Koncertanbefalinger // Uge 43

Foto: Linn Koch-Emmery // PR

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra glimtende indierock til slumrap, der får fordærv til at se smukt ud. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Linn Koch-Emmery

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Onsdag den 27. oktober

Linn Koch-Emmery har længe vist, at hun har potentialet til at nå den helt store internationale succes med adskillige radioafspilninger i Storbrittannien, USA, Norge og selvfølgelig i hjemlandet Sverige. Hendes glimtende indierock giver plads til både de rolige og fordybende øjeblikke, men så sandelig også til højenergiske lyd-eksplosioner. Med forvrængede guitarer, svævende synthflader og Koch-Emmerys gennemtrængende stemme er der lagt op til en aften med fest, når svenskeren besøger Ideal Bar i København.

Rebecca Lou

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Onsdag den 27. oktober

Har man lyst til at brænde lidt krudt af, bør man slå et smut forbi Lille VEGA, der i morgen gæstes af Rebecca Lou. Musikken er fængende og poppet, men tilføjes en rocket kant, der gør at man ikke blot synger med på sangene, men skråler med på dem. Rebecca Lou har en vokal, der føles nærværende og rå, mens hendes fandenivoldske attitude pryder poprock-ørehængerne. Så tag en ven under armen og skrål med på “No Surrender” sammen. Og vent lige til dagen efter med at forklare chefen, hvorfor stemmen er hæs.

JOMI m. special guest: Lucky Lo

Hvor: Hotel Cecil, København
Hvornår: Onsdag den 27. oktober

JOMI, der også kaldes Jomi Massage, er en af de kunstnere, der ikke kun ønsker at spille op til fest, men gerne vil formidle et dybere budskab i sin musik. JOMIs stemme er også så fortællerisk og dragende, at man suges ind i den verden, der skabes af musikken. I begyndelsen af måneden udgav hun albummet Lyst, der blandt andet rummer JOMIs indspark til samtykkedebatten i form af nummeret “JaNejMåske”, så nu får man mulighed for at opleve de nye sange live. Derudover har JOMI inviteret ingen ringere end Lucky Lo, hvis musik har en syret og tilbagelænet kvalitet, så det nærmest bedst kan beskrives som hippie-poprock. Hvis man leder efter en koncertoplevelse som ingen anden, behøver man ikke lede længere.

Dusin

Hvor: RUST, København
Hvornår: Torsdag den 28. oktober

Det populære poprock-act Dusin fejrer koncert nummer 50 ved at spille den samme sted, som de spillede deres første koncert. På torsdag indtages RUSTs intime scene derfor af unikke genreblandende numre, der med skarpe tekster og et glimt i øjet sikrer en underholdende aften med plads til de ømme øjeblikke. Koncerten indgår som en del af Dusins jubilæumstour, der promoveres med en plakat, der til forveksling ligner et kikset familiefoto fra 80’erne, men de to gutter er simpelthen så charmerende, at de forvandler kikset til kitsch. Det er ikke ‘lame’ – det er ‘Lamé’.

Nøx

Hvor: URBAN 13, København
Hvornår: Lørdag den 30. oktober

Nøx er den type kunstner, der i stedet for kun at vise det pæne vælger at hive fat i de klamme ting, som ligger i vejgrøften og får det til at se smukt ud. Med en uovertruffet lyrisk evne, maler Nøx ordbilleder, mens hendes stemme ubesværet kræver din opmærksomhed. I sidste uge udgav hun debutalbummet Walk Of Shame, som vi havde på vores liste over ugens vigtigste albumudgivelser, og koncerten på URBAN 13 er et åbent release-party. Så tag til fest med albummets sprøde toner, så man kan fejre, at en ny sværvægter har meldt sin ankomst på den danske hip hop-scene.

Gå heller ikke glip af:
Høker – Aarhus: VoxHall, onsdag den 27. oktober
Joyce m. special guest: Pauline – Odense: Posten, onsdag den 27. oktober
Shooter Gang – Odense: Posten, torsdag den 28. oktober

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com