fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 36

Foto: Low // Nathan Keay (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til smadret slowcore eller melankolsk elektropop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Low – HEY WHAT

Slowcore-bandet Low, der består af det Minnesota-baserede mormonske ægtepar Alan Sparhawk og Mimi Parker, har lavet musik sammen siden 90’erne. Trods 28 års ægteskab og et intenst musikalsk samarbejde har parret på ingen måde mistet den kreative energi og inspiration, og de er i dag ude med albummet HEY WHAT, der lyder som en blanding af et spirituelt himmerig og et dystopisk mareridt. Med deres skæve og eksperimenterende indierock har de skabt et forvrænget musikalsk univers og en distinktiv atmosfære, som er både fascinerende og skræmmende. Allerede på åbneren “White Horses” lægger de hårdt og kompromisløst ud med en fragmenteret og chopped klippe/klistre-æstetik, der skaber en helt unik lytteoplevelse, du sent vil glemme. Du kan finde albummet på Spotify lige her.

Spencer. – Are U Down?

R&B-popperen Spencer. fra Brooklyn i New York er ude med sit debutalbum Are U Down?, der eklektisk og stilfuldt blander neo-soul med både hip hop og indiepop. Den hypede amerikanske artist med det borgerlige navn Spencer Miles Abraham Allen udgiver sin musik gennem det prominente britiske indielabel 4AD, der huserer nogle af de største indie-kanoner som Future Island, Daughter og The National. Hvis du vil lære den amerikanske SoundCloud-sensation bedre at kende, kan du desuden læse det interview, vi lavede med ham sidste år. På debutalbummet jonglerer han elegant, selvsikkert og tilbagelænet med forskellige genrekategorier, hvilket har skabt en virkelig dynamisk plade, som du kan lytte til på Spotify lige her.

Park Hye Jin – Before I Die

Park Hye Jin har allerede spillet velbesøgte DJ-shows i hele verden, men er nu endelig ude med sit debutalbum Before I Die, der opfølger EP-udgivelsen How Can I fra 2020. Park Nye Jin er født i Sydkorea og er nu baseret i LA, hvor hun arbejder som både artist, producer, rapper og sanger. Hendes univers er sammensat af forskellige elementer fra både minimaltechno, hip hop og downtempo elektronisk musik, og hendes spændende produktioner er et resultat af flere års udforskning af Seouls elektroniske undergrundsmiljø. Hun har ganske fortjent allerede fået radiosupport fra stationer som KEXP og KCRW, og meget tyder på, at hun er på vej til at blive én af de helt store spillere på den elektroniske scene. Hendes nye album er både velproduceret og finurligt – og så kan du lytte til det på Spotify lige her.

Colleen Green – Cool

Den californiske Colleen Green er ude med albummet Cool, der i den grad lever op til udgivelsens titel. Arrangementerne oser af en rock ‘n’ roll-attitude med fadeouts og melodiske guitarfigurer. De fængende melodier og den stærke sangskrivning står solidt plantet på et fundament af groovy og nærmest hypnotiske trommebeats, der skaber fremdrift og attitude uden at stjæle fokus fra Greens fortællende singer/songwriter-lyrik. Colleen Green er essensen af coolness, og især på det skæve og legesyge nummer “I Wanna Be a Dog” fungerer blandingen af klassisk indierock og lofi-vibes eminent. Lyt til albummet på Spotify lige her.

Odd Beholder – Sunny Bay

Scweiziske Daniella Weinmann – bedre kendt som Odd Beholder – laver catchy melankolsk electropop af den ypperste slags. På andetalbummet Sunny Bay tager hun udgangspunkt i den aktuelle verden omkring hende og berør derfor alt fra Tinder til alternativ intelligens i sine tekster, hvilket giver lyrikken en både genkendelig og håndgribelig dimension, der virkelig klæder hendes electropoppede univers. Ganske forståeligt har Odd Beholder allerede spillet på anerkendte branchefestivaler som både Reeperbahn i Hamborg og The Great Escape i Brighton, og Sunny Bay viser, at hypen på ingen måde er tilfældig. Lyt til albummet på Spotify lige her.

Tjek også disse ud:
Alexia Chambi – I blossom while I cry
charly haze – Getaway Car EP
Lazarus Kane – Psychobabble

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com