fbpx

A Mess’ nye EP er fem fortællinger om det at være kvinde

Foto: Tor Kolding (Pressebillede)

Den danske sanger og sangskriver A Mess har udgivet debut-EP’en “WOMAN”, der med sin rå lyd omtaler fem personlige fortællinger om at være kvinde.

A Mess er nu klar med sin debut-EP WOMAN, der tager sin plads i kønsdebatten med forvrængede guitarer og hårde trommegrooves. EP’en er bygget op omkring fem personlige fortællinger, der berører fordomme og uligheder, som kvinder oplever, heriblandt fordommen om at “kvinder knepper deres vej til tops”. Personen bag projektet, Dorte Hartmann, har deltaget i debatten om kønsulighed hos medier som DR, Go’ Aften Danmark og Radio4, men er stor fortaler for at sætte sit budskab til musik. Hartmann fortæller om EP’en:

– På WOMAN gør jeg op med listepikken og slås med indgroede fordomme om kvindens vej til toppen, hvor mange vi må date, om kvinden er en rigtig kvinde uden børn, og hvorfor venindeskabet nogle gange ender, hvor peberet gror, når familie begynder at betyde mere end BFFs. Min EP er en fuckfinger til patriarkatet. Jeg tror på, at rockmusik er et vigtigt demokratisk redskab, som kan være med til at ændre verden og vores forståelse af den. Popkultur kan være med til rykke folk. Nu skal kvindens liv i fokus, og alt det vi ikke plejer at høre om på en bund af guitarriffs. Det er en EP i ligestillingens navn ofret på rockmusikkens alter. Amen.

Du kan høre EP’en på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com