Dem håber vi at se på Roskilde Festival 2022

Foto: Lorde // Ophelia Mikkelson Jones (Pressebillede)

I sidste uge fik vi den musikalske gave i form af de allerførste 23 navne til næste års Roskilde Festival. Vi har derfor udpeget 14 ønsker til de næste annonceringer programmet. Vi krydser fingrer!

Hvis du heller ikke kan komme ned igen efter at Roskilde Festival i sidste uge annoncerede de første navne, til hvad der skal blive 50 års jubilæum for den danske festival, har vi lavet en lister over navne som vi virkelig håber at se på det fuldendte program. Af de 23 annoncerede navne, kan man finde ingen ringere end danske Erika de Casier, Jada og Joyce. Men også popdronningen Dua Lipa, fremadstormende Arlo Parks og mange flere – se listen her. Dog er der mange spændende navne, som venter på at blive afsløret, og vi har derfor 14 ønsker til hvem vi håber kommer på Roskilde Festival 2022.

Clarissa Connelly (DK)

Den dansk-skotske artist Clarissa Connelly udgav midt i pandemien det anmelderroste album The Voyager, der på by:Larm Festival 2021 blev kåret som årets bedste nordiske albumudgivelse til awardshowet “Hyundai Nordic Music Prize” på dette års by:larm Festival. Hendes eksperimenterende artpop tilhører sin helt egen kategori, men smager lidt af både nordisk mytologi, keltiske landskaber og nostalgiske Kate Bush-vibes. Clarissa Connelly er således svær at placere, og det er netop det, der gør hende til en virkelig interessant artist, der potentielt kunne skabe en decideret magisk koncert foran et nysgerrigt publikum på næste års Roskilde Festival.

girl in red (NO)

Bag det norske indiestjerneskud girl in red står selvproducerende Marie Ulven, der er væltet ind på den internationale musikscene med sit finurlige bedroom pop. Hendes lydflader har udviklet sig mod et mere poppet musikalsk udtryk på hendes seneste album if i could make it go quiet, hvor hendes tidlige lyd var langt mindre beatfokuseret og mere rå og kantet. girl in red sætter ord på de svære ungdomsfølelser og har blandt andet vundet international popularitet med nummeret “we fell in love in october”. Den nordiske kunstner er derfor et oplagt bud på en artist med stort stjernepotentiale, som vi håber på at se på plakaten til næste års Roskilde Festival.

GRETA (DK)

Festivalen har allerede annonceret genbookingen af Joyce, der tilbage i 2020 var tiltænkt opvarmningsdagene, men som nu indgår som en del af det officielle musikprogram for 2022. Det kunne sagtens give mening at gøre det samme med den danske synth-dronning GRETA, der laver storladen og nostalgisk elektropop med store svævende lydflader. Vi oplevede hende blandt andet på dette års SPOT Festival, hvor vores begejstrede anmelder gav koncerten fuld plade og stadfæstede, at “GRETA og hendes musik er strålede som en funklende stjernehimmel”.

Holly Humberstone (UK)

Britiske Holly Humberstone er et hypet og højaktuelt indie-håb, der kunne være et oplagt navn til næste års Roskilde Festival. Hendes næste EP The Walls Are Way Too Thin lander i sin fulde længde den 5. november, og med singler som den Matt Healy-producerede “Please Don’t Leave Just Yet” er der lagt op til en banebrydende udgivelse. Med en elegant blanding af skæv indierock og nostalgisk 80’er-inspireret synthpop passer hendes æstetik perfekt ind i festivalens profil, og hendes indiskutable aktualitet gør hende til en ideel tilføjelse til musikprogrammet for sommeren 2022.

James Blake (UK)

James Blake er et af de navne, hvor der går lang tid, uden man hører fra dem, men når der så endelig udgives ny musik, ryger det direkte til toppen af hitlisterne og prises af anmeldere verden over. Alt dette udfoldede sig i fredags, da Blake udgav albummet Friends That Break Your Heart, der blev mødt med strålende anmeldelser fra internationalt anerkendte medier som NME, The Guardian og Variety. James Blake har faktisk allerede planlagt Europa-tour i foråret 2022, men da den kun varer lidt over to uger og slutter i midten af maj, fastholder vi håbet om en sommerturné med en optræden på Roskilde Festival 2022.

Kanye West (US)

Efter flere års opbygning af hype udkom det længeventede album Donda endelig, og blev mødt med blandede anmeldelser, da det efter så mange stunts, forsinkelser og udtalelser fra andre kunstnere havde fået en mytisk status. Efter flere år iført den røde ‘Make America Great Again’-kasket, en fejlslagen valgkampagne og en meget offentlig skilsmisse fra Kim Kardashian har Kanye West opnået en helt særlig opfattelse blandt publikum: han er lige dele genial og galning og det er derfor fuldstændigt umuligt at forudsige, hvilke tricks, han hiver ud af hatten næste gang. Men Kanye West er intet mindre end uforudsigelig og og underholdende, så hvis Roskilde Festival booker ham, er man sikker på at få sig en oplevelse for livet; på godt eller ondt. 

