fbpx

Erika De Casier – Lille VEGA

Foto: Dennis Morton (Pressebillede)
Venue: Lille VEGA
Dato: Fredag den 29. oktober 2021

Det var ikke svært at forstå sangerindens medvind, efter denne smukke koncert i VEGA, hvor det stod klart at Erika de Casier er et navn, der er kommet for at blive på den danske musikscene.

[rwp_box id=”0″]

Erika de Casier er en af de største og mest lovende navne på den danske musikscene lige nu. Hendes store talent har ført til at hun i år modtog Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris, bliver hyldet ikke kun i Danmark, men også i lande som Japan og Storbritannien og har påbegyndt sin turné til blandt andet. Paris og Geneve. Hendes unikke stemme, forførende pop og r&b-melodier og klubbede hits, gør det svært at stå stille, og har blandt andet ført til, at hun denne fredag aften kunne indtage et fyldt VEGA. 

Jeg må sige at jeg har haft store forventninger til denne koncert, lige siden, jeg første gang så Erika live på Roskilde festival i 2015, hvor hun optrådte som forsanger i den nu opløste duo Saint Cava. Lige siden det første album Essentials landede i 2019, har jeg skamlyttet det og forelsket mig endnu mere i solisten Erika de Casier. Ud fra hvad jeg ved om sangerindens tidligere liveoptrædener og forførende musik, forventede jeg deraf en sensuel dansefest med intime og ømme momenter, hvilket jeg i den grad fik. 

Som support fik Vega fornøjelsen af dj’en Malika Mahmoud, som er en del af Strøms kuratorgruppe og tidligere stifter af den anerkendte MMH Radio. Med sine lækre beats, der bød på alt fra neo-reggaeton og elektroniske club-edits satte hun gang i festen og tændte godt og grundigt op under publikum, der efter en tid i Mahmouds dygtige hænder, kunne tage imod hovednavnet for aftenen. 

Med ynde og elegance og iført en smuk sort kjole med et bælte og langskaftede støvler, trådte Erika de Casier ind på en røgfyldt scene. Sceneshowet var enkelt og skiftede mellem røde, blå og grønne nuancer. Den eneste rekvisit der var medbragt på scenen, var et hvidt klæde der slyngede sig om et repos og et keyboard, hvor der sad en skjorteklædt pianist, dertil var der nogle stearinlys til at gøre stemningen endnu mere intim og romantisk. 

Vega fik både den selvsikre attitude på numre som “Do My Thing” og “Busy”, men også de helt ømme og intime seancer, hvor sangerinden sad ved pianisten på det hvide klæde omringet af de levende lys og sang “No Butterflies, No Nothing”. På et tidspunkt sad sangerinden sågar på gulvet og fremførte den yndefulde  “Insult Me”, hvilket bidragede til den ømme stemning, og gjorde at publikum følte sig endnu tættere på den indlevende musiker. 

Som sangerinden tidligere selv har nævnt i et interview lider hun af sceneskræk, hvilket af og til kunne anes, men hun kom godt fra det og fik rystet det af sig, og dansede og flirtede med publikum. Dog skal det nævnes at den lidt indadvendte og lidt generte side passer godt til mange af de mere stille numres fremførelse. Og jeg synes slet ikke at det gør noget, at sangerinden tager denne del af sig selv med på scenen, da det gør hende til den unikke kunstner hun trods alt er. 

Som stor fan af albummet Essentials kunne jeg godt have ønsket flere numre herfra, selvom jeg dog fik en af mine yndlings “Do My Thing”, stillede det ikke helt min sult. Men da det jo mest er en turné dedikeret til sangerindens nyeste album Sensational, som også er et fantastisk album, var det klart at det var det, der fik mest plads. Til at slutte festen af bragede sangerinden igennem på dansehittet “What You Wanna Do?” – som er mit absolut yndlingsnummer af sangerinden – som ekstranummer, der satte et solidt punktum for den vellykkede koncert. 

Alt i alt fik Erika de Casier stablet en lækker dansefest på benene med små intime åndehuller, der tog hende endnu tættere på sit taknemmelige publikum, der igennem hele koncerten kom med jubler og hvin og skrålede med på diverse sange. Det er ikke svært at forstå sangerindens medvind, og slet ikke efter denne smukke koncert, hvor det står klart at Erika de Casier er et navn, der er kommet for at blive på den danske musikscene, og i den grad fortjener alle de store roser og priser hun allerede har fået med sig.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com