fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 35

Foto: Sovereign // Anna Valentinuzzi (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til 00-inspireret poprockmusik eller kraftfuld hiphop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Sovereign – Wanderer EP

Rocktrioen Sovereign giver os et nostalgisk tilbageblik med deres 00’er-inspirerede poprockmusik, hvor storladenheden kommer til sin ret i deres energiske omkvæd. Tidligere har trioen markeret sig som et stærkt liveband, blandt andet under deres koncert til Bands of Tomorrows Uimodståelige i Byhaven, og nu er de altså ude med deres debut-EP Wanderer. Som et ganske nyt act på den danske musikscene forsøger Sovereign at lave ærlig rockmusik, hvor musikken skal understøtte tekstens ophav. Sovereigns lyd er domineret af den elektriske guitar og det tunge trommebeat, men til tider indrager trioen da også opløftende synthlyde.
Du kan lytte til udgivelsen på Spotify lige her.

Little Simz – Sometimes I Might Be Introvert

Britiske Little Simz er ude med sit nyeste album Sometimes I Might Be Introvert, hvor vi får lov at opleve forskellige kunstneriske afskygninger af den talentfulde hiphop-artist. Raseriet, angsten og styrken, som den kvindelige artist skiftevis udstråler på sin nye plade, skaber et både kontrastfuldt og kraftfuldt udtryk. På nummeret “I Love You, I Hate You” viser Little Simz sin sårbarhed frem med et råt og følelsesladet aftryk, hvorimod hun påbegynder nummeret “Rollin Stone” med tempofyldt rap, som opbrydes af et tilbagelænet og hele vejen igennem cool beat. Der er ingen tvivl om, at Little Simz er en stærk kvindelig stemme på den globale hiphop scene, og du kan høre det attitudefulde album på Spotify her.

Baby Queen – The Yearbook

Du kan være fuldstændig sikker på, at multitalentet Baby Queen leverer catchy og poppede toner til dine øregange. Hun er nu ude med albummet Yearbook, hvor hun tager lytteren i hånden, mens hun udforsker sine mest intime følelser fra ungdomslivets perspektiver. Det tekstlige univers er komplekst og kan virke hårdtslående – blandt andet på nummeret “These Drugs”, hvor hun synger om sit mentale helbred. Alligevel pakkes det ind i en energisk og poppet indpakning, som vi stadig kan danse til. Baby Queen skaber en relaterbart musikalsk sfære, og vi kan på det nye album høre musikalske referencer til blandt andet Taylor Swift – dog i en mere rå udgave vel at mærke. Du kan lytte til The Yearbook på Spotify lige her.

JOYLESS – Joyless

Det selvbetitlede debutalbum fra den norske gruppe JOYLESS er en tempofyldt og punkrocket affære, der har associationer til en meget old school punklyd. Guitarsoloen på åbningsnummeret “Minimal” er øredøvende og bliver kun afbrudt af forsangerens aggressive og nådesløse vokal. Albummets 10 numre udføres uden undtagelse i højt tempo og med masser af smadder på guitar og trommer, så et gennemlyt af JOYLESS’ Joysless går altså ikke stille for sig. JOYLESS er blevet taget rigtig godt imod i både Norge og Sverige, og hvis du er til old school punk-inspireret musik, har du et alletiders album at dykke ned i. Du kan lytte til Joyless lige her.

Tora – A Force Majeure

Den australske elctro-kvartet Tora har udgivet albummet A Force Majeure, hvor de bevæger sig i et højere luftlag mellem elektronisk pop, forførende R&B og electronica. Til trods for at gruppen har mange album i ryggen, er A Force Majeure måske et af deres mest ambitiøse kreative udgivelser, som Tora har produceret, hvor de blandt andet italesætter emner omkring personlig udvikling, teknologisk afhængighed og desillusioner. Albummet har en glidende overgang fra nummer til nummer, og det giver en behagelig lyttesoplevelse, hvor du virkelig forstår albummet i sin helhed. Du kan lytte til A Force Majeure på Spotify lige her.

Du kan også tjekke disse nye albumudgivelser ud:
Abekejser – Blueprint
DJ Seinfeld – Mirrors
Drake – Certified Lover Boy
H2OP – 100 Reasons
Kanye West – Donda
Pearl & The Oysters – Flowerland
Summer Heart – Insecurities EP

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com