fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 41

Foto: Hôy La // Petra Kleis (pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra en vækstlags-showcase i Pumpehuset til Benjamin Havs kunst-hip hop i Odense. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Hôy La

Hvor: Xenon, København
Hvornår: torsdag den 14. oktober

Norske Ingri Høyland er bedre kendt under navnet Hôy La, hvor hun imponerer både publikum og anmeldere med sin eksperimentelle elektroniske pop. Hôy La konstruerer sceneri med sin lyd, der ofte har et stort fokus på sine soundscapes og lader sin stemme, påvirket af alverdens vokaleffekter, vandre gennem de rammer, som musikken skaber. I fredags udkom den hypede sangerindes debutalbum There’s a Girl Inside My Brain Who Wants to Die, så man kan til koncerten forvente at opleve de bedste sange fra albummet live.

SASO

Hvor: RUST, København
Hvornår: torsdag den 14. oktober

Den 22-årige pop-komet SASO har gang på gang vist, at hun har det, der skal til for at nå til tops af dansk popmusik. Siden hendes karriere begyndte, da rapperen Sivas opdagede hende og tog kontakt, har den unge sangerinde udviklet sin egen disco- og funkinspirerede lyd, der er perfekt til dansegulvet. Senest har hun udgivet EP’en Men I Like, der er fyldt med dansable og festlige numre, hvor SASOs særdeles veltrænede vokal får lov at boltre sig. Hvis man savner at straffe floor og smile bredt til opløftende musik, bør man pudse danseskoene og slå et smut forbi RUST på torsdag.

W.A.S. Entertainment Showcase

Hvor: Pumpehuset, København
Hvornår: torsdag den 14. oktober

W.A.S. Entertainment er egentligt en relativ ny virksomhed i den danske musikscene. Firmaet er både pladeselskab, management og forlag med en mission om at skabe en platform for minoriteter, hvor de selv kan bibeholde den kunstneriske frihed over sit produkt. De er nu klar med en magtdemonstration af en aften, hvor man i Pumpehuset kan opleve seks stjerner fra den danske vækstlagsscene. På showcasen kan man blandt andet opleve FABERs eksperimenterende alt-pop, lil cats quirky lo-fi og O/RIOHs kantede og rå hip hop. Arrangementet er gratis, og der lokkes derudover med gratis øl, så alle får muligheden for et indblik i den til tider aflåste musikbranche.

Benjamin Hav & Familien m. special guest: BBYBITES

Hvor: Musikhuset Posten, Odense
Hvornår: fredag den 15. oktober

Da den ene halvdel af den prisvindende duo Benal gik solo i begyndelsen af 2020, var vi parate til at opleve Benjamin Havs solo-udspil på en Danmarksturné. Det blev dog bremset af pandemien, men nu kan man endelig få lov at se, hvad den landskendte rapper har at byde på, når han stiller sig op på scenen i eget navn og med bandet Familien i ryggen. Samme aften indtages scenen også af R&B-fænomenet BBYBITES, der for nyligt udmærkede sig med en koncert på SPOT Festival. På den oprindelige tour ville man have kunnet opleve Havs to debutalbum, der blev udgivet med en uge imellem, men den arbejdsglade kunstner har i mellemtiden udgivet endnu et album, og der er derfor lagt op til en gedigen hitparade.

Verdens Sidste Idé

Hvor: HeadQuarters, Aarhus
Hvornår: lørdag den 16. oktober

I en helt anden ende af dansk musikliv finder man Verdens Sidste Idés folkelige indierock. På lørdag kan man opleve de digteriske tekster og det blide guitarspil i HeadQuarters, hvor det aarhusianske band spiller på hjemmebane. Musikken er ofte melankolsk og teksterne tenderer mod det mørke og triste, men dette udlignes dog af den bittersøde instrumentering og opløftende melodi. På denne måde gør Verdens Sidste Idé det tunge og svære til at blive luftigt og let, så det bliver nemmere at se de hårde øjeblikke i øjnene. Senest udgav de EP’en Jordiske Chancer, så man kan forvente at opleve sange som “Cocio og Kodimagnyl”, hvor bare titlen beskriver bandets balancegang mellem det glade og det triste.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com