Lana Del Rey (US)

Den amerikanske singer-songwriter Lana Del Rey behøver vel næppe nogen formel introduktion. Med sin på samme tid seriøse og glamourøse popmusik har Lana Del Rey over flere omgange taget tronen som dronningen af moderne pop, og hun har efterhånden flere hits på bagen, end vi kan tælle på to hænder. Vi har længe håbet og ventet på, at den prisvindende sangerinde skulle komme forbi festivalen, så selvfølgelig håber vi endnu engang, at det bliver næste år, vi kan opleve magien til en Lana Del Rey koncert.

Lorde (NZ)

Albumaktuelle Lorde var blot 16 år gammel, da hun slog igennem med popsangen “Royals” tilbage i 2013. Siden har den newzealandske sangerinde haft en mere eller mindre fast plads blandt stjernerne, hvor hun senest har udgivet den atmosfæriske EP Te Ao Marama. Lorde gæstede Roskilde Festival tilbage i 2017, og vi kunne altså godt tænke os et gensyn med den succesfulde popartist til næste års festival.

Nøx (DK)

Når Anna Vigsø tager mikrofonen i hånden og maler sine ordbilleder, bliver det gjort under kunstnernavnet Nøx. Med soulede beats og melankolske tekster har hun altid en dyster undertone i sin musik, hvor hun udforsker de mest beskidte dele af samfundet og holder dem op foran publikum, så de kan se skønheden i fordærvet. Den 21. oktober udgiver hun albummet Walk of Shame, som hun turnérer med henover efteråret. Det er derfor ikke urimeligt at antage, hun næste sommer gerne vil ud og vise albummet frem på Danmarks største festival. 

Oddisee (US)

Den amerikansk-sudanske rapper Oddisee er en af de kunstnere, der beviser at old school hip hop ikke bare holder sig relevant, men stadig kan fornys og eksperimenteres med. Han akkompagneres altid af et fabelagtigt live-band, der gør at musikken er lige så meget jazz og funk, som det er hip hop, mens Oddisees militante og stringente flow pryder bandets komplekse rytmemønstre. Rapperen udgav i 2020 albummet Odd Cure, der er et klasse-eksempel på den detaljeorienterede tilgang, der går igen i musikken, mens man mellem sangene finder små ‘skits’, hvor Oddisee taler i telefon med familie og venner under pandemien, og sikrer sig, at de er ok. Mens den internationale interesse omkring ham stiger, blandt andet med en optræden på NPR-koncertformatet Tiny Desk Concert, har Oddisee ‘teaset’ flere tour-destinationer i 2022. Vi håber at et af stoppene på rejsen bliver Roskilde Festival. 

PRISMA (DK)

Søsterduoen PRISMA kan roligt karakteriseres som Danmarks nye store rockhåb! De to søstre har taget landets anmeldere med storm hen over sommerens mange koncerter, hvor de gang på gang har imponeret med deres vilde performances. Det giver derfor også sig selv, at vi på redaktionen var særdeles begejstret for PRISMAs koncert under dette års by:Larm Festival i Oslo. Duoen har på rekordtid opbygget et solidt live-setup med en intens rockenergi, der virkelig kommet til sin fulde ret i koncertformatet, og netop derfor håber vi inderligt på at få lov til at opleve PRISMA igen, når Roskilde Festival atter skal løbe af stablen. Derudover har de opnået heftig radio-rotation på især P6 BEAT, og især gennembruddet “Villians of The Night” har et enormt singalong-potentiale, der oplagt kunne kulminere foran én af festivalens scener under opvarmningsdagene.

Remi Wolf (US)

Den fremadstormende verdensstjerne Remi Wolf fra Californien har allerede opbygget en enorm fanbase, og er altså også i fuld gang med at indtage de skandinaviske pophjerter. Remi Wolf producerer grænsesøgende og innovativ soulpop, hvor hun forsøger på at bryde med popmusikkens konventioner med hendes energiske og legesyge lydflader. Den unge soulpopper er desuden albumaktuel med den funky popplade Juno, og vi ville altså elske at både se og høre hendes attitudefyldte performance på Roskilde Festival 2022.

USSEL (DK)

Som USSEL selv nævnte i et nyligt interview hos os, er hans koncerter mere end bare en lydoplevelse. Der lægges stor vægt på det visuelle, så oplevelsen bliver lige dele teater og musik. Med sin simplistiske og folkelige lyrik, føles USSEL som rappens svar på en skjald, hvor de abstrakte følelser gøres håndgribelige. Når USSEL står på en scene er hans ‘partner in crime’ Roselil aldrig alt for langt væk, så man må også gerne krydse fingre for, hvis USSEL kommer på Roskilde Festival, at han så tager et par venner under armen. Med bombastiske beats og en nærværende vokal, kan man ikke gå galt byen, så vi håber, Roskilde Festival synes det samme. 

Veps (NO)

Det er ingen hemmelighed, at Veps var en af de absolut største overraskelser, vi tog med os hjem fra årets by:Larm Festival. Det norske band består af fire 17-årige piger fra Oslo, der spiller slacker-rock med en charmerende attitude og ungdommelig nerve. Trods medlemmernes lave alder og projektets infantilitet har Veps allerede erhvervet sig et overbevisende DIY-udtryk og et stærkt repertoire, der blandt andet omfatter den imponerende indierock-hymne “Girl on TV”. Veps kunne godt ende med at være Norges næste globale indie-eksport, og en koncert på Roskilde Festival inden det endelige internationale gennembrud ville være et stærkt træk fra både festivalen og det norske rockband.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com