Nordiske Hits // Uge 38

Foto: Goss // Andre Hansen (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Goss – “Ocean”

Countrypop-aficionadoen Goss er ude med singlen “Ocean”, som han har delt sammen med annonceringen af sin hidtil største tour “I FEEL LIKE PLANET EARTH TOUR”. Mads Damsgaard, der står bag aliasset, har på det seneste fundet frem til en virkelig spændende lyd i form af sit elektroniske og indiepoppede take på organisk countrymusik. En genial genreudforskning, der sidste år blandt andet resulterede i albumudgivelsen Group Therapy, som vores begejstrede anmelder roste i sin positive anmeldelse. På den nye single “Ocean” synger Damsgaard med en inderlig og rå energi om at se længselsfuldt tilbage på en tryg barndom, og om at komme i kontakt med med sit indre barn, når man er ude i naturen. En virkelig fin tekst og en virkelig god sang, der naturligvis har fortjent en plads på ugens liste over de bedste nye nordiske sange.

Hanne Mjøen – “Hurt Like Heaven”

Den fremadstormende norske scandipopper Hanne Mjøen har netop udgivet sin EP Emotionel Fever, der foruden de allerede udgivne singler blandt andet indeholder sangen “Hurt Like Heaven”. Mjøen har en virkelig stærk international lyd og et følelsesladet electropoppet univers, der har potentialet til at nå virkelig langt på den globale popscene, og hendes evne til at sætte ord på overgangen til voksenlivet er helt eminent. På “Hurt Like Heaven” præsenteres man for et hav af følelsesregistre, hvilket kulminerer i det storladne omkvæd, hvor den hårdtslående produktion og de iskolde synthflader tilføjer en ekspressiv vildskab til Mjøens ellers ret blide stemme. Det er popmusik af virkelig høj kvalitet, og hvis du er til scandipop som Sigrid og MØ, så bør du virkelig tjekke det her track ud. “Hurt Like Heaven” flankeres desuden af en smuk musikvideo, som du kan se på YouTube lige her.

sir Was – “Before The Morning Comes”

Bag kunstnernavnet sir Was finder man svenske Joel Wästberg, der efterhånden har opbygget en enorm hype på den internationale indiepopscene. Wästberg er snart klar med sit kommende album Let the Morning Come, der lander den 15. oktober, og han har netop delt en sidste smagsprøve inden albumudgivelsen i form af sangen “Before The Morning Comes”. Nummerets staccerede orgelakkorder og opløftende håndklap tilføjer tracket en nærmest gospel-agtig karakter, der legesygt komplementerer den groovy indieproduktions stramme trommebeat. Sammen med singleudgivelsen har sir Was desuden annonceret, at “Before The Morning Comes” vil være at finde på soundtracket til 2022-udgaven af EA Sports legendariske spilserie FIFA. Vi glæder os helt vildt til at høre det kommende album og følge Wästberg rejse mod stjernerne.

Ellers tilføjet:
Adna – “This, Now, Here”
Amanda Bøg – “Med Hensyn Til Dig”
Augustine – “Fragrance”
BBYBITES – “Pleaser”
Blitzkrig – “Pis & Papir”
Emilie Adams – “Silky Silence”
flora cash – “A Good childhood”
Gents – “little liar”
Høker – “Min Drøm Er Enorm”
Jung – “Forfra Forbundet”
José González – “Line of Fire”
Lasse Matthiessen – “Dancing with Air”
MAISE – “Skubber Dig Væk”
Mathias Gundhus – “Wooden Bones”
Maximillian – Letters”
Metteson – “Under Your Skirt”
Murmur – “Me & You”
Nicklas Sahl – “Stand Out Be Special”
Porto Geese – “What a Day”
Saveus – “Church Full of Bad Men”
USSEL X Roselil – “OPAD”
Zueva – “don’t have a clue”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com