fbpx

Marcus.Wav – Hvis mit hjerte ikke stopper

Foto: PR
Label: Universal Music
Udgivelsesdato: Fredag den 29. oktober 2021

KarriereKanon-vinderen Marcus.wav er i dag ude med sit debutalbum, som har været ventet af mange. Her bliver der ikke lagt fingre i mellem og nogle sandheder kommer på bordet, hvilket også gør at albummet er noget af det mest personlige fra Marcus.wavs side af.. 

[rwp_box id=”0″]

Efter det unge stjerneskud Marcus.wav vandt KarriereKanonen har han ikke blot fået en masse ros og anerkendelse, men han har også for alvor fået vind i sejlende på den danske musikscene, hvor han har gjort sig bemærket for sine hudløst ærlige tekster, leveret af den sprøde og rå vokal, samtidig med at lyrikken er pakket ind i lækre beats, der kan give enhver lyst til at bevæge sig i takt til musikken.

På sit spritnye album Hvis mit hjerte ikke stopper er de hudløst ærlige tekster og de lækre beats kun blevet forstærket og endnu mere gennemført. Det er tydeligt, som albumtitlen også indikerer, at Marcus.wav har noget på hjerte, som han ikke er bange for at dele med hele verden. På albummet sker et genremix mellem hiphop, R&B og pop på den fineste måde og Marcus.wavs musikalske talent er ikke at tage fejl af. Nogle numre er deciderede popbangers med et cathcy omkvæd som man hurtigt kan synge med på, mens andre numre har R&B-vibes i beatet og Marcus.wav viser, at han, udover at kunne synge et catchy omkvæd, også kan spytte hurtige vers i et hiphop univers til perfektion. Især på nummeret “Jeg venter”, kan man for alvor høre, at hiphoppen også er en stor del af det unge talent.

Selvom det musikalske talent er tydeligt, er det dog den unge ildsjæls poetiske og dybe lyrik, der skinner tydeligt på den 10 numre lange debutplade. Det er utroligt, hvordan emner som angst, selvskade, tankemylder og depression pludselig bliver mindre tabubelagte emner end de tidligere har været. Fordi teksterne er så ærlige hele albummet igennem, bliver man hurtigt vant til, at disse emner ikke er farlige, pinlige eller svære at tale om, men nærmere er helt almindelige.

“Hvis mit hjerte ikke stopper”, “Live forever”, “Hvem er du?”, “Find mig (Klart)” og “Jeg venter” er klart de numre, som fortjener det største bifald. De er yderst gennemførte, catchy, har et personligt og dybt tekstunivers og vil med stor sandsynlighed blive danset til og sunget med på af utrolig mange landet over. For med dette stærke debutalbum er der ingen tvivl om, at dem, som endnu ikke har fået øjnene op for Marcus.wav meget hurtigt kommer ind i kampen. 

Fokussinglen “Hvis mit hjerte ikke stopper” har klart den mest personlige, rå og upolerede tekst af dem alle, og om singlen fortæller Marcus.wav selv: 

– Det er den ærligste sang, jeg nogensinde har skrevet, og derfor betyder den også ekstrem meget. Jeg skrev den på et tidspunkt, hvor det var ved at gå helt galt for mig. Jeg overvejede selvmord, og sangen indkapsler meget den fysiske følelse der var inde i kroppen. Alt føles enormt intenst, og pulsen kører i en høj bpm. Folk har en eller anden idé om, at når man snakker om tunge emner som for eksempel selvmord, så skal det være klaver-ballader og masser af smukke strygere til. Men ærligt, når man er så langt ude føles det overhovedet ikke sådan. Det føles faktisk mere drum’n’bass agtigt. Hjertet banker bare derud af, og man hyperventilerer en del. Der kan sgu ikke høres nogle strygere og klaver. Bare en puls der stiger og stiger.

Singlen giver igen en følelse af, at de mørke tanker de fleste af os kender til at kunne have i perioder, altså er helt i orden. Man får fornemmelsen af, at man har en ven i Marcus.wav, som kan give dig en følelse af, at du aldrig er alene med alle disse følelser.

Albummet kan virke en smule rodet på grund af de forskellige genremix og de til tider korte numre, men for en gangs skyld fungerer dette rod helt perfekt for albummet, for som Marcus.wav selv fortæller, er det præcis dét, der er meningen med hele albummet, som skal kunne rumme alle følelser: 

– Siden jeg var helt lille, har jeg drømt om en dag at lave et værk. En rodebutik hvor der både er plads til op- og nedture, til festen og tømmermændene, til alle de tanker som jeg render rundt med, og som har gjort mig til det menneske som jeg er i dag. På godt og ondt. Der er ikke et specifikt tema, en bestemt historie eller en særlig pige som albummet handler om. Det handler om mig, og alle de følelser man går igennem når man i takt med, at man bliver ældre, prøver at få ryddet lidt op i butikken. Det handler om alt fra angst og selvmordstanker, til pigen der skar mit hjerte ud. Men det handler også om vennerne, festerne og de gode minder, som jeg ser tilbage på nu. Det får 6 ud af 6 stjerner.

Marcus.wav fortjener både lyttere, medvind og enormt meget ros for det flotte debutalbum, og der er ingen tvivl om at talentet og samlingen af hits kun vil blive større med tiden. 

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com