Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 38

Foto: Vera3 // Hjørdis Gerup (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til karismatisk glampop eller tunge, computerbaserede lydflader, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Jelly Crystal – Freak Show

Den svenske artist Jelly Crystal har udgivet et finurligt og særdeles mangesidet lydbillede på sit debutalbum Freak Show. Bag den talentfulde kunstner står Filip Johnson, som har lavet et teatralsk album, hvor han nærmest fremstår som en karismatisk persona taget ud fra en moderne Bowie-inspireret karakter. Lydfladen på Freak Show har 60’er- og 70’er-inspirerede nuancer, som kombineres med et moderne og eksperimenterende lydunivers. Jelly Crystal fører sig frem med sin ekstremt karismatiske vokal og hans glampoppede toner med udpluk fra forskellige genrer. Når du dykker ned i albummet, finder du først og fremmest et væld af dansable og ørehængende numre, hvor du både bliver mødt af en smuk soul-inspireret vokal, psykedeliske guitarsoloer, disco-beats og afrobeatrytmer. Hvis du vil lære den teatralske kunstner endnu bedre at kende, kan du læse vores mini-interview med Jelly Crystal, hvor vi stillede ham 10 hurtige spørgsmål, og ellers kan du høre den solide albumdebut lige her.

Vera3 – Cloudmouth

Cloudmouth er navnet på det elektroniske debutalbum fra den Københavnerbaserede producer Vera3. Kunstneren producerer tunge, computerbaserede lydflader, som er omgivet af en stærk uforudsigelighed, og det er bestemt ingen undtagelse på hendes debutalbum. Vera3 eksperimenterer med en voldsom og uigennemtrængelig elektronisk lyd, der til tider veksler over til hendes blide og mystiske vokal, før støj, smadder og tung bas igen overtager lydbilledet. På Cloudmouth inviteres lytteren ind i en insisterende, digital drømmeverden, hvor der både er plads til kirketrompeter og maskinelle beats, når Vera3 forsøger at genfortolke popmusikken og give sit bud på, hvordan pop kan lyde i år 2021. Du kan høre det indtryksfyldte albumudspil fra den spirende kunstner her.

ur Monarch – pas une blague EP

Det norske stjerneskud ur Monarch er udkommet med sin fransk-betitlede debut EP pas une blague, der oversat betyder “ikke en vittighed”. Den unge artist laver såkaldt sad-pop, men numrene har som oftest et humoristisk twist. Hendes musik er bygget op omkring finurlige hooks, poppede beats og sangerindens bløde vokal. EP’ens fokussang er nummeret “menstruate”, som er en hyldest til kvindekroppen og en ærlig skildring af kunstnerens egne følelser. ur Monarch vil nemlig tage ejerskab over sine følelser og ikke finde sig i noget bullshit, og det er den følelse, som driver albummet fremad. ur Monarch er aktuel på årets by:Larm Festival, og hvis du, ligesom os, slet ikke kan få nok af den fremadstormende kunstner, så kan du høre hendes debut EP lige her.

EmmaDop – Let’s Pretend It’s a Heart EP

Den aarhusianske indiepop-gruppe EmmaDop er ude med deres nye EP Let’s Pretend It’s a Heart, hvor den legesyge rytmeguitar, Line Ammitzbølls poppede sangstemme og den gennemtrængende synth-lydflade sætter stemningen for en fornøjelig lytteoplevelse. Sangteksterne er iørefaldende og beatet dansabelt, når EmmaDop tager os med på en fantasifuld musikalsk rejse. De to fokussange “My Heart’s Okay” og “I’m Off” indkapsler den kærlighedstematik, som gruppen præsenterer på deres EP. Let’s Pretend It’s a Heart giver os et legende, drømmende og poppet udspil, der løfter humøret og gør os klar til hverdagens strabadser. Du kan høre EmmaDops opløftende EP lige her.

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine – A Beginner’s Mind

Indiefolk-artisterne Sufjan Stevens og Angelo De Augustine har indgået et musikalsk samarbejde og har i fællesskab udgivet det længeventede album A Beginner’s Mind. Albummet giver os et dragende og indlevende indie-værk, som er drevet af de akustiske guitarer og musikernes harmoniserende vokaler. Det skaber et nærmest hypnotiserende lydbillede, hvordan Stevens og Augustines vokaler komplementerer hinanden på smukkeste vis. A Beginner’s Mind er et langsomt og reflekterende albumudspil, hvor elektroniske flader tilføjes og lægger sig i baggrunden af den rolige musikalske sfære. Det er velproduceret og lever op til de forventninger, som der er til en international kendt artist som Sufjan Stevens. Du kan høre det atmosfæriske album fra indie-makkerparret her.

Tjek også disse nye albumudgivelser ud:
Andy Shauf – Wilds
FABER – PORTRÆTTER
Hey, Wait! – Earth emotions
LLNN – Unmaker
School of X – Dancing Through The Void
Thea Paulsrud Safe Haven EP

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com