”
Sitrekin – “Open Chest”
Stine Klingsten – “Ingen Råber”
TigerSwan – “Crazy (Woman like that)”
TREDJEPERSON – “Under Vandet”
Vera3 – “Dance With Me”
WIDE – “Easy Love”

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com